Невработен си? Ништо од бракот!

• Креатор на темата Креатор на темата Plavooka
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе повторам нешто што веќе е кажано од други форумџии.Не ми пречи да е моментално невработена, но ако тоа е така на подолг период тогаш нешто не е во ред т.е пред се важен е карактерот на личноста.
.Не им судам на оние жени кои бараат мажи со подлабок џеб сепак на некој начин ги следат основните инстинкти т.е бараат сигурност кај партнерот.
Некогаш тоа бил мускулест маж кој можел најмногу да улови дивеч или пак најбрзо да ја изора нивата денес таа сигурност се изедначува со финансиска сигурност т.е оној кој ги има парите е alpha male.Барем во повеќето случаеви е така.

Љубовта си е убав збор и во холивуд многу го користат, но во реалниот живот потребно е многу повеќе од пеперутки во стомакот за успешна врска крунисана со брак.

Како што кажаа веќе, барем кај нас освен ако едниот е ептен со длабоки џебови не е најпаметно да се стапи во брак, а ако двајцата не се треба да се луди за да помислат на такво нешто.

Како котираат статистички смртниците како мене со солидно наследство и татко стечаен упрваник?

Коа ќе видам вакви некој "истражувања" и анкети за тоа што сакаат/преферираат жените... Ми се кења.
Демек знаат што сакаат па сеа ај ќе ги прашуваме и статистики ќе вадиме.. :facepalm:

Дали ти се обидуваш да ни кажеш дека жените се всушност материјалистични опортунистични курви и спонзоруши?
Се обидува да каже дека лигушите вечно ќе останат лигуши. Чим до 23 и кусур години вика мамо дај ми 100че за град, тури му курот на таков маж, тоа не е маж тоа е лигуш.

leandra земи ме мене, ја 2 работи работам. ако треба и 3та смена келер ќе бидам :pos:

Овде не станува збор за тоа дека некоја невработена ќе брка богат маж, туку дека вработена жена нејќе невработен маж за сопруг. И ако има плата, да биде ПОГОЛЕМА од нејзината:icon_lol:

Те обожавам,жими се :LOL:
п.с. Некоја со плата над 1000е има на форумов? За секој случај да си прашам :cool:

Се обидува да каже дека лигушите вечно ќе останат лигуши. Чим до 23 и кусур години вика мамо дај ми 100че за град, тури му курот на таков маж, тоа не е маж тоа е лигуш.

Поправилно би било да кажеш "тато дај ми 100че" наместо мама, кај нас претежно тато е тој што носи а мама меси. И "истражувањево" некако во тој правец оди.
За се друго се согласувам.

Поправилно би било да кажеш "тато дај ми 100че" наместо мама, кај нас претежно тато е тој што носи а мама меси. И "истражувањево" некако во тој правец оди.
За се друго се согласувам.

Добро е чим се согласуваш дека има многу лигуши.

Иначе кај вас дома незнам како е, но во глобала почесто на денешницава е мамо дај стотче, зошто само во текстил има работа. Умре и тоа тато дај стотче, тато е во кладилница чека пари да му паднат од небо.

Уште со самото прашање кажуваш дека жените тука се исклучок.Односно жените може секогаш само да бараат прво од мама и тато,а после од љубовникот.Односно во природата им е само спонзорството.

Уште со самото прашање кажуваш дека жените тука се исклучок.Односно жените може секогаш само да бараат прво од мама и тато,а после од љубовникот.Односно во природата им е само спонзорството.
Никој не е исклучок во ништо, оддамна половите се еднакви. Незнам дали таа информација стасала до МКД али кај и да е ќе биде.

Кога збориме спонзорство Маленко е последен и најсвеж пример, како Македонските мажи не се спонзоруши.

Јас би се согласила, затоа што невработеноста е привремена состојба, реално може да се деси двајцата да сме вработени кога сме стапиле во брак, па после едниот, па и двајцата да изгубиме работа (не дај Боже). Нема да биде лесно, но верувам дека ако има желба може да успее. Мене побитно ми е човекот со кого треба да го поминам животот да биде амбициозен и да знае што сака, да не е џаболебар што само сака да лежи дома, инаку моментална невработеност навистина не би ми пречела и би стапила во брак, тотално би го занемарила тој факт.
За време на одмор, запознав еден средовечен пар кои останаа невработени за време на владеењето ( се знае кое ) кои работеа во Силекс и Искра со плата од 400 евра и кои во тоа време имаа еден дуќан ( е сега незнам каков ). Јас им кажав дека "Во последна секунда се спасија", инаку којзнае како ќе завршеа без никакви примања/приходи и сл. Сега некако си го фураат живот со дуќанчето и викендицата во Дојран, веќе ( мислам ) 13 години се невработени. :)

Никој не е исклучок во ништо, оддамна половите се еднакви. Незнам дали таа информација стасала до МКД али кај и да е ќе биде.

Кога збориме спонзорство Маленко е последен и најсвеж пример, како Македонските мажи не се спонзоруши.

Сузе ти си ??

Screenshot_3.png

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom