Ауфвидерзен Македонијо!

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Во таа во која ти си живеел како куче сигурно не. Туку најмалку во 60 квадрата сама си ја лади за 600 евра со се сметки.

Не го цитирај веќе жити се... Секој втор пост му е ист ! нема живеачка, Германија нема убави плати и живот, горе доле нигде не е платено секој ебан пост му е ваков на памет му ги научив :D

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Pred nekoj den samo sto si dojdov od Slovenija. Ne znaat sto da pravat, drzavata propaga sekoj den se zatvaraat desetina fabriki.
Cestopati kupuvam koli od luge sto nemaat pari ni za registracija ni za benzin. Pa sega vidi.
--- надополнето: 30 јули 2013 во 12:07 ---
Не го цитирај веќе жити се... Секој втор пост му е ист ! нема живеачка, Германија нема убави плати и живот, горе доле нигде не е платено секој ебан пост му е ваков на памет му ги научив :D
I sto cekas. Jas garantiram deka e taka. idi pa vidi. Za lezenje nikoj pari ne dava. Masta ke ti ja izvadat i za 10 god rabota ke te napravat invalid. Gabe ti se parite. ko so rekov bezbroj pati,bugetarcive samo vi se smeat.

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Pred nekoj den samo sto si dojdov od Slovenija. Ne znaat sto da pravat, drzavata propaga sekoj den se zatvaraat desetina fabriki.
Cestopati kupuvam koli od luge sto nemaat pari ni za registracija ni za benzin. Pa sega vidi.
--- надополнето: 30 јули 2013 во 12:07 ---

I sto cekas. Jas garantiram deka e taka. idi pa vidi. Za lezenje nikoj pari ne dava. Masta ke ti ja izvadat i za 10 god rabota ke te napravat invalid. Gabe ti se parite. ko so rekov bezbroj pati,bugetarcive samo vi se smeat.

Да де да... Знам по твоите пресметки ти ги читам на секоја тема... нема живот во германија.. 2.000 евра плата плус што треба данок да платиш, сметки, цигари ова она , шишање еве спомна пошто ти се шишаш 10 пати во месецот... За леб нема да имаш...

Седи си тука друже праи си пари :D На пример во кафич моеш за 12.000 или за 10.000 да работиш пуна капа... 2 сендвича и 1 сок да имаш со другарите кога ќе искочиш...

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Да де да... Знам по твоите пресметки ти ги читам на секоја тема... нема живот во германија.. 2.000 евра плата плус што треба данок да платиш, сметки, цигари ова она , шишање еве спомна пошто ти се шишаш 10 пати во месецот... За леб нема да имаш...

Седи си тука друже праи си пари :D На пример во кафич моеш за 12.000 или за 10.000 да работиш пуна капа... 2 сендвича и 1 сок да имаш со другарите кога ќе искочиш...
Ти мене ми викаш, а го цитираш :pos:

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Ти мене ми викаш, а го цитираш :pos:

Почна да ме чепка :icon_lol:
--- надополнето: 30 јули 2013 во 12:16 ---
За некој месец и од мене Ауфидерзен .. Со овие глупости само прост човеч може да се замара во државава... Тој што учи и со труди, што фрла пари на крај да зема мала плата... Тој што кисне по штабови и лиже гз да вози мерцедеси? Абе тие патриотизми на друго место ебате мисирите...

Цела држава ни отиде во курац...

Gregor

Оbserver
Член од
6 февруари 2013
Мислења
1.021
Поени од реакции
1.935
Земи ме и мене мори! :place:

Кај нас 30 000 зема плата специјалист. Се отепува од работа и се плаши да не заборавил да стисне ентер на учинокот, па да му ги намалат и тие 30 000.

Друго, да видите само какви шутрачки специјализации има, ама како создадени за лешинари, како на пример: хигиена на храна, вода, епидемиологија and stuff. Некој тупел 4 години да распознае здраво од болно, а некој си го дрви по цел ден у канцеларија и лупа печати.

Друго, некој призавршил со врски медицина па се лупнал у министертво пуштил Скрабс или Грејс анатоми, па му дошло до идеја да прави некоја реформа.

Нема клинички студии, нема експериментални лекови, нема некој напредок, нема намалување на морталитетот - стоиме во место...

Среќа па не сум доктор, имам у фамилија, на некои им дојде паметот па ја здувнаа надвор, каде пред се имаат услови за работа, па после плата, а некои останаа тука во мизеријава...

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.029
Поени од реакции
954

Кај нас 30 000 зема плата специјалист. Се отепува од работа и се плаши да не заборавил да стисне ентер на учинокот, па да му ги намалат и тие 30 000.

Друго, да видите само какви шутрачки специјализации има, ама како создадени за лешинари, како на пример: хигиена на храна, вода, епидемиологија and stuff. Некој тупел 4 години да распознае здраво од болно, а некој си го дрви по цел ден у канцеларија и лупа печати.

Друго, некој призавршил со врски медицина па се лупнал у министертво пуштил Скрабс или Грејс анатоми, па му дошло до идеја да прави некоја реформа.

Нема клинички студии, нема експериментални лекови, нема некој напредок, нема намалување на морталитетот - стоиме во место...

Среќа па не сум доктор, имам у фамилија, на некои им дојде паметот па ја здувнаа надвор, каде пред се имаат услови за работа, па после плата, а некои останаа тука во мизеријава...
Ова со ентеров е интересно, доктори пред пензија 63 години се обидуваат да разберат како се внесува учинок, зошто..затоа што ќе му намалат од плата или некој поитар ќе си го препише себе си неговиот труд...а пациентите сето тоа стрпливо го чекаат во чекална...трпат и болка, и проверуваат издржливост. зарем не се тие оние кои кажуваа дека само на овој начин ќе има ред во здравството!

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498

30 е премија, 25,000 специјалист ендокринолог со 20 години искуство :) ама еве валволине знае, не се мешајте вие, седете у прчварава.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Doktorite sekade gi baraat. Treba da se glupi vo Makedonija vreme da si gubat. Fakt e deka kad tad doktorite ke gi snema,togas ke se kacat i platite. Ama kasno ke bide.
Samo treba da se gleda na prikaznata i od malku poinakov aspekt. Neka izracunaat kolku pari Makedonija vložila vo nejzinoto obrazuvanje. Ova treba da se reši na megjunarodno nivo,npr Germanija da plaka odredena suma na fakultetite od kade sto dovagaat studentite sto ze zaposluvaat tamu. Ili pak kaj nas da se uvede 100% plakanje na studiite od svoj gep. Neka si platat,pa neka odat nadvor.
btw germanskite doktori begaat vo Norveška. tamu se 2-3x pogolemi platite nego vo germanija.
Istoto važi i za ostanatite struki.
Кои црни пари ги има вложена ко 1000 евра семестар или година беше, не сум сигурен. А тука е бесплатно образованието, се’ до степен на докторски студии. Да, многу има вложено Македонија, да и’ се плукнам на парите шо ги вложила во нас...
Да не налетаат паметњаковиќи да ви расправаат дали на девојчево овие 2700 евра се бруто или нето, да кажам дека се нето. Чисти пари кои и остануваат со одбиени даноци од 40%. Чиста плата за Ана е 2700 евра.

Фала пријатно.
Да се надоврзам, за инженер само со додипломски студии во автомобилска индустрија, почнува со околу 2600 евра нето плата месечно. Со мастер стартната сума е нешто повисока, 3000 да речиме, но работните позиции се доста подобри.

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.029
Поени од реакции
954
30 е премија, 25,000 специјалист ендокринолог со 20 години искуство :) ама еве валволине знае, не се мешајте вие, седете у прчварава.
Извини другар, ама од кога му се стиливте со леандра, човекот престана да контрира, сега досадно е, самоумие владее на темата и сите за едно збориме

Gregor

Оbserver
Член од
6 февруари 2013
Мислења
1.021
Поени од реакции
1.935
Да се надоврзам, за инженер само со додипломски студии во автомобилска индустрија, почнува со околу 2600 евра нето плата месечно. Со мастер стартната сума е нешто повисока, 3000 да речиме, но работните позиции се доста подобри.

Малку ќе забегаме ама ова е точно, кај нас инженериве можат да работат на лента и да лемат... Пример хемискиве инженери се на 5то место најбарани во Светот, кај нас не можеш работа да најдеш што поради немање индустрија, што поради несистематизирани насоки (па некој со биологија, биохемија се вработува на катализатори).

Верувам дека е така и со другите технички факултети.

И како ќе се развива економијата на една држава, ако нема индустрија? Со даноци, патарини, незнам што мислат...
--- надополнето: 30 јули 2013 во 12:43 ---

Исто, кажав 30 000 со се дежурства сабота, недела и вишок часови...

Kajgana Shop

На врв Bottom