Ауфвидерзен Македонијо!

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Kojznae vo kakva dupka živee. 2000 ke ostane ako se zatvori vo 4 zida. Eden rucek vo kafana e 50 evra pa nagore,edno odenje vo kino 30+ evra, edno izleguenje navecer ni 100 evra ne te krpat. Ako pafka cigari pola plata za cigari ke ja dade. Na drug kazuvaj prikazni, znaeme kako stojat rabotite.
Во таа во која ти си живеел како куче сигурно не. Туку најмалку во 60 квадрата сама си ја лади за 600 евра со се сметки.

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
Doktorite sekade gi baraat. Treba da se glupi vo Makedonija vreme da si gubat. Fakt e deka kad tad doktorite ke gi snema,togas ke se kacat i platite. Ama kasno ke bide.
Samo treba da se gleda na prikaznata i od malku poinakov aspekt. Neka izracunaat kolku pari Makedonija vložila vo nejzinoto obrazuvanje. Ova treba da se reši na megjunarodno nivo,npr Germanija da plaka odredena suma na fakultetite od kade sto dovagaat studentite sto ze zaposluvaat tamu. Ili pak kaj nas da se uvede 100% plakanje na studiite od svoj gep. Neka si platat,pa neka odat nadvor.
btw germanskite doktori begaat vo Norveška. tamu se 2-3x pogolemi platite nego vo germanija.
Istoto važi i za ostanatite struki.

Sakas da kazes deka obrazovanieto treba da bide bez pari....a ne da perat pari preku nego....i da se vozat u mercedesi i da te butkaat na ispiti i da nema uslovi nikakvi....sto e mozno poveke studenti vo generacija za sto e mozno od poveke davacki pari da se zemat....ova e toj ispran mozok drzavata ja kostalo
--- надополнето: 30 јули 2013 во 11:05 ---
Kojznae vo kakva dupka živee. 2000 ke ostane ako se zatvori vo 4 zida. Eden rucek vo kafana e 50 evra pa nagore,edno odenje vo kino 30+ evra, edno izleguenje navecer ni 100 evra ne te krpat. Ako pafka cigari pola plata za cigari ke ja dade. Na drug kazuvaj prikazni, znaeme kako stojat rabotite.

Drugar ako ti pies nafta i si misli deka si Turbo dizel....nie ne pieme nafta....uzivaj si

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Abe kakov restoran,ne znaat ni kako izgleda. Ke dojdat vo MK da se najadat po kafanive kako luge i curik nazad pak da postat dodeka povtorno se vratat sledniot pat.
:D

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Fakultetite treba 100% da se privatiziraat i vo niv ni denar državna para da ne se dava. neka si plakaat od svoj gep pa neka kršat glava genem ako im odgovara.

Jaqen H'ghar

Faceless man
Член од
25 март 2009
Мислења
1.077
Поени од реакции
1.272
Kaj nas 500 evra kaj niv 2500e prema standardot gore dole isto ke projdes.
Кога ќе прочитам ваков одговор од некој што незнае ни на карта дека е Германија ми се темни. Ајде пиши ми што е поскапо таму , освен гуми да балансираш ? Еве јас ќе ти кажам ако сакаш да јадеш по ресторани е скапо, доста скапо, кафиќите исто така, заболекар е оган, ама во маркетите цените се исти , а за некој и поефтини од овде.
500 евра пријател плаќа стан со сите сметки покриени. Знаеш дека му враќаат пари од парното затоа што троши помалку бидејки е на работа и е сам во трособен стан кој си го уреди тој како сака. Од такви како тебе ми се кења што се праваат smart ass демек таму цените се оган и опаљ а не си поминал граница.
Плата му е 2 300 евра.
Уште еден пример six pack пива 2.5 евра, од кога ги враќаш шишињата враќаат едно евро, значи земаш 6 пива мали за евро и половина.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Кога ќе прочитам ваков одговор од некој што незнае ни на карта дека е Германија ми се темни. Ајде пиши ми што е поскапо таму , освен гуми да балансираш ? Еве јас ќе ти кажам ако сакаш да јадеш по ресторани е скапо, доста скапо, кафиќите исто така, заболекар е оган, ама во маркетите цените се исти , а за некој и поефтини од овде.
500 евра пријател плаќа стан со сите сметки покриени. Знаеш дека му враќаат пари од парното затоа што троши помалку бидејки е на работа и е сам во трособен стан кој си го уреди тој како сака. Од такви како тебе ми се кења што се праваат smart ass демек таму цените се оган и опаљ а не си поминал граница.
Плата му е 2 300 евра.
Уште еден пример six pack пива 2.5 евра, од кога ги враќаш шишињата враќаат едно евро, значи земаш 6 пива мали за евро и половина.
Отишол тој во Германија без образование и без јазик и се разочарал па сега пробува да премисли луѓе, џабе се мачиш, не гледаш од сабајле се утепа од глупости тресење, 20 души го аргументираа и пак продолжува.

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
Го разбирам Valvoline. Но зошто вие другите пробувате да му докажете нешто што тој не може да разбере?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Го разбирам Valvoline. Но зошто вие другите пробувате да му докажете нешто што тој не може да разбере?
Да не е досадно, еднаш месечно на кондиција го фаќаме.

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.029
Поени од реакции
954
Абе шо би рекол еден циган кај нас на маало, ај јас ќе ти дадам 500 евра, ти живеј како јас што живеам во Германија со 2500 евра,ама ако не да ми ги вратиш ;) од кога ќе ги потрошиш

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Мое искрено сочувство! И ти уште размислуваш? Сериозно?
Не е до него сочувство туку до државата. Кон доктор има ваков однос, што останува за кадри од филозофски и педагошки...

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.301
Поени од реакции
7.023
btw 2500 evra za doktor vo Germanija e 0.
16000 e za stažist. Inaku doktorite kaj nas zimaat od 30.000 pa nagore. iam i kaj nas takvi so plati od 2000+ evra po privatnite kliniki.
специјалисти во државни и приватни клиники во мизерни/минимални услови за работа,без шанса за напредок
--- надополнето: 30 јули 2013 во 11:54 ---
При социјална помош од 1500 евра и обезбеден социјален стан, 2500 евра не се баш големи пари за докторска плата :icon_lol:.
си кажа жената - пациентите како во хотел,ништо помалце и персоналот,кога немаш нервоза на работа - незаменливо со ниедна сума на пари......сигурно по некоја година ако има капацитет лекарката ќе унапреди и ќе зема далеку подобра плата

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.029
Поени од реакции
954
Не е до него сочувство туку до државата. Кон доктор има ваков однос, што останува за кадри од филозофски и педагошки...
Ти си филозофски или педагошки???

Kajgana Shop

На врв Bottom