leandra
Модератор
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 23.641
- Поени од реакции
- 38.562
Економист сум јас.Ти си филозофски или педагошки???
Економист сум јас.Ти си филозофски или педагошки???
Во таа во која ти си живеел како куче сигурно не. Туку најмалку во 60 квадрата сама си ја лади за 600 евра со се сметки.
I sto cekas. Jas garantiram deka e taka. idi pa vidi. Za lezenje nikoj pari ne dava. Masta ke ti ja izvadat i za 10 god rabota ke te napravat invalid. Gabe ti se parite. ko so rekov bezbroj pati,bugetarcive samo vi se smeat.Не го цитирај веќе жити се... Секој втор пост му е ист ! нема живеачка, Германија нема убави плати и живот, горе доле нигде не е платено секој ебан пост му е ваков на памет му ги научив
Ako ne se lažam baš za medicinski fakultet imase emisija na ovaa tema eden student-diploma ja čini Makedonija preku 20.000 evra. Pa sega vidi.
Банкарка претпоставувам?Економист сум јас.
Tolku e. Neka go privatiziraat fakultetot pa ke vidis kolku ke se plaka skolarina.Легенда си човече Македонија да дава 20.000 евра за човек
Pred nekoj den samo sto si dojdov od Slovenija. Ne znaat sto da pravat, drzavata propaga sekoj den se zatvaraat desetina fabriki.
Cestopati kupuvam koli od luge sto nemaat pari ni za registracija ni za benzin. Pa sega vidi.
--- надополнето: 30 јули 2013 во 12:07 ---
I sto cekas. Jas garantiram deka e taka. idi pa vidi. Za lezenje nikoj pari ne dava. Masta ke ti ja izvadat i za 10 god rabota ke te napravat invalid. Gabe ti se parite. ko so rekov bezbroj pati,bugetarcive samo vi se smeat.
Ти мене ми викаш, а го цитирашДа де да... Знам по твоите пресметки ти ги читам на секоја тема... нема живот во германија.. 2.000 евра плата плус што треба данок да платиш, сметки, цигари ова она , шишање еве спомна пошто ти се шишаш 10 пати во месецот... За леб нема да имаш...
Седи си тука друже праи си пари На пример во кафич моеш за 12.000 или за 10.000 да работиш пуна капа... 2 сендвича и 1 сок да имаш со другарите кога ќе искочиш...
Ти мене ми викаш, а го цитираш
Ова со ентеров е интересно, доктори пред пензија 63 години се обидуваат да разберат како се внесува учинок, зошто..затоа што ќе му намалат од плата или некој поитар ќе си го препише себе си неговиот труд...а пациентите сето тоа стрпливо го чекаат во чекална...трпат и болка, и проверуваат издржливост. зарем не се тие оние кои кажуваа дека само на овој начин ќе има ред во здравството!Земи ме и мене мори!
Кај нас 30 000 зема плата специјалист. Се отепува од работа и се плаши да не заборавил да стисне ентер на учинокот, па да му ги намалат и тие 30 000.
Друго, да видите само какви шутрачки специјализации има, ама како создадени за лешинари, како на пример: хигиена на храна, вода, епидемиологија and stuff. Некој тупел 4 години да распознае здраво од болно, а некој си го дрви по цел ден у канцеларија и лупа печати.
Друго, некој призавршил со врски медицина па се лупнал у министертво пуштил Скрабс или Грејс анатоми, па му дошло до идеја да прави некоја реформа.
Нема клинички студии, нема експериментални лекови, нема некој напредок, нема намалување на морталитетот - стоиме во место...
Среќа па не сум доктор, имам у фамилија, на некои им дојде паметот па ја здувнаа надвор, каде пред се имаат услови за работа, па после плата, а некои останаа тука во мизеријава...
30 е премија, 25,000 специјалист ендокринолог со 20 години искуство ама еве валволине знае, не се мешајте вие, седете у прчварава.Земи ме и мене мори!
Кај нас 30 000 зема плата специјалист. Се отепува од работа и се плаши да не заборавил да стисне ентер на учинокот, па да му ги намалат и тие 30 000.
Друго, да видите само какви шутрачки специјализации има, ама како создадени за лешинари, како на пример: хигиена на храна, вода, епидемиологија and stuff. Некој тупел 4 години да распознае здраво од болно, а некој си го дрви по цел ден у канцеларија и лупа печати.
Друго, некој призавршил со врски медицина па се лупнал у министертво пуштил Скрабс или Грејс анатоми, па му дошло до идеја да прави некоја реформа.
Нема клинички студии, нема експериментални лекови, нема некој напредок, нема намалување на морталитетот - стоиме во место...
Среќа па не сум доктор, имам у фамилија, на некои им дојде паметот па ја здувнаа надвор, каде пред се имаат услови за работа, па после плата, а некои останаа тука во мизеријава...
Кои црни пари ги има вложена ко 1000 евра семестар или година беше, не сум сигурен. А тука е бесплатно образованието, се’ до степен на докторски студии. Да, многу има вложено Македонија, да и’ се плукнам на парите шо ги вложила во нас...Doktorite sekade gi baraat. Treba da se glupi vo Makedonija vreme da si gubat. Fakt e deka kad tad doktorite ke gi snema,togas ke se kacat i platite. Ama kasno ke bide.
Samo treba da se gleda na prikaznata i od malku poinakov aspekt. Neka izracunaat kolku pari Makedonija vložila vo nejzinoto obrazuvanje. Ova treba da se reši na megjunarodno nivo,npr Germanija da plaka odredena suma na fakultetite od kade sto dovagaat studentite sto ze zaposluvaat tamu. Ili pak kaj nas da se uvede 100% plakanje na studiite od svoj gep. Neka si platat,pa neka odat nadvor.
btw germanskite doktori begaat vo Norveška. tamu se 2-3x pogolemi platite nego vo germanija.
Istoto važi i za ostanatite struki.
Да се надоврзам, за инженер само со додипломски студии во автомобилска индустрија, почнува со околу 2600 евра нето плата месечно. Со мастер стартната сума е нешто повисока, 3000 да речиме, но работните позиции се доста подобри.Да не налетаат паметњаковиќи да ви расправаат дали на девојчево овие 2700 евра се бруто или нето, да кажам дека се нето. Чисти пари кои и остануваат со одбиени даноци од 40%. Чиста плата за Ана е 2700 евра.
Фала пријатно.
Извини другар, ама од кога му се стиливте со леандра, човекот престана да контрира, сега досадно е, самоумие владее на темата и сите за едно збориме30 е премија, 25,000 специјалист ендокринолог со 20 години искуство ама еве валволине знае, не се мешајте вие, седете у прчварава.
Да се надоврзам, за инженер само со додипломски студии во автомобилска индустрија, почнува со околу 2600 евра нето плата месечно. Со мастер стартната сума е нешто повисока, 3000 да речиме, но работните позиции се доста подобри.
30 е премија, 25,000 специјалист ендокринолог со 20 години искуство ама еве валволине знае, не се мешајте вие, седете у прчварава.