Тинејџер брутално претепан во Ново Лисиче

• Креатор на темата Креатор на темата sankerce
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Се радувате на вакви настани а кога има некој случај како кај Смиљковското езеро , липате . :)
А ти скокаш од радост кога има случај како Смиљковско?

Послем оти Албанциве му праеле вака на Македонциве :)
Како што кажа AL. , кога ќе има некој настан како со Смиљковското езеро, одма вака албанците онака албанците. Не ги осудувам ни нив, ни македонците, само неубо е ова. Колку повеќе имаме етничка поделба во Македонија, толку полошо ќе биди :)
па они досега оваа тактика тепање 5 души на 1 успешно ја спроведуваа во населбите каде што се во број, така да не гледам зошто се бунат на темава, поготово кога поддржуваа убијци;)

никој од нас не го оправдуваше ова но генерално гледано после некои настани во државава и ставовите на Албанците на форумов (знам дека има исклучоци), не знам какви коментари сакаат да има.

Процедурално:

Баталете го Дарданија, човекот е пратен да врши пропаганда на форумот. Агендата си ја одработува. За сите глупости што ги пишува е платен од некоја НВО, „Разбуди се“ можеби, на Груби филантропот.

Си го вади човекот лебот тука.

Ја слушнав дека се десило во Лисиче,е сеа дали е вистина незнам:)

Очекуваш после Смилковско некој од Македонците да се солидализира и покаже доблест ?

Кога се случи тој настан знаеш тој АЛ и сите Албанци што пишуваа на темата ? Се ситеа. ;)
На пет масакрирани деца се ситеа, и сега бараат солидарност.

Абе искрено не се замарам со вакви работи, ама видов дека е објавена темата и морав да искоментирам дека се неубај вакви работи. Па и од нивна па и од наша страна. Без разлика дали АЛ е албанец или не е , не ги разликувам јас луѓето така.

па они досега оваа тактика тепање 5 души на 1 успешно ја спроведуваа во населбите каде што се во број, така да не гледам зошто се бунат на темава, поготово кога поддржуваа убијци;)

никој од нас не го оправдуваше ова но генерално гледано после некои настани во државава и ставовите на Албанците на форумов (знам дека има исклучоци), не знам какви коментари сакаат да има.

Знам дека успешно се спроведува и на наши :) живеев во тоа маало и го знам ризикот како е навечер сам да се враќаш дома. А на почетокот од темата имаше некои батки кои пишуваа дека арно му направиле, и слични работи. Затоа и го пишав ова. Езерото беше пример кој прв ми текна, а веќе Ал го имаше пишано.

Глупо е да се ситите на ваква работа,гледајте го колку е осакатен. За ова треба да се осудува државата,затоа што не си ја врши работата,а сторителите ташак си добиваат. И кој кур нема патроли по улиците,па макар и да личе на мексичките улици.

доста само јадат буреци,нека ги пуштат по улиците како кучиња да шетат со пушки бре,и на лице место стрелај......

Абе искрено не се замарам со вакви работи, ама видов дека е објавена темата и морав да искоментирам дека се неубај вакви работи. Па и од нивна па и од наша страна. Без разлика дали АЛ е албанец или не е , не ги разликувам јас луѓето така.

Знам дека успешно се спроведува и на наши :) живеев во тоа маало и го знам ризикот како е навечер сам да се враќаш дома. А на почетокот од темата имаше некои батки кои пишуваа дека арно му направиле, и слични работи. Затоа и го пишав ова. Езерото беше пример кој прв ми текна, а веќе Ал го имаше пишано.
Како прво никој не се сити туку овие коментари се реципроцитет на нивните :)

Знам дека сега им пречи и одма има жалопојки ама менталниот склоп е таков да и после ова нема да стават прст на чело и да кажат чекајте бе што правевме во априлот, мајот со протестите :eek: туку ќе си продолжат пак по старото.

Така да, јас те разбирам што сакаш да кажеш и во нормален свет твојот коментар би бил најсоодветен, но сега, да се живее игнорантно навистина било најубаво. Еве вака прави се глуп, одбери си реплика:

1. Ништо не сме виделе;
2. Ништо не сме чуле;
3. Во подрум бевме;
4. Монтиран е случајов;
5. Напаѓачите се Срби;
6. Албанците сами си го исценирале сево ова;
.
.
.
.

Пречи а? Е пречи ;)

Најди член на форумов кој ги подржуваше убијците!!!
Јас ќе ти најдам македонец кои тврдеа дека убиецот од Гостивар е херој, или па официално владино херосјко претставување на воениот криминал.......

Читај ги мислењета во темава малку, после цитирај ме и пиши дека никој од вас не го оправдува ова....

Подобро за овие случаеви да не се дискутира, камоли тема да се отвори.....

Не знам од каде одма со теории и протести, оставете полицијата да си ја одработи работата за која се платени па отпосле протестирајте ако сакате.

Ако ме праша мене некој чим толку галама се крева уште пред полицијата да произнесе било какви информации тогаш некој го планирал ова.
Ако македонци претепаат македонци или ако албанци претепаат албанци никој ништо не коментира ама ако е меѓуетнички сите се на нозе.

Сами си ги тепаат децата,а пред да ги излупаат убаво ги опејуваат со некои ишала вахаби песни..Некои дури не ни ги опејуваат,само ги газат од ќутек,ги сликаат и после кукаат низ светот..
Пуштаат искри на подмолен начин..
Не разбираат дека искрата доведува до оган.

Не знам од каде одма со теории и протести, оставете полицијата да си ја одработи работата за која се платени па отпосле протестирајте ако сакате.

Ако ме праша мене некој чим толку галама се крева уште пред полицијата да произнесе било какви информации тогаш некој го планирал ова.
Ако македонци претепаат македонци или ако албанци претепаат албанци никој ништо не коментира ама ако е меѓуетнички сите се на нозе.

Па да, треба да има протести секогаш кога не се изнаоѓаат сторителите, после нека имаат смелост да играат вака......

Буцкања, сценирани и спонзорирани тензии, се со цел да се држи една шах-мат состојба на отворена рана и дистинктивна сепарација по Х основи што може во секој момент да кулминира во граѓанска војна.

Земји како Македонија (Виетнам, Ирак, Иран, Египет, Тунис, Руанда, Сомалија, Чеченија) служат за други земји да излезат од своите интерни кризи и да ги зајакнат споствените економии.

Ние што живееме тука, од било која националност или вера сме марионети на промаја, ништо друго.

Па да, треба да има протести секогаш кога не се изнаоѓаат сторителите, после нека имаат смелост да играат вака......

Да, ама да почекаме да видиме дали ќе ги најдат, а не одма да урламе.

Буцкања, сценирани и спонзорирани тензии, се со цел да се држи една шах-мат состојба на отворена рана и дистинктивна сепарација по Х основи што може во секој момент да кулминира во граѓанска војна.

Земји како Македонија (Виетнам, Ирак, Иран, Египет, Тунис, Руанда, Сомалија, Чеченија) служат за други земји да излезат од своите интерни кризи и да ги зајакнат споствените економии.

Ние што живееме тука, од било која националност или вера сме марионети на промаја, ништо друго.

Но мислам дека досега требаше да го извежбаме и учевме лекцијата, но ништо не сме научиле, секој пат имаме амнезија и секогаш почнуваме од почеток.... и како деца подлегнуваме под провокации, сами меѓу себе се јадеме, за нас не е сигурно, за нашите деца.......

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom