Тинејџер брутално претепан во Ново Лисиче

• Креатор на темата Креатор на темата sankerce
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Локација
Скопје
Порталот Алмакос пишува за инцидент во петокот вечерта кога момче од албанска националнсот било претепано во Лисиче.
Нападнатиот, Ј.И(18), бил излезен со своите пријатели и откако се разделиле Ј.И сам се упатил кон својот дом но бил пресретнат од поголема група напаѓачи кои го прашале за неговата националност.
Откако им одговорил дека е етнички Албанец веднаш бил нападнат. Првин бил удрен со безбол палка, а од самиот удар паднал на земја и се онесвестил. Групата продолжила да го тепа онесвестеното момче се додека случаен минувач го забележал настанот и повикал полиција и брза помош.
Ј.И бил однесен во Клиничкиот центар каде му биле констатирани бројни повреди и му била укажана лекарска помош.
Полицијата останала без коментар за овој настан иако редакцијата на Алмакос се обидувала цел ден да добие информација дали се пронајдени напаѓачите.

Лоша работа. Не си сигурен веќе ни во оние населби кои мислиш дека се помирни. Не би сакал да коментирам понатаму. Ако не е соодветна темава за дискусија , затворете ја слободно не ми пречи.

Не би сакал да ја додадам и сликата од момакот , секако ја има и на хиперлинкот Алмакос , у секој случај како што можам да забележам убаво го суредиле. Се надевам не му дале каталог да си бира како сака да изгледа со деформирана фаца.

Тоа „Алмакос“ треба да е комбиниција од Албанија, Македонија и Косово, така?

Интересно, приметете ги првите три вести - сите поврзани со овој настан. Ова ќе биде топ тема на неделата.

Кога гледам некој од Скопје вели ако ако така треба само ви пожелувам на ваквите кои живеете во мешовити средини да не налетате ни криви ни должни на некои `` нивни`` кои ќе сакат да ги израмнат сметките.
А како што гледам овие браќата одат по израелски рецепт еден нивни десет наши.

До кај ќе стигнеме вака времето ќе покаже.

Кога гледам некој од Скопје вели ако ако така треба само ви пожелувам на ваквите кои живеете во мешовити средини да не налетате ни криви ни должни на некои `` нивни`` кои ќе сакат да ги израмнат сметките.
А како што гледам овие браќата одат по израелски рецепт еден нивни десет наши.

Ако веќе ги израмнуваме сметките, ќе треба пола Чаир да го заколеме.

Just sayin' ...

Ubavo se...ama utre nekoj od nas ke go nasminkaat, covekot maski ispratil sliki po portalite, da go vidat, nie ke placeme kako kucki

Порталот Алмакос пишува за инцидент во петокот вечерта кога момче од албанска националнсот било претепано во Лисиче.
Нападнатиот, Ј.И(18), бил излезен со своите пријатели и откако се разделиле Ј.И сам се упатил кон својот дом но бил пресретнат од поголема група напаѓачи кои го прашале за неговата националност.
Откако им одговорил дека е етнички Албанец веднаш бил нападнат. Првин бил удрен со безбол палка, а од самиот удар паднал на земја и се онесвестил. Групата продолжила да го тепа онесвестеното момче се додека случаен минувач го забележал настанот и повикал полиција и брза помош.
Ј.И бил однесен во Клиничкиот центар каде му биле констатирани бројни повреди и му била укажана лекарска помош.
Полицијата останала без коментар за овој настан иако редакцијата на Алмакос се обидувала цел ден да добие информација дали се пронајдени напаѓачите.

Лоша работа. Не си сигурен веќе ни во оние населби кои мислиш дека се помирни. Не би сакал да коментирам понатаму. Ако не е соодветна темава за дискусија , затворете ја слободно не ми пречи.

Ова е во село Горно Лисиче ... не би рекол баш дека е мирна населба со тоа што јас доста се движам натака имало и порано вакви инциденти бидејќи има околу 6-7 фамилии од албанска нациолналност кои живеат во с.Горно лисиче а помладите во повеќе случаеви се закачаат но очигледно ова бил капакот ... без разлика тоа што можеби дечкото кој е претепан бил мирен но затоа овие работи се случуваат бидејќи политиката во Македонија е таква раните од 2001 прва сеуште не се залечени ... а се за крај очекувајте возврат и од нивна страна ... :)

И уште недоречено, најави за протести, „ако не се најде виновникот на време“:

http://www.fri.org.mk/reagim/

Патем, кои се овие ФРИ?

Во меѓувреме уште една исфрустрирана статија за крволочните славомакедонци од FYROM.

Ова е во село Горно Лисиче ... не би рекол баш дека е мирна населба со тоа што јас доста се движам натака имало и порано вакви инциденти бидејќи има околу 6-7 фамилии од албанска нациолналност кои живеат во с.Горно лисиче а помладите во повеќе случаеви се закачаат но очигледно ова бил капакот ... без разлика тоа што можеби дечкото кој е претепан бил мирен но затоа овие работи се случуваат бидејќи политиката во Македонија е таква раните од 2001 прва сеуште не се залечени ... а се за крај очекувајте возврат и од нивна страна ... :)

Од каде знаеш дека е во Лисиче?

Мене ми кажаа оти во Н.Лисиче било , т.е некаде меѓу продавницата Базаро и Рамстор се десила случката, можеби ми дале и погрешна информација , на нет пишуваше дека во Лисиче се десило а кога ќе кажеш Лисиче се однесува на населбата , а таа е мирна , и Н.Лисиче исто :) Појма неам у секој случај тука е негде без заблуди.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom