Кои се попријателски настроени домаќини: Охриѓани или Грците?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Кои се подобри туристички домаќини?

• Вкупно гласачи
    205
Како бе не смее барем 2 од 10 возења во Скопје ми се случило да не пушти таксиметар иако во колата има, лично мене не ми смета зошто во цената најчесто ми зимале исто како и со таксиметар ама ако толку ми смета би му рекол да пушти..

Во 20 години живеење во Скопје не ми се случило (или можеби а не памтам) таксист да проба да ме однесе до негде а да не пушти таксиметар. Веќе одиме оф-топик.
Дека Охриѓани се говно, светот знае, само они не знаат.
Нешто као случајот со Гурџи и неговата глупост.

не заебавајте во Скопје досеа што се имам возено во такси (со Глобал пошо само тој број ми е запишан) , таксистот те прашува дали сакаш по Илинденска или по Партизанска да те врати, камоли таксиметар да не запали.

Во 20 години живеење во Скопје не ми се случило (или можеби а не памтам) таксист да проба да ме однесе до негде а да не пушти таксиметар. Веќе одиме оф-топик.
Дај бе не зезај, прв пат дојдов сам во Скопје, таксистов цел пат ми се прави фин и од Автобуска до Веро Аеродром ми побара 140 денари, а реално тој пат секогаш беше 50 денари. Таков народ сме, на некој му сметаат скопјанишча, на некој провинцијалци... Околу таксистиве во Скопје, сега е далеку посредено од 2006. :)

не заебавајте во Скопје досеа што се имам возено во такси (со Глобал пошо само тој број ми е запишан) , таксистот те прашува дали сакаш по Илинденска или по Партизанска да те врати, камоли таксиметар да не запали.
Ај последен офтопик ама да не испадне дека тоа што сум го напишал е лага, епа веројатно бидејки во такси се качувам од место (автобуска) кое што се гледа дека не си Скопјанец одма пробуваат да скријат некое возење со неуклучување на таксиметар. И пак доаѓаме до тоа дека сите се исти, кејтен во Охрид приметиле дека не е од таму и му побарале 150 за на крај по 50 денари да платат а мене не ми уклучува таксиметар. Мада мене лично не ми смета зошто ми земал исто пари како и другите.

Дај бе не зезај, прв пат дојдов сам во Скопје, таксистов цел пат ми се прави фин и од Автобуска до Веро Аеродром ми побара 140 денари, а реално тој пат секогаш беше 50 денари. Таков народ сме, на некој му сметаат скопјанишча, на некој провинцијалци... Околу таксистиве во Скопје, сега е далеку посредено од 2006. :)

Тие на железничка се гниди (и само тие, од моево 20 годишно искуство у Ск.). Најсериозно.
Охриѓани ги викам нив. Пошо коа се враќам од друг град, ми почиња муабет да види дал сум од провинција да ми ги здипли сите пари за превоз :) Влагаш и му викаш - Таксиметар братче, не сум од марс.

На Автобуска што стојат клошарите со измислени такси табли крадат.

да можеа да ве читаат - не знаете колку ќе им се радуваа на анкетава гејциве- поготово на резултатот 2:1
ќе се понадеваат дека исто би поминале и за промена на името
566550439.gif

Тие што гласале на анкетава дека Охриѓани се полоши домаќини гарант се Скопјанишча :pos:

да можеа да ве читаат - не знаете колку ќе им се радуваа на анкетава гејциве- поготово на резултатот 2:1
ќе се понадеваат дека исто би поминале и за промена на името
566550439.gif
Епа ајде да лажеме и да ги храбриме Охриѓани да продолжат, бива така?

Прашање до охриѓаните на темава (а и до останатите, нормално):
- Дали сте биле на одмор во Грција и каде?
- Со какви конкретно непријатности сте се соочиле за време на вашиот престој таму? Услугата не ја бивало? Газдите биле гадови?

Мислам дека е сосема фер и вие да кажете некоја ваша случка од престојот во Грција, кога ние веќе изнаредивме еден куп случки од нашиот престој во Охрид.
И не ми кажувајте дека не сте биле таму на одмор, зошто до сега број еден ми биле токму охридските таблици на турстичките места кои сум ги посетил.

Јас не сум бил досега во Грција и затоа не гласам на темава пошто незнам какви домаќини се грците.Од друга страна мислам дека се претерува со тоа како Охрид е предградие на пеколот и такви работи, има многу проблеми што и мене ми сметаат, ама сега се далеку подобри од пред 10тина години например.

На Автобуска што стојат клошарите со измислени такси табли крадат.

Знам, тие нез ни дал се легални, а ни дал се од Скопје.. Накај Ориѓани со добар скопски ми маваат :D

Епа ајде да лажеме и да ги храбриме Охриѓани да продолжат, бива така?
јооооок
охриѓани за разлика од гејците немаат осет за туризам
не ги оправдувам воопшто- туку напротив
но, барем да не стоеше она во насловот- попријателски настроени :facepalm:
Кај гејци нема пријателство- се’ е за пари-
И кога одите на одмор - вие не одите оти ви се пријатели - или можеби така ги чувствувате?!

Тие на железничка се гниди (и само тие, од моево 20 годишно искуство у Ск.). Најсериозно.
Од кај да го знае ова младо провинцијаллче :)
Се зезам, сум живеел 4 години во Охрид, веќе 7 во Скопје. Точно, Охриѓани се тешки луѓе, ама не верувам дека во Грција не сакаат повеќе. Проблемот веројатно е во лошото водење на бизнисот, треба да научат дека насмевката секогаш помага и наредната година носи повеќе гости :)

Сега да, не беше така до пред 2-3 години. Вртеа, намерно ги фаќаа сите семафори на црвено. И денес ги има, ама поретко. Посуптилно знаат да земат поише пари.

јооооок
охриѓани за разлика од гејците немаат осет за туризам
не ги оправдувам воопшто- туку напротив
но, барем да не стоеше она во насловот- попријателски настроени :facepalm:
Кај гејци нема пријателство- се’ е за пари-
И кога одите на одмор - вие не одите оти ви се пријатели - или можеби така ги чувствувате?!

12 страни објаснувавме кул, мислам дека бевме повеќе од јасни.

Сега уште Охриѓани ги чекаме да потврдат дека ќе се променат и готово ја решивме ситуацијата :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom