Фудбалери Кајганџии! Season 12/13 [Пријавување: Играме 8х8 на поголем терен!]

• Креатор на темата Креатор на темата Cyber Knight
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Неможеш тоа за денес да го средиш и да се игра со нов фудбал уште денес. Да почнат сега пари да се прибираат па да се земе здравје за нареден пат.

Неможеш тоа за денес да го средиш и да се игра со нов фудбал уште денес. Да почнат сега пари да се прибираат па да се земе здравје за нареден пат.

Можда, али ништо без иницијатива, глеаш (многу често) сите си дремат и чекаат да им падне топка од небото. Не можеме ни за топка да се снајдеме ебате.

Абе разбирам. Паметно е да се земе топка. Ама неможе, сите ќе дојдат во 6 30 па дур собереме пари па некој де иде да купува, многу време ќе отиде. Ја поддржувам идејата инаку, нареден пат да се игра со фудбал. :)

Па ако не размислувате out of the box, се ќе ви изгледа неостварливо :)
Наместо да чекаме да се собереме, па да собираме пари, па да чекаме уште саат време дури некој отиде и купи фудбал - па после да играме.... Подобро е некој да купи фудбал од 500-600 денари и да го донесе, а ние да собереме по 50 денари и да му ги дадеме пред да почнеме да играме. Ама нели, ова во случај само ако сме сигурно дека немаме топка. Ако имаме, тогаш нема поента да се купува.

И, знаеме со сигурност дали имаме фудбал или не? :)

Јас ќе донесам фудбал. Фудбалот ќе го видите каков е, тврд е напумпан е, ама не е нешто посебно. Ќе го видите, подобро тоа отколку ништо, во секој случај. За овој пат затоа ви викам ќе се скрпиме, не е толку неопходно да се трча по фудбал уште денес, недела сме. Може да се планира собирање на пари ако се согласат останатите и наредниот пат да бидат собрани веќе и само да се земе фудбалот. За денес ако некој има подобар нека донесе, ако не ќе крпиме со овој, па да сме живи и здрави. :)

Да си верувавме еден на друг и да бевме сите луѓе на место ќе имавме купено нов фудбал уште денеска. Треба само добра организација, јбг.

Јас ќе донесам фудбал. Фудбалот ќе го видите каков е, тврд е напумпан е, ама не е нешто посебно. Ќе го видите, подобро тоа отколку ништо, во секој случај. За овој пат затоа ви викам ќе се скрпиме, не е толку неопходно да се трча по фудбал уште денес, недела сме. Може да се планира собирање на пари ако се согласат останатите и наредниот пат да бидат собрани веќе и само да се земе фудбалот. За денес ако некој има подобар нека донесе, ако не ќе крпиме со овој, па да сме живи и здрави. :)

И да дадеш еден гол за мене :)))

Ќе бидете ли 12 луѓе без мене? Да доаѓам ли?

Дечки за следниот пат како што кажа ацид ќе си собереме сите по 100че и ќе отиде некој и ке купи фудбал ова за некој кој е со точак, веспа, кола ... и да имаме фудбал да не се зафркаваме :)

Инаку се гледаме на утакмица одам јас со уште 3ца :)

Дечки фудбалот не бил до толку тврд како што опишав, се игра и вака ама пожелно е некој ако има пумпа при рака да донесе за секој случај. Ајде поаѓам.

Дечки фудбалот не бил до толку тврд како што опишав, се игра и вака ама пожелно е некој ако има пумпа при рака да донесе за секој случај. Ајде поаѓам.

Не можеше да ни кажеш троа порано, за да прочитаме сите? :)
Поаѓам и јас, не носам пумпа.

Не можеше да ни кажеш троа порано, за да прочитаме сите? :)
Поаѓам и јас, не носам пумпа.
Ајде ајде, добро помина. Неможев порано, кога тргав го видов и се вратив да пишам. Како и да е, немаше никакви проблеми за фудбалот. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom