Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не бев пред сто години у Рим те молам. У Центар у ресторан јадев зајак со некој сос ме чинеше 9 евра. Кафе и сладолед дури неприметно беше, нешто као Грција, пица и вино на нозе да неможеме да стоиме не фати околу 40 евра за двајца.
Да не идеме у истиот Рим случајно?
800 денари од човек?Да, ама гледаш дека некои други платиле 70 евра за сладолед, значи има туристички стапици во секој град.Пишав во друга тема кои места да се избегнуваат, каде е ефтино и убаво јадењето.Лошо е кога генерализираме од една случка, тоа сакам да ти кажам.Биле кај некоја газдарица, не им давала топла вода за туширање и сега по дифолт сите охриѓани се лоши газди и заебани ликови незнам што. Колку приказни има на мои познаници кои супер си поминувале, па и станувале блиски пријатели со луѓето што издаваат апартмани, ама тоа не е битно во атмосферава која се тера моментално.
Ај да расчистиме еднаш - Кафичите во Скопје се поскапи од Охрид, има ефтини кафани и пабови во Охрид, има апартмани за 800 денари во Варош со поглед на езеро.
A у Рача цена за смештај 118 евра за двајца јули/август, а 98 евра јуни/септемвриУ Охрид во Варош над 15 евра за 4ца апартман не смее да биде! Тие цени одговараат на Македонија ако сакаме туризам. Другиот смештај израчунајте сами колку треба да е. Само Трпејца треба да е поскапа најмногу до 20 евра за 4 кревета.
Македонија е ова, Македонци треба да идат. Неви идат Скопјани, идат Велешани, Штипјани, Гостиварчани, Неготинчани...Па половина и фазла од Охриѓани над 15000 денари плата со очи немаат видено. Цени ставиле ко демек заработуваат по 1000 евра па рацете не си ги замацуваат за помалку.
Цените доле или туризам нема да има.
Претеравте малце сега и виехотел со тениско игралиште, летна бавча, солиден ресторан, добро уредени апартмани, базен, простор за деца, плажа и езеро на 10 метри си е таман за четири ѕвездички. И нормално дека не е за секого..
Имаш галерии можеш да го видиш она што го кажувам..
http://www.hotelgranit.com.mk/
^Да искоментирам нешто приближно до тоа што го спомна како културни вредности за време на шпицот од сезоната.
7 дена по ред идев во еден кафич на Славија, до душа сакав да седам на Немо али увек беа полни кафичите а баравме место за минимум 6 луѓе.
И ај решивме да идеме на Славија, и седнавме во првиот кафич што ни се допадна со добра музика, а понатака секогаш беше полупразен па немораше да бараме место повеќе или столче.
И така секој ден не бевме со минимум 5-6 пијачки во полупразен кафич, се до 1ви авуст, она шпицот од сезоната кога кафичот беше полн, во цела сезона само 2 дена беше полн. И најдовме 2 маси(случајно) и седнавме 6 луѓе али со 5 пијачки, и лакомоста за брз профит си го направи своето, дојде дечкото што работи на шанкот(нит келнер нит газда) и ни вика ќе ја земам еднава маса ќе ви донесам одма друга да ја ставам за едни мои другари. И они фер испаднавме и му ја дадовме масата али со надеж дека набрзо ќе ни донесе маса зашто седевме како избркани од кафичот. И чекаме така 10тина минути ни абер од дечкото. И фино лепо си станав да прашам дали ќе ја донесат масата(иако веќе знаев за што станува збор), одам на шанк и културно си прашав што бидна со масата и дечкото сакаше да ме направи будала со беден изговор дека му ја земал некој друг масата(абе ајде). И газдата беше до него и му кажав дека 7 дена по ред доаѓа во тој кафич и дека не е океј сега вака да направат, и се осмели да ми каже дека сме пиеле 5 пијачки само а сме седеле 6 луѓе и сме играле карти. И јас го прашувам а оние што седат по двајца на маса, он ми вика играте карти вие, и јас пак го прашувам а тие двајца што седат на една маса, он пак вие играте карти, и видов со какви луѓе си имам работа, и му кажав фино лепо дека ова е последен пат да му отидам во кафичот. Не дека ќе изгуби којзнае колку, не тој ден, али таква дрскост, непрофесионалност и ИДИОТИЗАМ неам до сега сретнато.
Иначе кафичот ако го интересеира некој е на славија првиот од десно кога се движиш по плажата накај Силекс(плажата).
А ќе речеш Рача еA у Рача цена за смештај 118 евра за двајца јули/август, а 98 евра јуни/септември
http://www.aleksandarvilla.com.mk/
A у Рача цена за смештај 118 евра за двајца јули/август, а 98 евра јуни/септември
http://www.aleksandarvilla.com.mk/
Ти не си бил ни Охрид ни Грција што коментираш на темава без врска?Цените во грција биле поевтини, како да не. Сигурно да беа поевтини, чичко ми немаше да понесува храна за на одмор. Не трошел за излегување ( ресторани и др. ) единствено времето си го искористил за прошетка навечер.![]()
Па толку нема да те кошта се вклучено во соба за двајца у хотел до песочна плажа у Грција бреСи влегла во таа вила некогаш?Издадена е година дена унапред, за твоја информација. Единствено место во МКД со солен базен колку што знам.