Дрогирање во центарот на Скопје

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Марихуаната ако се легализира ќе има многу помалку жртви еве и зошто. Сите тешки наркомани почнале со марихана, е сега проблемот е што дека тие си мислат дека пушат чиста марихуана а дилерите им ставаат некоја појака дрога да ги тера на зависнот. Бидејќи чиста марихуана не те прави зависен. Кога ќе биди легализирана ќе одиш ќе си купиш како цигари што си купуваш и знаеш барем чиста марихуана е.

*Ова е чисто мое мислење така да...*

Да и ќе земеш да работиш некоја работа така хај како хирург на пример и ќе го направиш пациентот салата, или пак ќе возиш автобус од јсп хај ќе ги испоубиеш пензионериве. (добро барем ќе не спасиш) Има уште милион примери да наведам али кој ќе пишува:icon_lol:

Член од
8 септември 2011
Мислења
3.675
Поени од реакции
2.622
Да и ќе земеш да работиш некоја работа така хај како хирург на пример и ќе го направиш пациентот салата, или пак ќе возиш автобус од јсп хај ќе ги испоубиеш пензионериве. (добро барем ќе не спасиш) Има уште милион примери да наведам али кој ќе пишува:icon_lol:
Добро можеби во право си, тоа беше само мое мислење.

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050

drugaru toa e razlikata od marihuanata i site drugi opijati i najvekje alkoholot. Jas pusam marihuana 8 godini i rapotam vo firma so hemiski materijali kade sto ako otides napusen moze da napravis greska ( velam moze ) i da letne se u vazduh. Taka da .... marihuanata kolku i da ja puses pak si trezen oti mozes racionalno da razmisluvas. Napusen koga sum jas kola ne vozam .. znaci razmisluvam, znaci mozokot mi raboti .. dodeka ako si pijan ili drogiran 400% pogolemi se sansite za problem. Pijan covek sekogas se misli za shumaher vo kola ... napusen covek ne sum videl da napravi problem dodeka vozi ( site prijateli mi se na po30 godini i site pusat i vozat bez problem, a ako ne mozat da vozat napuseni barem si kazat deka ne mozat i se otkazat i si odat so taxi doma ) ... toa pijan covek go pravi ..

Taka da ne mi ja obvinuvaj travata i ne zbori za nea gluposti ... sekoj covek koj pusi marihuana e svesen deka ako treba da se vrsi nesto epten seriozno i ako sep oznava sebe si togas nema da go vrsi toa nesto napusen, vo protiven slucaj ako e 100% siguren deka moze togas kje go pravi ... ne poznavam covek koj sto pusi marihuana da pravi takvi gluposti .. barem za lugjeto okolu mene a toa se bezbroj lugje ... isto i jas. Na rabota si odam trezen, a posle toa si pusam i uzivam .. znaci trezen sum i trezno razmisluvam, a ako sum napusen i treba nekoj prijatel da prefrlam do nekade, iskreno si kazuvam deka ne mozam dodeka drugite opojni sredstva ne ti pomagat da razmisluvas na taj nacin. Ete toa e razliakta od dejstvoto na marihuanata i site drugi, a za zdravstvenite potencijali na canabisot ne sakam ni da zboram ...

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
drugaru toa e razlikata od marihuanata i site drugi opijati i najvekje alkoholot. Jas pusam marihuana 8 godini i rapotam vo firma so hemiski materijali kade sto ako otides napusen moze da napravis greska ( velam moze ) i da letne se u vazduh. Taka da .... marihuanata kolku i da ja puses pak si trezen oti mozes racionalno da razmisluvas. Napusen koga sum jas kola ne vozam .. znaci razmisluvam, znaci mozokot mi raboti .. dodeka ako si pijan ili drogiran 400% pogolemi se sansite za problem. Pijan covek sekogas se misli za shumaher vo kola ... napusen covek ne sum videl da napravi problem dodeka vozi ( site prijateli mi se na po30 godini i site pusat i vozat bez problem, a ako ne mozat da vozat napuseni barem si kazat deka ne mozat i se otkazat i si odat so taxi doma ) ... toa pijan covek go pravi ..

Taka da ne mi ja obvinuvaj travata i ne zbori za nea gluposti ... sekoj covek koj pusi marihuana e svesen deka ako treba da se vrsi nesto epten seriozno i ako sep oznava sebe si togas nema da go vrsi toa nesto napusen, vo protiven slucaj ako e 100% siguren deka moze togas kje go pravi ... ne poznavam covek koj sto pusi marihuana da pravi takvi gluposti .. barem za lugjeto okolu mene a toa se bezbroj lugje ... isto i jas. Na rabota si odam trezen, a posle toa si pusam i uzivam .. znaci trezen sum i trezno razmisluvam, a ako sum napusen i treba nekoj prijatel da prefrlam do nekade, iskreno si kazuvam deka ne mozam dodeka drugite opojni sredstva ne ti pomagat da razmisluvas na taj nacin. Ete toa e razliakta od dejstvoto na marihuanata i site drugi, a za zdravstvenite potencijali na canabisot ne sakam ni da zboram ...

ок тоа ти пушиш и си зрел човек. Али кажи им го тоа на мрсулковциве по паркови што пушат, па 5 грама мозок немаат у тоа тиквата. Што тие би направиле ако е легална?

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
ок тоа ти пушиш и си зрел човек. Али кажи им го тоа на мрсулковциве по паркови што пушат, па 5 грама мозок немаат у тоа тиквата. Што тие би направиле ако е легална?

jebiga brat ... ponekogas toa zvisi od samiot covek .. od toa kolku semejstvoto mu ja razbudilo svesta, sovesta i socustvoto so drugite ... oti ako covek socustvuva so drugite kje se rodi nesto ubavo vo idnina od nego ... ako covek nema emocii i ni gram sovest vo sebe nema nikakva idnina .... taka da toa sto go kaza ti e strogo individualno ..... inace si vo pravo taka e .... jas pocnav so marohuanata od 15 godini i sekogas sum bil trezen so nea. Duri jas koga se napusam sum nogu miren, sramezliv, kulturen, spokoen ... a koga ne pusam sum razlicen covek, malku po div ...
Pozdrav .... ( eee edit - abe jas sum pusel 10 godini be ne 8 ahahhaah leta vremeto )

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
Pozdrav .... ( eee edit - abe jas sum pusel 10 godini be ne 8 ahahhaah leta vremeto )
стониран тип седи на тараса и гледа како огнена топка три пати прелетува на небото со огромна брзина....влегува дома и мајка му го прашува - Кај си ти три дена?

шала на страна....заборавете на приказните ...кога сум напушен возам подобро...мислам подобро... работам подобро....вашата перцепција за простор и време е сосема различна од перцепцијата на останатите....

напушен поет или уметник...МОЖЕБИ

напушен хирург, возач, електричар, полицаец, банкар, градежник, аптекар, бербер....НЕ. БЛАГОДАРАМ

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
стониран тип седи на тараса и гледа како огнена топка три пати прелетува на небото со огромна брзина....влегува дома и мајка му го прашува - Кај си ти три дена?

шала на страна....заборавете на приказните ...кога сум напушен возам подобро...мислам подобро... работам подобро....вашата перцепција за простор и време е сосема различна од перцепцијата на останатите....

напушен поет или уметник...МОЖЕБИ

напушен хирург, возач, електричар, полицаец, банкар, градежник, аптекар, бербер....НЕ. БЛАГОДАРАМ
А ти си поет или уметник? :P

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Ништо, нема да им биде интересна. Вака се осеќаат ко највечи фраери у маало пошто прават нешто 'нелегално' и 'забрането'. Да беше легална ќе пробаа, ако им се свиѓа ќе ја конзумираат нормално, ако не ќе баталат и тоа е тоа. Како што пиша некој и претходно, забранетите работи се секогаш многу поинтересни особено за празноглави тинејџери.

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Ништо, нема да им биде интересна. Вака се осеќаат ко највечи фраери у маало пошто прават нешто 'нелегално' и 'забрането'. Да беше легална ќе пробаа, ако им се свиѓа ќе ја конзумираат нормално, ако не ќе баталат и тоа е тоа. Како што пиша некој и претходно, забранетите работи се секогаш многу поинтересни особено за празноглави тинејџери.

Погрешна ти е теоријата, скроз спротивно има да биде дејството. Еве пример цигарите имаат вкус на лајно и не нудат никакво уживање но сепак има милион пушачи у државава. Можам да замислам што ќе се случи ако тревата биде легална.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.621
Поени од реакции
35.477
Затоа ли хирурзите сеа оперираат здрвени со пола литро алкохол а шоферите исто дрмаат шотови и возат аутобуси... пошто алкохолот е легален!
Значи ако алкохолот не беше легален... тогаш хирурзите и шоферите немаше да идат пијани на работа!

Е сеа, некој да се сетеше да забрани со закон, алкохол на такви работни места... тоа би било одлично за пациентите и пензионерите, нели!!

Човече, ти си КУЛ! Замисли утре случајно ако ја легализираат травата... па ТИ да не напишеше тука што све може да се деси ако хирурзите и шоферите се ХАЈ...
Го спаси светот батка, браво... БРАВО!!!

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.921
Поени од реакции
11.298
И алкохолот да е забранет ќе се пијанчат тие што решиле, законов за до 19:00 да не менува нешто многу де. Извори и црни дупки ќе има секогаш, пари се во прашање.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Живот ми као казна доџе, неком си мед и слатко гроџе.. А мени ноч никад да проџе.

Kajgana Shop

На врв Bottom