drugaru toa e razlikata od marihuanata i site drugi opijati i najvekje alkoholot. Jas pusam marihuana 8 godini i rapotam vo firma so hemiski materijali kade sto ako otides napusen moze da napravis greska ( velam moze ) i da letne se u vazduh. Taka da .... marihuanata kolku i da ja puses pak si trezen oti mozes racionalno da razmisluvas. Napusen koga sum jas kola ne vozam .. znaci razmisluvam, znaci mozokot mi raboti .. dodeka ako si pijan ili drogiran 400% pogolemi se sansite za problem. Pijan covek sekogas se misli za shumaher vo kola ... napusen covek ne sum videl da napravi problem dodeka vozi ( site prijateli mi se na po30 godini i site pusat i vozat bez problem, a ako ne mozat da vozat napuseni barem si kazat deka ne mozat i se otkazat i si odat so taxi doma ) ... toa pijan covek go pravi ..
Taka da ne mi ja obvinuvaj travata i ne zbori za nea gluposti ... sekoj covek koj pusi marihuana e svesen deka ako treba da se vrsi nesto epten seriozno i ako sep oznava sebe si togas nema da go vrsi toa nesto napusen, vo protiven slucaj ako e 100% siguren deka moze togas kje go pravi ... ne poznavam covek koj sto pusi marihuana da pravi takvi gluposti .. barem za lugjeto okolu mene a toa se bezbroj lugje ... isto i jas. Na rabota si odam trezen, a posle toa si pusam i uzivam .. znaci trezen sum i trezno razmisluvam, a ako sum napusen i treba nekoj prijatel da prefrlam do nekade, iskreno si kazuvam deka ne mozam dodeka drugite opojni sredstva ne ti pomagat da razmisluvas na taj nacin. Ete toa e razliakta od dejstvoto na marihuanata i site drugi, a za zdravstvenite potencijali na canabisot ne sakam ni da zboram ...