Дрогирање во центарот на Скопје

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.921
Поени од реакции
11.298
Кој ти кажа? :) Дали си ги слушнал зборовите "ма да ти и*ам дрога и се, златна кафана, салата ракија - нема подобро од ова природно е тоа наркомаништата нека се дрогираат ја ќе пијам ракија" ?
Но си слушнал некој од нив да збори дека алкохолот не е штетен?

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Но си слушнал некој од нив да збори дека алкохолот не е штетен?
Да "15 години пијам и немам гајле" а па "на сабајле ко ке џапнам една две и одма глава ми поминува" или "тајната е во мезето".

:) Познати узречици...

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.921
Поени од реакции
11.298
Да "15 години пијам и немам гајле" а па "на сабајле ко ке џапнам една две и глава ми поминува" "тајната е во мезето". :) Познати узречици...
Хах, субјективен муабет е тоа, он немал гајле, а истиот ќе ти каже за неколку фаци што ги познавал кои умреле во кафана.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Хах, субјективен муабет е тоа, он немал гајле, а истиот ќе ти каже за неколку фаци што ги познавал кои умреле во кафана.
Да ама тоа било од прејадување.... А и тој што умрел многу пиел а овој што ти го кажува тоa не пие "многу". ;)

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.921
Поени од реакции
11.298
Да ама тоа било од прејадување.... А и тој што умрел многу пиел а овој што ти го кажува тоa не пие "многу". ;)
Па да, ама ќе ти каже дека од многу пиење некој умрел, а ако се конзумира марихуана многу, не е штетна воопшто ;)

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Па да, ама ќе ти каже дека од многу пиење некој умрел, а ако се конзумира марихуана многу, не е штетна воопшто ;)
Се што е премногу е штетно, во тоа нема исклучок. Дури мислам ако изедеш 2 тегли мед може човек да скине папци.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.642
Поени од реакции
31.864
И каква врска име етиката на Кант со консумирањето дрога?
Aко тргниме по дефиниција што е општо морал, збир на правила кои ги негува едно општество преку практикување низ меѓусебни односи на членовите, што е добро што е лошо, став кон животов онака(во наше општество дрога во јавност јок, не бива), па мало гледиште низ една реченица од Кант во која се спомнува морал, никој нема да повреди, ниту да му наштети :) Една реченица и ништо повеќе.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Aко тргниме по дефиниција што е општо морал, збир на правила кои ги негува едно општество преку практикување низ меѓусебни односи на членовите, што е добро што е лошо, став кон животов онака, па мала конкретизација низ една реченица од Кант, никој нема да повреди, ниту да му наштети :) Една реченица и ништо повеќе.
Ниту едно мислење кое ќе го напишете и во кое ќе го споменете Кант нема да стане поинтелигентно затоа што Кант е таму споменат. Ова посебно се однесува на твоето мислење со ѕведеното небо кое блага врска нема со дискусијата...

Мислам, потполно беше ван контекст. Инаку, кога Кант би го повикале да суди во однос на твојата дискусија со Господситенемрзи, тој повеќе би застанал на негова страна, барем од аспект на несудењето на другите. Ти многу лесно си земаш за право во случајот да судиш.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.642
Поени од реакции
31.864
Ниту едно мислење кое ќе го напишете и во кое ќе го споменете Кант нема да стане поинтелигентно затоа што Кант е таму споменат. Ова посебно се однесува на твоето мислење со ѕведеното небо кое блага врска нема со дискусијата...

Мислам, потполно беше ван контекст. Инаку, кога Кант би го повикале да суди во однос на твојата дискусија со Господситенемрзи, тој повеќе би застанал на негова страна, барем од аспект на несудњето на другите. Ти многу лесно си земаш за право во случајот да судиш.
Taман работа јас да стасам по форум да мерам интелегенција со луѓе по 30 и кусуро години. Има време......нешто во стилот со музиката, само треба интерес. Едно малечко дете има пристап до интернетот со ширум отворени видици од каде црпи нови и нови работи кои не беа достапни кога бев јас на негова возраст, така и јас, животов е пред мене, а дали кога ќе стасам 30 и кусурот години, ќе знам колку вас , повеќе или помалку, тогаш за тогаш :)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Taман работа јас да стасам по форум да мерам интелегенција со луѓе по 30 и кусуро години. Има време......нешто во стилот со музиката, само треба интерес. Едно малечко дете има пристап до интернетот со ширум отворени видици од каде црпи нови и нови работи кои не беа достапни кога бев јас на негова возраст, така и јас, животов е пред мене, а дали кога ќе стасам 30 и кусурот години, ќе знам колку вас , повеќе или помалку, тогаш за тогаш :)
Воопшто не е дискусијата за мерење интелигенција со мене. Мене ме фасцинира колку лесно морализирате на 20 години. Оној е педер, да го искршиме од мавање. Оној е дрогираш, мамето негово...

И само една цртичка, како поттик за размислување. Дали знаеш дека дрогата е криминализирана во последните 100-150 години? Никогаш пред тоа конзумирањето опојни средства не било санкционирано. Напротив, во многу култури со восхот се зборува за опијатите.

Што мислиш, зошто е така?

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.642
Поени од реакции
31.864
Воопшто не е дискусијата за мерење интелигенција со мене. Мене ме фасцинира колку лесно морализирате на 20 години. Оној е педер, да го искршиме од мавање. Оној е дрогираш, мамето негово...

И само една цртичка, како поттик за размислување. Дали знаеш дека дрогата е криминализирана во последните 100-150 години? Никогаш пред тоа конзумирањето опојни средства не било санкционирано. Напротив, во многу култури со восхот се зборува за опијатите.

Што мислиш, зошто е така?
Jaс слично прашање поставив на едно предавање со човек од криминалистика дојден специјално од Ск да ја дрви за дрога 3 часа. Плус го пецнав каков ефект доживеале овие големиве мозоци кои обично се дрогале и пишувале работи кои се неповторливи и до ден денешен, дали се користи поголем капацитет од мозокот (оти најново нормален е 7 посто) или пак влегуваат во еден поинаков свет од каде ги ,,крадат" работите и ги пласираат во овој нашинскиов обичен. Знајш шо одговор добив? Никаков, го обиколи прашањето, почна да објаснува за Колумбија и на крај кога заврши сето предавање ми вика-Одговорот го оставам сам да си го протумачиш.

Јас претходно пишав на безобразен начин дека ме боли тит што се онаделе, нивни живот. Не знам колку го прочита нештото, ова е околу првиот пасус. Јас ги имам некои развлечкани традиционални работи, дури и некои позаостанати спрема времево во кои чекориме ,за кои сум свесен, но досега не се појавила страшно добра причина што би ме навела да ги исфрлам надвор, бидејќи не се неопходни во животов мој, и не добивам нити радост нити тага околу истите. Едноставно не ми значат.

Плус многу нашинци тука немаат допирна точка со тие култури каде се зборува, тие обично си имаат при рака чисти работи кои ги гледаат како доматине кај комшијата в бавча, тукашниве ги полнат со секакво срање дрогите. И друго е, ако можиш пронајди, види дејства на мозок на чиста дрога без никакви глупости во неа, види мозок на некорисник и види мозок на наш корисник. На последниов како да му е одронета кората со допир на HCI (ова е за хероин)

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
Чуда прави,се согласувам.
Само Монсанто ги избркаа од Европа.
ГМ Монсанто е нешто ново и заебана манипулација.
А за тревка е сосема друго,ако гледаш по видео спотови и песни.Тоа од секад си било така.Тревката се користи од времето на кралот Соломон до ден денес.
Си имаше и гласање и не се легализира во Калифорнија.
Дали им е фејл пропагандата,зошто не биде достапно као купување нескафе од кафемати.
Зошто нема гласање за Монсанто?
Се извинувам што ќе отидам оф топик....

Монсанто, односно луѓето кои управуваат со Монсанто ја држат цела Америка.. толку се силни што е просто невозможно да се оди против нив, а и не знам дали знаеш со новиот закон кој го потпиша лично Обама, не смее да се тужи компанијата Монсанто. Колку се силни доказ е и фактот што им дадоа и нобелова награда.. јасно ти е колку е саатот чим до таму отишле за да можат да перат мозоци.
Научници кои се спротиставија беа избркани од работа, им ги уништја кариерите..
Америчките фармери кои не потпишуваат договор со Монсанто се постојано на удар на полицијата што ја има монсанто и никако не можат да се пробијат на пазарот.. а со тоа и на некој начин се доведени во ќор сокак..
Во Европа ги избркаа.. али не од сите земји. Шпанија, Грција.. хмм и не знам уште која земја беше.. сеуште произведува таква храна и има склучено договори со нив. Секако тука сме и ние.. има кај нас и фирма која соработува со нив и која продава семиња... така да можеме со сигурност да кажеме дека кај нас се произведува генетско модифицирана храна иако никој официјално нема да потврди, плус законот наш е таков, да не ги обврзува производителите да ставаат ознаки дали таа храна која ја произведуваат содржи ГМО.
Во големи г*мна сме ние.. само што некој фрла убави парички горе у влада за да се ќути и за да не се зборува за тоа.
Ефектите ќе ги видиме по неколку години, кога ќе ни стане земјата неплодна, кога бројот на заболени од рак ќе биде дупло поголем, кога ќе ни се одрази тоа и на идните поколенија, а и кога ќе ни се уништат некои афтохтони сорти.
http://www.geotermika.mk/_proizvodi/semenski_hibridi.html

Kajgana Shop

На врв Bottom