Дрогирање во центарот на Скопје

H

HoT IcE

Гостин
Наместо да снимаат како пички од страна може да се едуцираат околу дроги, особено околу тревата. Аман веќе.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Наместо да се дискутира за спортот во градот или државата, некои нови таленти што ги виделе како играат во центарот на градот, се дискутира за тоа дали е штетно дувањето во центарот на градот или не е.

Ете до каде сме западнати, беда и мизерија.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.485
Поени од реакции
84.935
Ма све тоа требе да се запали, сите тие наркоманчиња што шмркаат марихуанче у вена, сите тие требе да се запалат на плоштад со куршум у глава, на бесилка.
него како...
секташи

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Гледате дека не треба да си тревар за да ти е исушен мозокот?
Некои луѓе, просто, се преодредени за шанкери, и тоа е тоа.

Те натерав ли да ми реплицираш ?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.621
Поени од реакции
35.477
Воопшто со спредбата не алудирав на тебе, најсериозно.
Вака од шо сум те читал по форумов сум закључил дека си интелигентен па така и ти пристапувам, само на темава си глуп пеер, смешно е ова што го збориш. Значи биди си ти традиционален, тоа е супер, само не биди глуп, тоа е срамота.
Да си го читал Кант, ќе ме сфатеше што ти зборам.
Значи прв ебан пасус од The Critique of Pure Reason:
"That all knowledge begins with experience there can be no doubt. For how is it possible that the faculty of cognition should be awakened into exercise otherwise than by means of objects which affect our senses, and party of themselves produce representations, partly rouse our powers of understanding into activity to compare to connect, or to separate these, and so to convert the raw material of our sensuous impressions into a knowledge of objects, which is called experience? In respect of time, therefore, no knowledge of ours is antecedent to experience, but begins with it."
Потоа продолжува со објаснување дека не секое знаење произлегува од искуство, што не е релевантно на темава со оглед дека не е потребна убер интелигенција за да се сфати дека до Знаење за Ефектите на марихуаната не се доаѓа а приори, туку емпирички односно искуствено. Неможеш да седнеш во темна соба и преку размислување или аналитички или синтетички суд да дојдеш до Знаење за Ефектите на Марихуаната. Треба да запалиш џоинт и потоа искуството да го анализираш, споредуваш, подредуваш, што кур сакаш.
Така што коа ќе ти кажам дека Незнаеш, кажи си Незнам, зашто во очите на некој што разбира аргументот дека Знаеш затоа што си прочитал 50 страни од некоја псевдо-научна книга ќе бидеш смешен :)

Ова затоа што те сакам.
И не се вреѓаj од мојот груб пристап, да ти цитирам Seven:
Wanting people to listen, you can't just tap them on the shoulder anymore. You have to hit them with a sledgehammer, and then you'll notice you've got their strict attention.
^^​

А

Атомската мравка

Гостин
Значи ова ме вади од такт..
Зошто дрогата (било која) ја опишувате преку корисникот?
Едно со друго врска нема бре луѓе. Аман. Аман!
Сеа треба ја да ти набројувам колку убер успешни луѓе знам што дуваат трева редовно? Колку луѓе со одлични просеци на факс, добри плати, угледни позиции дуваат трева? И со тоа сум ти докажал дека тревата те прави интелектуалец? Децо дувајте ќе станете научници!
Проблем со логика имате. Најсериозно. Причинско последичната врска што не постои ја гледате.
Смешно е.

А зошто не би ја опишувале преку корисникот, па преку корисникот најдобро се гледаат ефектите од истатата..
И пак ќе кажам ова е генерално мислење (за повеќето барем кои јас ги знам) сите нормално дека неможам да ги ставам во иста категорија, впрочем и самиот напишав дека најверојатно карактерот си е пресуден за тоа дали ќе станеш зависен или не..

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Па зошто се буниш што те цитирале ?

:) Затоа што членот ми реплицираше чисто онака за да се напраи паметен , не оти сакаше нешто конкретно да каже. Едноставно боде у очи онаа глупост која ја има напишано а и сам не е свесен за тоа. Ај нема врска не планирам да се препуцавам. Продолжете со темата...

W

Werther

Гостин
:) Затоа што членот ми реплицираше чисто онака за да се напраи паметен , не оти сакаше нешто конкретно да каже. Едноставно боде у очи онаа глупост која ја има напишано а и сам не е свесен за тоа.
Глупоста што ти ја напиша е поголема. Тие заканите, многу простачки и сељачки делуваат.

;)

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
А зошто не би ја опишувале преку корисникот, па преку корисникот најдобро се гледаат ефектите од истатата..
И пак ќе кажам ова е генерално мислење (за повеќето барем кои јас ги знам) сите нормално дека неможам да ги ставам во иста категорија, впрочем и самиот напишав дека најверојатно карактерот си е пресуден за тоа дали ќе станеш зависен или не..

Епа еве ти објаснив ЗОШТО не би ја опишувале преку корисникот.
Затоа што ти ќе ми кажеш Петко дуваше трева и падна година во средно и стана пропалица, ја ќе ти кажам Карл Саган, Бил Клинтон или Бил Гејтс дуваат трева и се едни од нај успешни, еманентни личности во свет.
И сеа шо праиме? Ќе си ги мериме?

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.921
Поени од реакции
11.298
Интересно е што редовните конзументи на алкохол никогаш толку жолчно не навлегуваат во одбрана на алкохолот и величење на неговото дејство и реперкусии, сосема спротивно на редовните конзументи на марихуана. Why?

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Интересно е што редовните конзументи на алкохол никогаш толку жолчно не навлегуваат во одбрана на алкохолот и величење на неговото дејство и реперкусии, сосема спротивно на редовните конзументи на марихуана. Why?
Кој ти кажа? :) Дали си ги слушнал зборовите "ма да ти и*ам дрога и се, златна кафана, салата и ракија - нема подобро од ова природно е тоа наркомаништата нека се дрогираат ја ќе пијам ракија" ?

Kajgana Shop

На врв Bottom