Дрогирање во центарот на Скопје

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.775
Поени од реакции
5.104
Пропагандата... е нешто што е заедничко за двете.. ;) добрата реклама, чуда прави... нели ?
Чуда прави,се согласувам.
Само Монсанто ги избркаа од Европа.
ГМ Монсанто е нешто ново и заебана манипулација.
А за тревка е сосема друго,ако гледаш по видео спотови и песни.Тоа од секад си било така.Тревката се користи од времето на кралот Соломон до ден денес.
Си имаше и гласање и не се легализира во Калифорнија.
Дали им е фејл пропагандата,зошто не биде достапно као купување нескафе од кафемати.
Зошто нема гласање за Монсанто?

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.642
Поени од реакции
31.864
Да де, битно знаеш како е да бидеш пијан.
И сеа, мене уствари муабетов ми е, како ќе се осеќаш ти брат, ако сеа некое типче тука на форумов, типче што никогаш во животот не пробало капка алкохол а ја прочитало цела могуча комерц теорија за алкохолот почне да ти објаснува за неговите ефекти, како алкохолот те уништува скроз на скроз, расипува фамилии, ти создава вртоглавици и црни дупки во меморија и пун курац ствари што литературата ги извадила од контекст. Па почиња со некои псевдо-религиски слогани као АЛКОХОЛОТ Е ЃАВОЛОТ! Децата на родители кои пијат алкохол се раѓаат даунчиња! Ау бау. :)
Као ќе се осеќаш? :) Седиш пиеш ладно пивце да се оладиш од горештиниве, го читаш и ти иде да му фрлиш молотов у куќа и да го чекаш пред врата со ватробацач.

За тоа ти зборам брат :) Не ми објаснувај гане жити се. Не ти објаснувам ни ја, затоа што Неможам.
Никогаш нема да знаеш како се осеќам како љубител на грас коа читам слепци на форум као ми пропагираат срања што ги прочитале у теа шема или татко им алфаш со завршено осмо им го пропагирал на ручек, уз цигара.
Се трудам само да те убедам дека Не знаеш.
Не мора да знаеш брат, апсолутно, само многу е битно да си свесен дека не знаеш. Ако знаеш дека не знаеш, ќе те сметам за паметен, ама ако ми објаснуваш тука дека трава суши мозок пеер а дим у живот не си вовлекол... незнам шо да ти кажам :)

Aj батали муабет, убо почна, неубо заврши, барем не остави простор за приземен, нормален муабет.
Кај мене теа шема=цел учебник по социјална патологија со тема од 50 страни за дрога, инспекоторов има економски факултет и никогаш ништо не зборувал околу работата, па ни цигари пуши на пример.
Јас сум традиционален сељак , кој зборовите знаење/незнаење и знаење на незнаење не ги поврзува строго со искуството, а воедно и една реченица му е уба шо ја рекол Кант, за исполнување на душата со восхит, ѕвездено небо и морален закон.
То е то. Не ме цитирај повеќе, или цитирај ме, ако сакаш и мајка окарај ми, нема повратен одговор, тука некаде завршувам во темава, продолжете си. :)

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Не го оправдувам ни претераното користење на алкохол.. немој да ме сватиш погрешно... али ајде спореди какви последици по здравјето оставаат 2 чаши пиво.. а каква 2 џоинта. Тука се гледа разликата... а и како што реков.. види што има во една чаша пиво и што има во едн џоинт (сите знаеме дека мешаат 958934 супстанци) и ќе ти стане јасно.
Значи дојдовме до вистинскиот одговор а тоа е препорачлива доза....
Можеш да направиш разлика од 2 бокалчиња ракија и 2 џоинта?

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Во никој случај не сметам дека марихуаната е исто или треба воопшто да се споредува со тешките дроги сепак..

Според она што го има приметено кај блиски пријатели почнаа со пушење марихуана демек само 2-3 пати месечно за денеска да створат зависност и да неможат да издржат и 2 дена без неа, ваљда навлекувањето на марихуана има разлика од карактер до карактер сепак имам приметено дека откако почнаа подолго време да дуваат изгубија желба и претежно работат се некакви си непродуктивни работи и станаа помрзливи на некој начин.. пак ќе повторам од карактер до карактер има разлика веројатно и тоа има голем удел. Од друга страна негативни ефекти за околината не гледам дека има од нивното конзумирање (ако има штета единствено оди на нивна сметка) така да освен поопуштени/повесели други симптоми не гледам барем јас :) генерално не би требало да биде забранета ама од друга страна и не го сметам за добро ваквото бегање (опуштање) од реалноста

Значи ова ме вади од такт..
Зошто дрогата (било која) ја опишувате преку корисникот?
Едно со друго врска нема бре луѓе. Аман. Аман!
Сеа треба ја да ти набројувам колку убер успешни луѓе знам што дуваат трева редовно? Колку луѓе со одлични просеци на факс, добри плати, угледни позиции дуваат трева? И со тоа сум ти докажал дека тревата те прави интелектуалец? Децо дувајте ќе станете научници!
Проблем со логика имате. Најсериозно. Причинско последичната врска што не постои ја гледате.
Смешно е.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.621
Поени од реакции
35.477
Јас сум многу против цигарите, од мене да зависи јас би забранил произвоство на цигари :)
Е сега не е исто, марихуаната спаѓа во групата дрога. Луѓето на времето пушеле тутун до 100 години, а марихуаната за 5 години ќе ти го покаже крајот.
Но како и да е, ШТО ПОДАЛЕКУ ОД ПУШЕЊЕ ;)
Пријателе ти си неинформиран. Срамота е на вакво изобилство од лесно достапно знаење денес, да се срамиш со вакви изјави.

Од друга страна јас не повикувам на масовна консумација на марихуана, скраја да е. Само ме нервира неправдата.
Инаку тутун и јас не поднесувам, ама не би го забранил за домашна употреба. Кој сака, по свој избор и со свесност за штетноста, нека консумира. Нормално, без да им смета на другите.

Член од
4 јули 2009
Мислења
4.795
Поени од реакции
3.493
И јас ги имам видено чекајќи автобус горе на Водњанска само тогаш беа со шприцеви нормално во сред бел ден

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Пријателе ти си неинформиран. Срамота е на вакво изобилство од знаење денес, да се срамиш со вакви изјави.

Од друга страна јас не повикувам на масовна консумација на марихуана, скраја да е. Само ме нервира неправдата.
Инаку тутун и јас не поднесувам, ама не би го забранил за домашна употреба. Кој сака, по свој избор и со свесност за штетноста, нека консумира. Нормално, без да им смета на другите.
Тоа со 100 години сакав да кажам дека тутунот денес и порано не е ист, а мархуаната во ниту еден случај не е добра...., затоа СТОП ЗА ПУШЕЊЕТО ЦИГАРИ :)

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.621
Поени од реакции
35.477
марихуаната за 5 год ќе ти го покаже крајот? уффф....ја сум зомби :D
:D :D

--- надополнето: 24 јули 2013 во 17:52 ---
Помеѓу паметен и мудар, бирам второво.
Солиден избор, но се сите толку паметни да одберат мудрост (пред памет).

Кој е постар, јајцето или кокошката? ;)

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Дефинитивно ме згади ова. Да го начекам да се дупи со тоа шприцот у газ ? У ОКО ќе му го збрцам мајчината ќе му ја расплачам. Сеуште немам приметено некој некаде да се боцка пред мене , али тоа најчесто се мрзливи створења кои ни газот ( со опроштење ) неможат од столица да го кренат. Е вакви што се дупат чекам , да го измлатам и да му го збрцам шприцот у око и онака не се заштитени ( се гледа по снимкиве ).

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Коа ти се пафка си праиш кејф и готоо

Нема никакви what the fuck ми се случува дејства а моеш да прекинеш коа сакаш т.е до карактерот на чоекот е

Година дена помина од последното ама пошо ја така одлучив, ми се напраи кејфот и тоа е тоа.
Има потешки дроги и проблеми у општествово наше а вие сте се фатиле за 4-5 копиљаци што пафкале..

Абе ај..

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.621
Поени од реакции
35.477
Тоа со 100 години сакав да кажам дека тутунот денес и порано не е ист, а мархуаната во ниту еден случај не е добра...., затоа СТОП ЗА ПУШЕЊЕТО ЦИГАРИ :)
Не биди дволичен сега, забрани го и алкохолот и да се преселиме сите во Дубаи! ;)

П.С. Тутунот е истиот, не се исти хемиските страња што ги додаваат во цигарите.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.705
Поени од реакции
34.247
Дефинитивно ме згади ова. Да го начекам да се дупи со тоа шприцот у газ ? У ОКО ќе му го збрцам мајчината ќе му ја расплачам. Сеуште немам приметено некој некаде да се боцка пред мене , али тоа најчесто се мрзливи створења кои ни газот ( со опроштење ) неможат од столица да го кренат. Е вакви што се дупат чекам , да го измлатам и да му го збрцам шприцот у око и онака не се заштитени ( се гледа по снимкиве ).

Гледате дека не треба да си тревар за да ти е исушен мозокот?
Некои луѓе, просто, се предодредени за шанкери, и тоа е тоа.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Не биди дволичен сега, забрани го и алкохолот и да се преселиме сите во Дубаи! ;)

П.С. Тутунот е истиот, не се исти хемиските страња што ги додаваат во цигарите.
Абе братко реков тутунот, сега сите останати хемиски ѓубриња да ги наведувам..., а за алкохолот незнам, ако се конзумира во одредени количини Ок... а за Дубаи нема нешто многу пари, 900€ карта до таму :)

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Aj батали муабет, убо почна, неубо заврши, барем не остави простор за приземен, нормален муабет.
Кај мене теа шема=цел учебник по социјална патологија со тема од 50 страни за дрога, инспекоторов има економски факултет и никогаш ништо не зборувал околу работата, па ни цигари пуши на пример.
Јас сум традиционален сељак , кој зборовите знаење/незнаење и знаење на незнаење не ги поврзува строго со искуството, а воедно и една реченица му е уба шо ја рекол Кант, за исполнување на душата со восхит, ѕвездено небо и морален закон.
То е то. Не ме цитирај повеќе, или цитирај ме, ако сакаш и мајка окарај ми, нема повратен одговор, тука некаде завршувам во темава, продолжете си. :)

Воопшто со спредбата не алудирав на тебе, најсериозно.
Вака од шо сум те читал по форумов сум закључил дека си интелигентен па така и ти пристапувам, само на темава си глуп пеер, смешно е ова што го збориш. Значи биди си ти традиционален, тоа е супер, само не биди глуп, тоа е срамота.
Да си го читал Кант, ќе ме сфатеше што ти зборам.
Значи прв ебан пасус од The Critique of Pure Reason:
"That all knowledge begins with experience there can be no doubt. For how is it possible that the faculty of cognition should be awakened into exercise otherwise than by means of objects which affect our senses, and party of themselves produce representations, partly rouse our powers of understanding into activity to compare to connect, or to separate these, and so to convert the raw material of our sensuous impressions into a knowledge of objects, which is called experience? In respect of time, therefore, no knowledge of ours is antecedent to experience, but begins with it."
Потоа продолжува со објаснување дека не секое знаење произлегува од искуство, што не е релевантно на темава со оглед дека не е потребна убер интелигенција за да се сфати дека до Знаење за Ефектите на марихуаната не се доаѓа а приори, туку емпирички односно искуствено. Неможеш да седнеш во темна соба и преку размислување или аналитички или синтетички суд да дојдеш до Знаење за Ефектите на Марихуаната. Треба да запалиш џоинт и потоа искуството да го анализираш, споредуваш, подредуваш, што кур сакаш.
Така што коа ќе ти кажам дека Незнаеш, кажи си Незнам, зашто во очите на некој што разбира аргументот дека Знаеш затоа што си прочитал 50 страни од некоја псевдо-научна книга ќе бидеш смешен :)

Ова затоа што те сакам.
И не се вреѓаj од мојот груб пристап, да ти цитирам Seven:
Wanting people to listen, you can't just tap them on the shoulder anymore. You have to hit them with a sledgehammer, and then you'll notice you've got their strict attention.

Kajgana Shop

На врв Bottom