Само за вегетаријанци (вегетеријански рецепти)

Fluffy

Hellraiser
Член од
6 мај 2007
Мислења
1.373
Поени од реакции
16
Не можам да речам дека сум вегетаријанец,јадам пилешко или јунешко 2-3 пати годишно,кога ќе ме фати стрв.Иначе не дека се праам нешто посебно или здравствени причини...едноставно не ми се допаѓа вкусот на месото толку многу.

rebel kid

chokolino adicted!
Член од
5 јуни 2006
Мислења
159
Поени од реакции
0
јас сум веган(на 8 август правам 2 годишнина од веганство=)мене ми е супер,не се осеќам лошо,да се осеќав лошо ке престанев да бидам веган.можда на почеток ми беше тешко(дур најдамм кој чоколади се веган=)Хахха.секој има избор шо сака да јаде,јас го избрав овој,не ми смета кога другарите-другарките јадат месо зашто сепак они тоа сакаат да го прават,не можам да им зборам лошо(а,не ни сакам.

Член од
17 јуни 2007
Мислења
26
Поени од реакции
0
jas sum vegetarijanec veke 3 god. nemam potreba od meso zasto go zamenuvam so soja. jadam mnogu zelencuk i ovosje i nemam nikakvi problemi so zdravjeto. MNOGU PODOBRO SE CUVSTVUVAM VO POSLEDNIVE 3 GOD

Член од
6 август 2007
Мислења
4.063
Поени од реакции
175
Ja sum vegetarijanec i super mi e bez meso.... jadam ovoshje, zelen4uk ..... a i riba jadam .. i kako i site shto rekoa.. podobro se cuvstvuvam ! :):)

S

Stef Bachatero

Гостин
Незнам зашто но денес ќе си направам нешто што сите ќе ми завидуваат,свежи печурки,брокули и тофу маринирано на јапонски начин.Ммммм

Член од
11 август 2007
Мислења
28
Поени од реакции
0
Jas ne mozam da smislam meso....bljak! samo jadam kebap4inja i pleskavici.....drugo nisto

K

**KukLi4ka**

Гостин
Ne jadam meso otkako pamtam za sebe!
Pricina:ednostavno nemozam da go podnesam vkusot i mirisot na bilo kakvo meso.
Nemam nikakvi zdravstveni problemi...Top mi e!:pipi:

*LiL Mermaid*

part of our world...
Член од
3 јули 2007
Мислења
352
Поени од реакции
6
skoro 4 god.sum vegetarjanec...i top mi e..se otkazav...neznam ni ja zaso..edbnostavno mi se zgadi od mesoto..i do sea neznam kako ali neam oseteno potreba za meso..poso go zameniv so mn raboti do togas so ne gi jadev:soja,brokula,boranija....ali ne vikam deka nikad nema da probam..se e moguce...sea rabotam na slucajot riba da pocnam da jadam poso krvta mi e shit:toe:

Sotory

The One That Will Not DIE!
Член од
2 февруари 2007
Мислења
67
Поени од реакции
0
Добро, пошто видов дека има доста вегетаријаци во Македонија ако сака некој од нив да пише онака по некој вегетаријански рецепт да пробам па можда и ја ке се предомислам

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.606
Поени од реакции
13.304
Зависи колку си успешен во тоа што го правиш... :)

Не заебавај, професионален спортист едноставно не би преживеал без месо, поготово не во зима. Треба мрсно за енергија! :wink: Знам по мене кога сум постел колку енергија сум имал.
a што спортуваш или што спортуваше ако може да знам ИЗВИНЕТЕ ЗА ОФ ТОПИК

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.606
Поени од реакции
13.304
едно прашање за тие што не јадат месо бидејќи му е жал за тоа што ги убиваат итн итн ...
Мислите дека ако не ги јадите живи ќе останат ? тие се заклани умрени и вие дека нема да ги јадите можи ќе ги спасите :) не бидете смешни животот е краток кркајте си мрфка :)

S

Stef Bachatero

Гостин
Животот е краток,али немора да го наметнуваш тоа што јадеш месо на други,уживај во животот,јас не сакам да убивам животни затоа што секое животно исто како нас има душа и емоции.

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
едно прашање за тие што не јадат месо бидејќи му е жал за тоа што ги убиваат итн итн ...
Мислите дека ако не ги јадите живи ќе останат ? тие се заклани умрени и вие дека нема да ги јадите можи ќе ги спасите :) не бидете смешни животот е краток кркајте си мрфка :)
Да размислеше малце повеќе,во светот се колат животни толку колку што населението јаде. Ако за една година 500 милиони жители станат вегетеријанци дали мислиш дека исто толку животни ќе се колат колку и сега?.... :jaj:

Член од
29 февруари 2008
Мислења
370
Поени од реакции
13
Јас сум лактовегетаријанец...веќе 8 години. Немам потреба од месо а и како дете знам дека не сум јадела повеќе од 2 пати годишно.

Член од
13 април 2008
Мислења
429
Поени од реакции
7
Ne obozavam meso,i koga go jadam sakam da e meleno i da ne e zacineto onaka samo sol ama toa se slucuva retko..koga jadam sendvici najcesto :) a vegetarijanska hrana mnogu sakam i zdrava e i mi e ubava

Kajgana Shop

На врв Bottom