Заради верата,тоа не се закони од средниот век
Ok Znaci ti bi zrtvuval se samo zaradi verata. Hmmm....imas li nekoja verska titula ti?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ok Znaci ti bi zrtvuval se samo zaradi verata. Hmmm....imas li nekoja verska titula ti?
--- надополнето: 22 јули 2013 во 20:11 ---
Друже не побарав да ми објаснуваш што е комунизам и социјализам,сум го поминал сето тоа.
Само земав за пример како и други јавно кажуваат а никој не ги вознемирува и не им се спротиставува.
Шеријатот не можеш да го споредуваш со ниедно "овоземско" уредување.
Сакаш да кажеш дека Шеријатот е некакво небесно уредување бидејќи штом не е овоземско тогаш е некакво небесно и имагинарно ... Шеријатот е сепак овоземски општествен систем т.е. државно уредување кое го има во некои Муслимански земји во Азија како на пр. Саудиска Арабија, Иран и некои др. земји !
Epa ti si vo pravo no kristijanite velat bog otec bog sin i bog sveti duh.Се обидуваш со дедукција да заклучиш дека исламот е вистинската религија а зошто забораваш дека и јудаизмот и христијанството се монотеистички религии далеку постари од исламот посебно јудаизмот?
Инаку нормално и логично е дека апсолутот т.е. семоќниот може да биде само еден а не повеќе тогаш ќе бидат неколкумина моќни но не и семоќни и не може да има некој над него секако доколку постои.
stvarta e sto tie se tagutska ulema.И моето е монотеизам бре...Толку си седнал да читнеш!
Исламот бил само моно... и тоа треба да е како репер за вистинитост? Мислев еврејското Ништо е репер, а не Еден!
Чекај, ти пробуваш логички да мислиш и да дојдеш до заклучот? Не е тоа грев според исламот? Зошто не почнеш логички да размислуваш додека го читаш Коранот и им се воодушевуваш на казните ако некој зборува протув исламот, или навредува мртвиот човек Мухамед?
Зошто не поканите имами од ИВЗ да се закачат на форумов да продискутираме културно со нив, а не со тебе и другите што едно та исто зборувате?
Да добиеме инфо од вистински извори, и луѓе кои разбираат малку поеќе од тебе и другите муслимани тука...
Да,најголемата верска титула: Муслиман![]()
Да,сите се водат според закони напишани од луѓе.
А исламот нема потреба од закони измислени од луѓе,туку Куранот како Аллахова објава е законик,а луѓето само го спроведуваат.
Нема ниедна земја целосно шеријатско уредување,Арабија можеби е најблиску но и таму не е сјајно.
За иран зборував и порано,нема потреба да се повторувам.
Ok back to 3 oddelenie...ti nekoj imam,odza etc li si ?
Грешка си ’’пророкот‘‘ Мухамед сепак бил човек, а Аллах(Господ) е само измислена фигура ... инаку во Саудиска Арабија, Иран и некои други земји ите-како има Шеријатско уредување !
Ич не сакам кога паметњаковичи се прават паметни за се,па се поголеми муслимани од муслиманите,поголеми научници од ајнштајн.
Жан Митрев да е на форумов кардиохирурзи ќе станевте сите.
Глеј си работа,јас сум во грешка ти си во право и пријатно.
Имај убава вечер.
Ne sekiraj ,razbravНе,обичен човек.
бтв. не мора бек ту 3 одд. го разбрав прашањето ама се надевав дека и ти ќе го разбереше одговорот,ама ете не го разбра а требаше да ти каже одговорот дека не сум ни оџа ни било што друго.
КАко бе така нема потреба од љуѓе исламот??па што не си слези тука алах и сам да си ги спроведува законите..зашто бара помош од луѓе да ги споведуваат неговите закони??Да,сите се водат според закони напишани од луѓе.
А исламот нема потреба од закони измислени од луѓе,туку Куранот како Аллахова објава е законик,а луѓето само го спроведуваат.
Па нели нема други вери освен исламот?
Зашто ме бркаш па јас уживам да дискутирам со вас како и да ве читам, ептен сте ми хумористични морам да признаам ...![]()
КАко бе така нема потреба од љуѓе исламот??па што не си слези тука алах и сам да си ги спроведува законите..зашто бара помош од луѓе да ги споведуваат неговите закони??
И не вели Алах во куранот му објавува на мухамед... Тука има луѓе кои не веруваат во алах и дека не постои. Така да малку језиво звучи ова...
Подобро би било „Во коранот се вели“... така ќе имате поприфатлива читачка публика тука... со помалку критики. Барем јас така мислам, судејќи според мене. ТИ пробај си...
Но зошто Аллах го користите како именка кога не е? „Никого освен Богот да не обожуваме,.... покрај Богот, за божества да не се сметаме...
Така е веќе подобро нели? Или сега ќе ми кажеш не си поголем муслиман од мене, ова твоето е неточно?
Аллах во превод значи Бог, како кај евреите што е Елoах што се преведува и како бог-от но и како бог-ови, нели? Од таму е коренот јас мислам на вашето Аллах кое го користите како сопствена именка за да го скриете потеклото на зборот и значењето...
И сега, дали е можно мноштвото да се смета за Едно како Аллах? Да се доближите до христијанскиот концепт?
Ако се потруди човек, може нели? Ама се несмее? Се нема волја? Толку мислите дека го разбирате законот, денешните муслимани? НЕ се сомневате дека може да грешите во толкувањето?
П.С. Ах, па вие сте поделени меѓу себе! Колку одличноЕдниот ислам, поделен на куп фракции... Што така? Дело на Богот? Дело на луѓе? До кога ќе бидете разединети?