Man of Steel - Супермен 2013 (Маn of Steel 2 - 2016)

• Креатор на темата Креатор на темата MEDDLE
  • Време на започнување Време на започнување
Не бе брат.. зашо тешко.. они више го праат тоа со анимираните филмови.. и тоа на велико...

а дека имаат причина за конфронтирање имаат и тоа како.. само прашање е што велиш да најдат основа за тоа.. вака, што велиш, со овие филмови за Бетмен и Супермен до сега (праиме муабет за најновиве) и не можат баш тоа да го направат..

али биди сигурен дека и да има Џастис Лиг, а ќе има, онда бесмислено е да тргнат од овие филмови за Бетмен и Супермен, едноставно мора да тргнат од нова точка.. а за тоа имаат основа и имаат испробан модел - еден куп цртичи и еден куп стрипови.. само треба да се наканат...

Иначе коа сме веќе кај конфронтацијата на овие два лика, они поише тоа вербално ќе го праат,, не сум баш нешо сигурен дека до толку би направиле тучња као на цртаниов (иако на цртаниов е баш од стрип превземен онака како што е во стрипот) .. впрочем во повеќето стрипови конфронтацијата меѓу двајцава е во суштина вербална...

ПА ако тргнат да направат римејкови за Батман и супермен тогаш тешко нас, треба да чекаме бајаги години... или можеби директно ќе направат филм џастис лиг......

НО, уверен сум дека стриповите ќе се игнорираат на големо, и баш се надевав дека со ман оф стил ќе го отргнат тоа што не го познаваат супермен во кларк кент, ептен глупо е веќе....
--- надополнето: 15 јули 2013 во 23:54 ---
Wonder-Woman.jpg

*the devil in the details

е тој филм би го гледал повеќе пати од дарк најт....

е тој филм би го гледал повеќе пати од дарк најт....

Затоа пишав д девил ис ин д диталс,ај прочитај ја сликата подобро.:D
И мене ми се деси истото после некоја минута видов што е работата:гик:

ПА ако тргнат да направат римејкови за Батман и супермен тогаш тешко нас, треба да чекаме бајаги години... или можеби директно ќе направат филм џастис лиг......

НО, уверен сум дека стриповите ќе се игнорираат на големо, и баш се надевав дека со ман оф стил ќе го отргнат тоа што не го познаваат супермен во кларк кент, ептен глупо е веќе.....

Епа сеа се зависи од која точка мислат да тргнат..
А и не ме ни чуди да напраат нови „римејкој“ на Бетмен и Супермен.... и да, не да ќе испадне глупо.. ама ај... машини за пари...
Во секој случај за Џастис Лиг сигурно ќе им терба нова концепција за Бетмен и Супермен,, неспоиви се овие две со Џастис Лиг..

А ова за стриповите, брат мора да е така.... не може да го игнорираш до крај стрипот... ти ерков.. па само за Бетмен колку е игнориран стрипот, а и колку е прифатено... иам другарчиња стрипаџии шо се пиздат коа ќе го видат Том Харди као Бејн... или па Џокерот - Хит Леџер, не можат да го поднесат.. ама тоа ти е..

Момци, можда некој од вас веќе го видел ова.. али налет ептен е смешно.. мислам ми се допадна филмот, али ова е факинг смешно :pos:

Иначе, тие шо не го глеале филмот, нека внимаваат на spoilers во клипчево..

Доаѓа најголемото торнадо кое може да го замислите , а вие сте се засолниле под мост . И тогаш вашата жена ќе ве прати накај надојденото торнадо да го спасите вашето КУЧЕ кое е затворено во колата ? Одете и не му ја мислете . Иако ќе умрете во торнадото . Битно ќе го спасите вашето куче . :pos:

Доаѓа најголемото торнадо кое може да го замислите , а вие сте се засолниле под мост . И тогаш вашата жена ќе ве прати накај надојденото торнадо да го спасите вашето КУЧЕ кое е затворено во колата ? Одете и не му ја мислете . Иако ќе умрете во торнадото . Битно ќе го спасите вашето куче . :pos:

Е па сигурно не знаел дека ќе умре 100%.......

Мене повеќе ми пречи што не го спаси....

Момци, само шо го изглеав Man of Steel уш еднаш - е јебеш на R6 лоша снимка од Пајрт Беј.... али не можев да додржам :D ..

Филмчево е стварно топ.. мислам стварно топ... иста нарација и линија на раскажување како и во Batman Begins.. и тежнее да завлече во длабока прича ако праат продолженија (колку и да праат)..

И дефинитивно најбоља ствар у целиот филм, од аспект на Супермен, као лик, е тоа шо КОНЕЧНО НЕ НОСИ ГАЌИ НАД ХЕЛАНКИТЕ! :pos: И шо под костимот му се гледа „љубавниот тепих“.... :D

топ филмче..

Момци, само шо го изглеав Man of Steel уш еднаш - е јебеш на R6 лоша снимка од Пајрт Беј.... али не можев да додржам :D ..

Филмчево е стварно топ.. мислам стварно топ... иста нарација и линија на раскажување како и во Batman Begins.. и тежнее да завлече во длабока прича ако праат продолженија (колку и да праат)..

И дефинитивно најбоља ствар у целиот филм, од аспект на Супермен, као лик, е тоа шо КОНЕЧНО НЕ НОСИ ГАЌИ НАД ХЕЛАНКИТЕ! :pos: И шо под костимот му се гледа „љубавниот тепих“.... :D

топ филмче..

Па и јас очекувам продолжеија, мора да направат, јас лично очекував повеќе од првиов дел, два пати го гледав и некако пребрзо идеше филмот а тежи 2. и пол часа........
И се надевам дека ќе биде како Бетмен, со значително подобрување при продолженијата....

Иначе ако сакаш добра снимка ќе ти ја пратам по ПП...

И на крај се решија за http://screenrant.com/superman-batman-movie-comic-con-release-date-2015/

Кизне колку им е паметно ова, треба да бараат дејство без Лутор или друг супермен villain а истото ќе да важи и за бетмен. Оти нема смисла овде прво да ги претствавуваат па после да го ребутираат бетмен.

602974_10151527527009007_202438058_n.png

ЕДИТ: Не видов дека е веќе постирано :D малце избрзав, нема везе изнесов и мислење така да не е само повторување на веста :D

Mислам дека овде најдобро би било да го постирам ова:
Дрим тимот Бетмен/Супермен ќе добие свој филм (покрај оној анимираниот) чиј режисер ќе биде Снајдер а сценарист пак Гојер. Се разбира има многу луѓе што се напињаат дека филмов ќе биде срање бидејќи се разочарани од Man of Steel. Останува да видиме што ќе биде, јас лично се надевам дека ќе ископаат добра приказна од стриповите и дека сериозно ќе поработат на динамиката на овие два ултра-ебено-мега опасни ликови кои заслужуваат одлична адаптација, и се надевам ќе има cameo од моменталниот Green Arrow, барем да биде спомнат дека постои, да не биде за џабе серијата без на некој начин да се внесе во континуитетот на новиот филмски универзум што ќе го градат за Џастис Лиг. Некако избрзано ми делува филмов поготово затоа што овој Бетмен нема да биде претходно претставен во свој филм (не верувам дека ќе има толку добар origins филм ко Batman Begins) иако не му треба баш претставување на Бетмен, барем да имаше некој филм што ни ја дава неговата гледна точка на овој нов свет, без ориџинс приказна бидејќи веќе знаеме зошто и како, некој филм во стил "Бетмен после една ипол година, сеуште е мит на улиците, се збори за него со шепот, ова она...".

ЕДИТ: Не видов дека е веќе постирано :D малце избрзав, нема везе изнесов и мислење така да не е само повторување на веста :D

Mислам дека овде најдобро би било да го постирам ова:
Дрим тимот Бетмен/Супермен ќе добие свој филм (покрај оној анимираниот) чиј режисер ќе биде Снајдер а сценарист пак Гојер. Се разбира има многу луѓе што се напињаат дека филмов ќе биде срање бидејќи се разочарани од Man of Steel. Останува да видиме што ќе биде, јас лично се надевам дека ќе ископаат добра приказна од стриповите и дека сериозно ќе поработат на динамиката на овие два ултра-ебено-мега опасни ликови кои заслужуваат одлична адаптација, и се надевам ќе има cameo од моменталниот Green Arrow, барем да биде спомнат дека постои, да не биде за џабе серијата без на некој начин да се внесе во континуитетот на новиот филмски универзум што ќе го градат за Џастис Лиг. Некако избрзано ми делува филмов поготово затоа што овој Бетмен нема да биде претходно претставен во свој филм (не верувам дека ќе има толку добар origins филм ко Batman Begins) иако не му треба баш претставување на Бетмен, барем да имаше некој филм што ни ја дава неговата гледна точка на овој нов свет, без ориџинс приказна бидејќи веќе знаеме зошто и како, некој филм во стил "Бетмен после една ипол година, сеуште е мит на улиците, се збори за него со шепот, ова она...".

За последниот дел со бетмен, ваљда ќе среди режисерот, флешбекови, ова-она. :D

аххххх... И на IMDB си го рекоа.. http://www.imdb.com/news/ni55947321/?ref_=hm_nw_tp_t1

http://www.imdb.com/title/tt2975590/

Оваа некако почнува да ме разочарува .... шо кур им текнало вакво нешо не ми е јасно..

Малку ли ги спојуваа во анимираниве филмови, особено со последнава анимирана верзија на стрипот The Dark Knight Returns од Френк Милер...и тоа беше факинг фантастична спојка и тоа во вистински момент, затоа што во меѓувреме па, пред тоа, излезе The Dark Knight Rises.. и онака беше као совршен шлаг на торта.... и сеа ова?!

А така добра завршница имаше The Dark Knight Rises... и сеа шо?! Од која проклета точка би „тргнале“ со Бетмен сеа ама не можам да сконтам.. Вака ми изглеа дека Бетмен, во новиов сиквел на Man of Steel, ќе изглеа нешо као чичето од youtube клипот - „А где је печат?“.. непотребен ТРОЛ!

Па покрај толку бре стрипови за Супермен, баш се фатија за оние кај шо е и Бетмен?!

Не знам.. ова тотално ме разочара.. и веќе почнувам да бидам скептик дека нешо арно ќе излезе од Man of Steel као комплетен проект... А шо убаво си почнаа со првиов филм...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom