Пивофест 2013 (18 - 21.07.2013)

• Креатор на темата Креатор на темата Network
  • Време на започнување Време на започнување
Претпоставките се остварија.
Ту Челос, како што претпоставив, настап само за око и толку. Ги слушаш, фино свират момците, но уште пофино ќе беше да се најдам во некоја соба со пригушено светло и да заспивам лека полека на истата изведба. Тапанарот им се придружи нешто покасно, откако човек веќе донел заклучок дека мора да се помири со фактот да гледа изведба на познати песни, исвирени од рацете на двајца музичари во онака мирничка атмосфера.
Донесената одлука да не се пушта музика по штандови, туку да се слуша строго музиката од бината се покажа како погрешна. Катастрофално слабо озвучување. Дури и јас што се оддалечив на едно 100 метри од бината веднаш во паркот кај Ченто, не можев да дослушам што се свири на бина. На моменти се слушаше како народот си прави муабет додека седи, пија и јади. Подобро да ги оптегнеа кафанските, барем ќе имаше весели фаци ако не друго.

Инаку си направивме минисобиранка врз прилепска база(жичка) додека во позадина слушавме Нирвана, Дивижн, Крип, ти реков ми рече. Тука паѓа фокусот на убавината во првиов пивофестовски ден, другото беше мадиња во тетрапак.

Само Горан Бреговиќ ме бендисува од понудава, ништо друго.

Препорачувам на сите посетители во наредните денови да останат до покасно до почетокот на малата бина :D

Најјакото беше таму, а и ќе биди јако и во наредниве денови :)

5 кајганџии има тука. Нередоследно Hurin The Magus turvior Red John ShakaZulu

64624_10201713114694802_2038648784_n.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom