"Град-држава" Скопје со нови 2500 провинцијалци

• Креатор на темата Креатор на темата Jedah
  • Време на започнување Време на започнување
2 милиони народ и очите си ги вадиме дали сме биле провинција или СКОПЈЕ... :facepalm:
За оние загрижени "скопјани".. имам ја еден предлог... стајте граници.. ете земете го терминот РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА - СКОПЈЕ.. уствари не мора ни македонија да стои... СКОПЈЕ нека стои.. и не пуштајте никого внатре.. протерајте ги сите тие дојденци и живејте си среќно. БИВА?!

А за оние другине што исто јадат трици за ск... ако толку не ви чини и вас.. отцепете се.. формирајте ете друга држава, заебете ги скопјани..

После сакаме голема Македонија.. :tapp: па ние бе за една педа земја се тепаме тука, очи вадиме, кој од каде бил, кој шо бил, зошто бил тука, ами да ни ги дадат пирин и егеј.. :facepalm: граѓанска војна ќе избие..
Не сме ние за ништо... убаво не заебала историјата... а и допрва ќе не ебе... затоа никој нема ни да не нападне... зш некоја будала би трошела оружје на нас кога ние сами можеме да се истепаме...

Picture 409.jpg.....Picture 411.jpg.....Picture 413.jpg....
машала денес 37 кат (од 40) на двете кули = 2500 жители (нови)

Attachments

• Picture 409.jpg
    Picture 409.jpg
    150,5 KB · Прегледи: 18
1. Јордан Поп Јорданов Орцето- ВЕЛЕС
2.Павел Шатев-КРАТОВО
3.Ѓурчин Наумов-Плакот-Сланско, МАКЕДОНСКИ БРОД
4.Димитрија Чуповски-Папрадиште, ВЕЛЕС
5.Вера Циривири-ПРИЛЕП
6.Пере Тошев-ПРИЛЕП
7.Петар Поп Арсов-Богомила, ВЕЛЕС
8.Миле Поп Јорданов-ВЕЛЕС
9.Јордан Пиперката-Козица, КИЧЕВО
10.Ѓорче Петров-Варош, ПРИЛЕП
11.Крсте Петков Мисирков-Постол, ЕГЕЈСКА МАКЕДОНИЈА
12.Карпош-Село Војник, КУМАНОВО(пази тука Карпошово востание на чело со Кумановец) :pos:
13.Димо Хаџи Димов-Гордно Броди, ЕГЕЈСКА МАКЕДОНИЈА
14.Дедо Иљо Малешевски-БЕРОВО
15.Гоце Делчев-Кукуш, ЕГЕЈСКА МАКЕДОНИЈА
16.Питу Гули-КРУШЕВО
17.Петар Ацев-Ореовец, ПРИЛЕП
18.Арсени Јовков-Селци, СТРУГА

Нормално дека сите Македонски историски личности било да се од периодот на НОБ, било да се од Илинденскиот период, било да се од периодот на средниот век, било да се некакви основоположници на нешто и.т.н. се се само не се Скопјани ... па најнормално дека ќе е така кога модерно Скопје(денешно Скопје) беше создадено после 2 с.в. а особено после 1963 год.(после земјотресот), пред тоа Скопје бил релативно мал град(далеку помал од Битола, Прилеп, Охрид и од многу други градови) ... значи ова Скопје сега што е e изградено после земјотресот и воопшто после 2 с.в. не е она Скопје што било претходно низ Историјата(мал и скоро безначаен град) !
Старо Скопје што било ... Чаршијата, Саат Кулата, џамиите т.е. (оставштините од Османлискиот период), Маџир Маало, Пајко Маало и.т.н.
После земјотресот од 1963 год. се удрени темелите на модерно Скопје и тогаш е и екот на најголемите доселувања на провинцијалци во него ... сите згради почнувајќи од Ново Лисиче на исток па се до Ѓорче Петров на запад се изградени во периодот на екс СФРЈ, Градскиот ѕид белким не го изградиле оние прапрапрастарите Скопјани, ниту пак Капиштец, ниту пак зградите на државните институции, соборниот храм, зградата на МТВ, МАНУ, ЕСМ, новата железничка станица, стадионот(основата), аеродромот, фабриките, патиштата, основните и средни училишта, УКИМ, болниците, околните населби и.т.н. и.т.н.
Од каде денеска Скопје 700 000 жители, толку ли тие најнај нај прастарите праисториски Скопјани имале наталитет од ХХХХХХ промили па одеднаш за краток период се накотиле како зајци ... :icon_mrgr:

Нормално дека сите Македонски историски личности било да се од периодот на НОБ, било да се од Илинденскиот период, било да се од периодот на средниот век, било да се некакви основоположници на нешто и.т.н. се се само не се Скопјани ... па најнормално дека ќе е така кога модерно Скопје(денешно Скопје) беше создадено после 2 с.в. а особено после 1963 год.(после земјотресот), пред тоа Скопје бил релативно мал град(далеку помал од Битола, Прилеп, Охрид и од многу други градови) ... значи ова Скопје сега што е e изградено после земјотресот и воопшто после 2 с.в. не е она Скопје што било претходно низ Историјата(мал и скоро безначаен град) !
Старо Скопје што било ... Чаршијата, Саат Кулата, џамиите т.е. (оставштините од Османлискиот период), Маџир Маало, Пајко Маало и.т.н.
После земјотресот од 1963 год. се удрени темелите на модерно Скопје и тогаш е и екот на најголемите доселувања на провинцијалци во него ... сите згради почнувајќи од Ново Лисиче на исток па се до Ѓорче Петров на запад се изградени во периодот на екс СФРЈ, Градскиот ѕид белким не го изградиле оние прапрапрастарите Скопјани, ниту пак Капиштец, ниту пак зградите на државните институции, соборниот храм, зградата на МТВ, МАНУ, ЕСМ, новата железничка станица, стадионот(основата), аеродромот, фабриките, патиштата, основните и средни училишта, УКИМ, болниците, околните населби и.т.н. и.т.н.
Од каде денеска Скопје 700 000 жители, толку ли тие најнај нај прастарите праисториски Скопјани имале наталитет од ХХХХХХ промили па одеднаш за краток период се накотиле како зајци ... :icon_mrgr:

haha epten se mavale po gazot

Sigurna sum deka vo pomalite gradovi poubavo se zivee,ako nisto drugo administrativnite raboti pobrzo se zavrsuvaat:)

Во помалите градови во Германија се завршуваат меѓутоа кај ние сме иста стока насекаде.

Значи, ако јас сега сакам да се преселам во Скопје, ќе станам провинцијалец?

Ако останам во Битола, тогаш сум ОК, а ако се преселам во Скопје, тогаш сум провинцијалец. Има логика. :unsure:

А дали ми е олеснителна околност фактот дека кога Битола пред еден век и повеќе била град, Скопје бил турска касаба? Барем малку помал провинцијалец да бидам од другите, ако може? :pipi:

Не , не ти и сега си провинцијалец опинок не мора да доагаш во скопје.
Ти и во битола си опинчар сељак и во скопје би бил истото,значи не менува ништо каде си.
Како човек си пропалица и таму и ваму, значи ич нема потреба да идиш скопје за да бидеш сељандура добро опстојуваш и во бт.
Како што ти се смеат и те покажуваат со прст како 50 годишен лузер со кој шо сите си праат мајтап во битола истото би ти се случувало и во скопје, само во помали размери пошо битола сите те знаат и ти се потсмеваат, во битола сите го знаат 50 годишниот наркоман со исушен мозок кој што блада некој глупости, овде кога би дошол само во мало ќе те знаат.
Е сега од друга страна за демначи и манијачишта па во ск имаат помала толеранција па така да кога ќе почнеш да им се пушташ на 14 годишници да се опседнуваш со нив и да ги демнеш па почнеш да им се фалиш со богатиот вокабулар и речитост ќе ти го пукнат носот.
Иначе и во скопје и во битола па и велес или струмица ќе си најдеш некоја искомплексирана курвештија шо ке те идеализира и ќе ти го полни егото, за такви нема врска кај си.
И во скопје ако дофрлаш на девојчиња за мајка природа и природна убавина и во скопје ќе ти го скршат носот исто како шо ти го расцветаа во битола.
Значи да резимираме ти кај и да си остануваш пропалица која што живее со мајка му и татко му, сељандура која што најголемо животно достигнување му е поправање на граматички грешки по форуми,наркоман ,психопат,дегенерик,опинчар. Тоа ти се универзални вредности кој што ти сегде ги задоволуваш скопје,битола,берлин,париз,вашинготн ти сегде си никој и ништо.
Освен на кајганава каде шо нали ти си Ентелигентен.
Ете да ти одговорам на твоето прашање :)

Не , не ти и сега си провинцијалец опинок не мора да доагаш во скопје.
Ти и во битола си опинчар сељак и во скопје би бил истото,значи не менува ништо каде си.
Како човек си пропалица и таму и ваму, значи ич нема потреба да идиш скопје за да бидеш сељандура добро опстојуваш и во бт.
Како што ти се смеат и те покажуваат со прст како 50 годишен лузер со кој шо сите си праат мајтап во битола истото би ти се случувало и во скопје, само во помали размери пошо битола сите те знаат и ти се потсмеваат, во битола сите го знаат 50 годишниот наркоман со исушен мозок кој што блада некој глупости, овде кога би дошол само во мало ќе те знаат.
Е сега од друга страна за демначи и манијачишта па во ск имаат помала толеранција па така да кога ќе почнеш да им се пушташ на 14 годишници да се опседнуваш со нив и да ги демнеш па почнеш да им се фалиш со богатиот вокабулар и речитост ќе ти го пукнат носот.
Иначе и во скопје и во битола па и велес или струмица ќе си најдеш некоја искомплексирана курвештија шо ке те идеализира и ќе ти го полни егото, за такви нема врска кај си.
И во скопје ако дофрлаш на девојчиња за мајка природа и природна убавина и во скопје ќе ти го скршат носот исто како шо ти го расцветаа во битола.
Значи да резимираме ти кај и да си остануваш пропалица која што живее со мајка му и татко му, сељандура која што најголемо животно достигнување му е поправање на граматички грешки по форуми,наркоман ,психопат,дегенерик,опинчар. Тоа ти се универзални вредности кој што ти сегде ги задоволуваш скопје,битола,берлин,париз,вашинготн ти сегде си никој и ништо.
Освен на кајганава каде шо нали ти си Ентелигентен.
Ете да ти одговорам на твоето прашање :)

И сето ова затоа што од време на време ќе изедеш по некоја вербална клоца?

:)

Многу тажно, навистина. :( Мораш да најдеш подобар начин да се носиш со фрустрациите, вака киселини во желудникот ќе те изедат.

Друго да те прашам, дали е вистина дека си толку грд колку што кажуваат тие што те запознале? Една девојка ми рече дека си имал 40-тина години, но си изгледал како за 60. Една друга ми рече дека на собиранките си и ги бркал удварачите кога ќе си застанел до неа. Трета ми рече, цитирам, пооооооооо акреп!

Немој да ме сфатиш погрешно, немам ништо против грдите луѓе, не се тие виновни, сами прашувам за да најдам причина за сите овие фрустрации кои секојдневно ги истураш на форумот.

И сето ова затоа што од време на време ќе изедеш по некоја вербална клоца?

Многу тажно, навистина. Мораш да најдеш подобар начин да се носиш со фрустрациите, вака киселини во желудникот ќе те изедат.

Друго да те прашам, дали е вистина дека си толку грд колку што кажуваат тие што те запознале? Една девојка ми рече дека си имал 40-тина години, но си изгледал како за 60. Една друга ми рече дека на собиранките си и ги бркал удварачите кога ќе си застанел до неа. Трета ми рече, цитирам, пооооооооо акреп!

Немој да ме сфатиш погрешно, немам ништо против грдите луѓе, не се тие виновни, сами прашувам за да најдам причина за сите овие фрустрации кои секојдневно ги истураш на форумот.

;)

Која вербална клоца бе малоумен,досетки кој што се полоши од оние на 15 годишник ? :pos: Само ти ја кажав вистината ништо повеќе ништо помалку.
Опинок селски, нити си толку паметен нити си некој афторитет ама искрено да ти кажам со презир се гледа на тебе јас јас само те жалам и ми е греф да те гледам како се трескаш од земја, нити те презирам нити те мразам ама нај сериозно и нај добро намерно ти кажувам значи потсмев си за сите и секаде ама буквално за сите и секаде , зборам за нормални луѓе за исфрустрани ороспии и пуни со комплекси нема да зборам пошо не се веродостоен извор. А и кад тад некој мора да ти ја каже вистината не за друго да престанеш да им се курчиш на децава, и да не се лупаш од земја дека си некој и нешто. А ако праиме муабет кој за кого шо рекол или како рекол верувај дека ќе ти требаат многу повеќе дроги од оние што ги конзумираш сега. ВЕРУВАЈ дури и оние шо ти мислиш дека кажале нешо како шо реба за тебе НЕ ГО ПРАВАТ ТОА. :icon_lol:
Иди обеси се само толку ќе ти кажам, штета и воздухот што го дишиш. И не туку припаѓај и не пењави.
Ти кажав ти кај и да отидеш мизерија ќе си бидеш без разлика дали скопје или битола.

Која вербална клоца бе малоумен,досетки кој што се полоши од оние на 15 годишник ? :pos: Само ти ја кажав вистината ништо повеќе ништо помалку.
Опинок селски, нити си толку паметен нити си некој афторитет ама искрено да ти кажамсо презира се гледа на тебе ама нај сериозно и нај добро намерно ти кажувам значи потсмев си за сите и секаде ама буквално за сите и секаде , зборам за нормални луѓе за исфрустрани ороспии и пуни со комплекси нема да зборам пошо не се веродостоен извор. А и кад тад некој мора да ти ја каже вистината не за друго да престанеш да им се курчиш на децава, и да не се лупаш од земја дека си некој и нешто. А ако праиме муабет кој за кого шо рекол или како рекол верувај дека ќе ти требаат многу повеќе дроги од оние што ги конзумираш сега. ВЕРУВАЈ дури и оние шо ти мислиш дека кажале нешо како шо реба за тебе НЕ ГО ПРАВАТ ТОА. :icon_lol:
Иди обеси се само толку ќе ти кажам, штета и воздухот што го дишиш.

Многи си нервозен, не чини ова. Доволно долго живееше, имаше доволно време да се помириш со својот физички изглед. Не чини вака, навистина. Мене ми е жал. :(

И не ти се лутам за навредите, знам дека во суштина не си лош човек, само фрустрациите те убиваат.

Многи си нервозен, не чини ова. Доволно долго живееше, имаше доволно време да се помириш со својот физички изглед. Не чини вака, навистина. Мене ми е жал. :(

И не ти се лутам за навредите, знам дека во суштина не си лош човек, само фрустрациите те убиваат.

Да де, нема што да се лутиш на вистината нели. Знаеш дека добро ти мислам и покрај тоа што навистина психопатски се однесуваш и си лечиш фрустрации верз дечишта на форумов.Јас грд не грд акреп не акреп се имам прифатено каков што сум, и знам кој сум и што сум но ти на 50 години да се докажуваш и да се иживљаваш врз дечишта. Јас те сваќам знам дека си умоболен, но децава и сите останати не ти се ништо должни да им изиграваш болен мајмун тоа да се разбереме. трчај по темине јади им гомна, занасај се дека си афторитет и високо ентелигентен докажувај се.
Ај уште малку дур не се предозираш еден ден па да те читаме по новини.

Да де, нема што да се лутиш на вистината нели. Знаеш дека добро ти мислам и покрај тоа што навистина психопатски се однесуваш и си лечиш фрустрации верз дечишта на форумов.Јас грд не грд акреп не акреп се имам прифатено каков што сум, и знам кој сум и што сум но ти на 50 години да се докажуваш и да се иживљаваш врз дечишта.
Ај уште малку дур не се предозираш еден ден па да те читаме по новини.

ОК, ајде сега, за да се расположеме и да се посмееме малку, дали можеш да ставиш една твоја слика тука? И вака и онака половина форум веќе те има видено, се појавуваш по сите собиранки и поканет и непоканет до тој степен што луѓето прво прашуваат дали ќе доаѓаш, за тие да не доаѓаат...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom