"Вие, студентките од провинција, се знае зошто идете во Скопје, не оти ви се учи многу, туку да си најдете некој дечко тука и да си се омажите и да си останете тука во Скопје!" - цитат од професорката по социологија на факс!
Да да, на предавањеСериозно? На предавање си го рекла ова?
Трагикомедии. Професионализам на ниво. Може ПМС бил во прашање.![]()
значи не ги извртувај работите, баш поради тоа што немаш аргументи сега тука ќе ме правиш мене дека имам нешто против провинцијалците? Јас ти кажав убаво, немам ништо против оние кои чесно и работат, но имам против оние кои по секоја цена остануваат и токму преку такви мажачки/женачки и слично. А според ова што го коментираш се гледа дека ти си тој што нажалост ги има тие комплекси дека е од помало место па сега сакаш да ги лечиш преку ваквите дискусии. И немој да ми кажуваш како било во Америка или Европа како сите се доселувале таму, тоа е точно ама ти рачунаш ли на фактот што таму имаат недостиг на работна сила, а тука ние сме 30 % и повеќе невработеност? Мешаш баби и жаби со муабетиве ама тоа е ти се видоа комплексите на крај.не бе воопшто не ми беше целта некого го понижувам, не знам каде ти тоа го забележа или самобендисаноста ви го блокира мозокот па не сте во можност ни да сфатите што се пишува, а за аргументитиете, ти немаш никакви аргументи другар, па не мора бе вие да пагате на провинцијалки или провинцијалци, па првинцијалките да не ве силуваат и ве мажат на сила. Од друга страна викаш провинцијалци не било во смисла на географија туку според размислувања и слично иако тоа ви е главно, ама ајде и така нека биде, ако толку ви сметаат провинцијалците, што не се иселите во тоа селата од каде што се доселие вашите предци па таму живеете со вашите поинакви сваќања, барем никој нема да ви смета.
Сакате да живеете во главен центар, сите пари да доагале таму ама да немало дошлаци, па вие бре не сте токму бе на паметот, каде го има тоа, па баш ако беше излезен и шетан како што тука се парталиш ке видеше дека такво нешто нема бе, сите светски центри се исти,не е само Скопје случај, не 2000 луге годишно туку по толку дневно се доселуваат.
Хах сигурно не ти е криво.НИ е криво?
Мене ич не ми е, за другите, нека си зборат во свое име.
--- надополнето: 16 јули 2013 во 03:17 ---
А ова е типичното цмиздрење.
Јас не те нападнав никако, ни тебе, ни кој било друг.
--- надополнето: 16 јули 2013 во 03:19 ---
Nope.
Секој има право на свое мислење.
И јас го имам. Ама не палам луѓе оти ми сметаат.
На кој му е арно, нека си седи. На кој не му е, ич не мора да седи.
И така.
НИ е криво?
Мене ич не ми е, за другите, нека си зборат во свое име.
--- надополнето: 16 јули 2013 во 03:17 ---
А ова е типичното цмиздрење.
Јас не те нападнав никако, ни тебе, ни кој било друг.
--- надополнето: 16 јули 2013 во 03:19 ---
Nope.
Секој има право на свое мислење.
И јас го имам. Ама не палам луѓе оти ми сметаат.
На кој му е арно, нека си седи. На кој не му е, ич не мора да седи.
И така.