ауу, што се не прочитав сега
прво ќе се фатам за делот кој вика вака: “
Во едно од исламските преданија преку Мухаммед а.с.........“ завршен цитат!!! како тоа имало исламски преданија пред мухамед? тоа едно, а друго, кој му кажал дека било така? или видел со свои очи? слушнал дека бог и исус си направиле еден лаф муабет? или пак на тие што виделе не треба да им се верува затоа што некој кажал така?
не дека нешто ја бранам библијата, пошто и она си има свои дупки, али ова е кратер.
како второ, овој дел е “сам себе убијал“ .......
Големиот камен кој ја затворал неговата гробница, меѓутоа, бил стркалан, а жените во гробот виделе млад човек во бел фустан кој им објаснувал дека Исус станал од гробот, и дека тоа треба да му го соопштат на Петар и на другите апостоли....... затоа што самиот кажува дека некој бил во пештерата, а за да се извади после тоа го додава делот
Трите жени, меѓутоа, се исплашиле и во тој страв никому не рекле ништо. ...........................
се е ова со цел да се направи некаква вештачка корелација со христијанството. а уствари се работи за малку изменет плагијат.
--- надополнето: 15 јули 2013 во 18:15 ---
[quote="kooperativa, post: 5997189, member: 60366" сите тие немаат нешто што ги поврзува/надоврзува. и најбитното, овде само пчелата си ја спомнал, а урмите?
urmata e spomnata vo kuranot ,a vo denesno vreme naucnicite dokazuvaat deka urmata go olesnuva poroduvanjeto , i go sprecuva krvaranjeto po poroduvanjeto ,i ima golemi hranlivi vrednosti urmata e spomnata vo sura merjem, ili marija , , koga bila bremena na isa(isus), i.t.n. citaj;
- И тогаш таа остана бремена и се оддалечи во едно место далечно.
- فَأَجَاءَهَا الْمَخَاضُ إِلَىٰ جِذْعِ النَّخْلَةِ قَالَتْ يَا لَيْتَنِي مِتُّ قَبْلَ هَٰذَا وَكُنْتُ نَسْيًا مَنْسِيًّا
И породилните болки ја присилија да дојде до едно стебло од урма, и рече: „Тешко мене! Зошто не си умрев пред ова и за секојпат да бидам заборавена?“
- فَنَادَاهَا مِنْ تَحْتِهَا أَلَّا تَحْزَنِي قَدْ جَعَلَ رَبُّكِ تَحْتَكِ سَرِيًّا
И ја повика глас под неа: „Не жалости се, Господарот твој, одреди под тебе да потече извор,
- وَهُزِّي إِلَيْكِ بِجِذْعِ النَّخْلَةِ تُسَاقِطْ عَلَيْكِ رُطَبًا جَنِيًّا
и стреси од урмината гранка, ќе попаѓаат врз тебе свежи урми.
[/quote]
аха, ок, а зошто само неа и медот? тука ми е нејаснотијата. што се толку специјални?
ај еве кажа дека за да и помогне да се породи, иако 3 и 4 ми немаат поврзаност. на 3 вика: “одреди по д тебе да потече извор“!!! каков извор? а на 4: Стреси од......... какава е врската со 3, а и што ќе и се урмите? да и помогнат во породилните болки?
а згора на се', со ибн ти ми даваш сосема трет одоговор, кој ...... ах кој да ве свати?!?!??!!? прашувам просто, они ми искомплицираа до 1001. и ај сега ....... мислите нешто ми/ни е јасно?