Ќе се вика, ќе се вика.. како!?

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Женското би го крстил Атина(или Ева) а машкото Роберт( или Кевин)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Алкивијад или Дионисиј и Февронија или Афродита
Тешко ми идеше читањето на првиве две имиња, се прашувам колку ли само ќе му биде тешко да се претстави и згора на се да го запомнат :D

R

Rigel Kent

Гостин
Тешко ми идеше читањето на првиве две имиња, се прашувам колку ли само ќе му биде тешко да се претстави и згора на се да го запомнат :D
После нека ги сменат ако не им се допаѓаат :D инаку скратено Алки и Дион , Феве и Афро :icon_lol:. Забегав и јас со имињава :icon_lol:

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
После нека ги сменат ако не им се допаѓаат :D инаку скратено Алки и Дион , Феве и Афро :icon_lol:. Забегав и јас со имињава :icon_lol:
Друже со сета почит кон тебе, ти како на кучиња да ќе им даваш име, не на сопствените деца.

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Дел од овие имиња се на мои подалечни предци ..
Не реков за целосното име, мислев на крaтениците од имињата кои си ги пишал. За тоа и го цитирав тоа мислење. Очигледно не ме разбра.

R

Rigel Kent

Гостин
Не реков за целосното име, мислев на крaтениците од имињата кои си ги пишал. За тоа и го цитирав тоа мислење. Очигледно не ме разбра.
А ок грешно се разбравме :), инаку што знам, би требало некои модернистички имиња но повеќе сум за традиционални имиња

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
А ок грешно се разбравме :), инаку што знам, би требало некои модернистички имиња но повеќе сум за традиционални имиња
И јас сум за традиционални. Ги читам погоре желбите на некои фаци и не ми се верува дека некој сака да си го крсти детето Кевин или Партик.
Ама дел и од традиционалните ми се смачени, како Давид, Дамјан,
Мила... Мислам дека секое второ дете е со вакво некое име денеска. Кога би бирала име за моите деца, тоа ќе биде некое поретко име.
Или евентуално ако бабите и дедовците имаат мерак за внучето да го носи нивното име, а името кое го носат тие ми е убаво мене, би подновила некој од нив.
Сепак не би сакала уште од сега на нероден Петко капа да му кројам. Кога ќе бидам трудна ќе размислувам повеќе на оваа тема. А моите идеи и желби за имиња на моите идни деца, сега за сега ќе си ги задржам за мене. ;)

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.920
Поени од реакции
41.885
Sto mu fali na imeto Kevin :D sekoj si ima zelba. Glupavo e da se kaze ej toa ime ne e ubavo dali roditelite imaat pamet. Jas od sekogas sum sakal Milan i napisav na postot od 2011 i ete sega se vika taka. Moze nekoj ne mu se dopaga pa toa e. :)
Pa podobro Dzesika otkolku nekoe staromodno zensko ime.

Sent from my Samsung Galaxy S3

Kajgana Shop

На врв Bottom