ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
ama kaj prochita ti vo postov deka napishav oti e najdobar , ili pak od ,,srbomanofilijata,, chitash neshto shto ne pishuva . Jas vikam deka on momentalno e nepodoben i nepolezen za nekoi mokni lugje i ne im e bash vo interes da e broj eden i da osvojuva turniri .
Пријателче, не знам што да ти кажам после коментаров. Абе они може да му вршат притисок од финансиски аспект или надвор од тениските терени, али он и само он е виновен за неговите успеси и неуспеси доле на теренот. Не играат Најк или Уникло туку игра Новак, да Новак, самиот тој. Сериозно, тоа дека не им е во интерес он да е број еден и да освојува турнири е една од поглупите работи што ја имам слушнато во последно време, без навреда иако си постар...
Тоа што го зборуваш за спонзорските војни има врска и држи вода, али дека нејќат он да биде број 1 или слично е стварно бесмислено.

Пријателче, не знам што да ти кажам после коментаров. Абе они може да му вршат притисок од финансиски аспект или надвор од тениските терени, али он и само он е виновен за неговите успеси и неуспеси доле на теренот. Не играат Најк или Уникло туку игра Новак, да Новак, самиот тој. Сериозно, тоа дека не им е во интерес он да е број еден и да освојува турнири е една од поглупите работи што ја имам слушнато во последно време, без навреда иако си постар...
Тоа што го зборуваш за спонзорските војни има врска и држи вода, али дека нејќат он да биде број 1 или слично е стварно бесмислено.

docnish denes , docnish , kaj si do sega , cela strana ispishavme a tebe te nema . Po stoti pat , chitaj vnimatelno postovi pa repliciraj . Kaj prochita deka drug mu e kriv na Novak za porazot . Pa tri pati pishav , koj go ebe koga preku nok zaboravi da servira .Ti pak po staro , izvrtuvash postovi i na izvrtenoto odgovarash.
--- надополнето: 14 јули 2013 во 19:58 ---
Shtef , da te prasham , dali pred Novak ti imashe slushnato za Uniqlo . Eve jas pojma nemav ,gi gledav kaj Nishikori ama ich ne gi primetuvav . I samo shto potpishaa so Novak , za godina dena skok od 900 % . Toa e ogromna suma pari direktno odzemeni od drug proizvoditel . Bashka berzi , akcii i drugi trakatanci. Dali ke beshe takov efektot ako Novak beshe tret, peti , ili ako potpishea so Delpo na primer. Shto napravija Nike koga pukna aferata so Tiger Vuds , preku nok go raskinaa dogovorot . Tuka se ogromni pari vo prashanje i ne da im prechi Novak , ne moze da go smislat. Tuku ti smetash deka mi e glup postot i ok , tvoe mislenje i si vo pravo po tvoe

docnish denes , docnish , kaj si do sega , cela strana ispishavme a tebe te nema . Po stoti pat , chitaj vnimatelno postovi pa repliciraj . Kaj prochita deka drug mu e kriv na Novak za porazot . Pa tri pati pishav , koj go ebe koga preku nok zaboravi da servira .Ti pak po staro , izvrtuvash postovi i na izvrtenoto odgovarash.
--- надополнето: 14 јули 2013 во 19:58 ---
Shtef , da te prasham , dali pred Novak ti imashe slushnato za Uniqlo . Eve jas pojma nemav ,gi gledav kaj Nishikori ama ich ne gi primetuvav . I samo shto potpishaa so Novak , za godina dena skok od 900 % . Toa e ogromna suma pari direktno odzemeni od drug proizvoditel . Bashka berzi , akcii i drugi trakatanci. Dali ke beshe takov efektot ako Novak beshe tret, peti , ili ako potpishea so Delpo na primer. Shto napravija Nike koga pukna aferata so Tiger Vuds , preku nok go raskinaa dogovorot . Tuka se ogromni pari vo prashanje i ne da im prechi Novak , ne moze da go smislat. Tuku ti smetash deka mi e glup postot i ok , tvoe mislenje i si vo pravo po tvoe

Абе што знам, до негде може и држи вода, мада бесмислено ми е тоа, дека на некого не одговара Новак да е прв. Нормално, еве да речеме на Адидас им одговара Мареј да освојува турнири, на Најк Федерер и Надал, али дека не го сакаат или нешто слично шо знам, барем според мене не е така. Инаку забораваш дека и Новак носи Адидас, а тоа се неговите патики.

Ауу во Њупорт финалето било одма после 1/2 финалињата.

Хјуит во полуфинале го победи Иснер 2-1, а во финале со Мау имал 1-0 и 5-3, ама загубил 1-2. :( Не за друго и во третиот сет прв направил брејк, од 3-1 водство 3-6 го загубил сетот. Теле. :facepalm:

Димитар Грабуловски од 999 позиција на АТП листата, оваа недела се искачи на 706 место, имаше скок од 293 позиции, што е најголем успех во неговата кариера.

Кој е најдобар ATP пласман на некој македонски тенисер?

Предраг Русевски, 250 и некое место беше пред неколку години. Ако сум грешка нека ме поправи некој, ама мислам дека беше 250 и некое место, инаку 100% Пецко е најдобро пласираниот македонски тенисер на сите времиња.

Предраг Русевски, 250 и некое место беше пред неколку години. Ако сум грешка нека ме поправи некој, ама мислам дека беше 250 и некое место, инаку 100% Пецко е најдобро пласираниот македонски тенисер на сите времиња.

242 место и да највисоко рангиран наш тенисер ;)

Mераклии сте на спинување на мислења нема муабет.

Јас реков дека можам да ги споредувам Хјуит, Родик, и Сафин ( Хјуит кој воедно го тепаше Сампрас 3-0 на Вимболдон во 2001) кога тие биле во најдобрата форма, со сегашните играчи но само на старата брза трева- брзи подлоги, не на сегашните.

Ако имате проблем со разбирање, и правилно читање на постовите, тогаш јас неможам да помогнам тука никако, што сум јас крив што сте бегале од часови по македонски? и бидејќи вмешуваш наводна ретардација во постовите, а ни сам неможеш да разбереш или правилно да прочиташ еден обичен пост на форум, мислам дека не би требало да ја користиш таа терминологија, иронично е.

Се надевам дека сега ме разбра, или не? :icon_lol:

Mераклии сте на спинување на мислења нема муабет.

Јас реков дека можам да ги споредувам Хјуит, Родик, и Сафин ( Хјуит кој воедно го тепаше Сампрас 3-0 на Вимболдон во 2001) кога тие биле во најдобрата форма, со сегашните играчи но само на старата брза трева- брзи подлоги, не на сегашните.

Ако имате проблем со разбирање, и правилно читање на постовите, тогаш јас неможам да помогнам тука никако, што сум јас крив што сте бегале од часови по македонски? и бидејќи вмешуваш наводна ретардација во постовите, а ни сам неможеш да разбереш или правилно да прочиташ еден обичен пост на форум, мислам дека не би требало да ја користиш таа терминологија, иронично е.

Се надевам дека сега ме разбра, или не? :icon_lol:
aman be , sho se naapa , ta kako napisha , taka te razbrav , aj sea pravopis ke barame . Sushtinata e bitna. Kolku sho se sekavam napisha deka ova ne e najsilnata era,znachi nekoja druga e posilna , a temata beshe Federer , logichno e da bide prethodnata era. E ako go trgneme Federer koj shto e prisuten i vo dvete , ostanuva deka Safin , Hjuit , Rodik se pojaka era od Nadal , Novak , Marej . E aj priznaj deka ima tragi na blaga retardacija . Nejse , zaebi , znam deka te povlekoa emocii i deka sega ne bi go napishal istoto , a i toa so retardiranosta e vo funkcija na humor , skraja da e , ne go mislam toa. Spomnuvash podlogite i brzinata , sega ke se poklopi oti sum fan na Novak i kao go branam ama stvarno objektivno , Nadal na tie podlogi od ,,starata era ,, mozebi i ne bi se snashol , ama za Novak ne si vo pravo , naprotiv , poveke ke mu odgovaraat ( behend paralelite kako ke letaa:) upm). A bash toa usporuvanje na podlogite ja pravi ovaa era najjaka do sega , rekov i porano , treba da se okozish pa da dobiesh poen. I za tretiot moment ne si vo pravo , deka togash konkurencijata bila pojaka , naprotiv , deneshen Delpo , Ferer pa i Berdych i Conga togash ke imaa grend slemovi (malce teshko pokraj Federer ama bar ke imaa poveke finalinja a i mastersi).Nikoj ne mu go osporuva kredibilitetot na Federer od starata era , naprotiv , kakvi i da se protivnicite , vo tenisot se ceni najmnogu kontinuitetot koj shto kaj Fed e najprisuten i nedopirliv vo istorijata (300 i kusur nedeli prv) , ama ne ni pomisluvaj da osporuvash deka poslednite 3-4 godini ne se igra najvrvniot tenis vo vrvot na ATP otkoga e izmislen ovoj sport .Tenis pratam epten aktivno dvaesetina godini i kusur , ama toa shto se igra vo posledniot period e nedopirlivo . Vprochem najdi stari mechevi i sporedi , malce duri i smeshno deluva

Aбе само статистика на Грен Слемови да им видиш на Сафин, Хјуит, па и Родик ќе ти стане јасно се. И никаков аргумент не е, јас глеав, ти си бил мал или не знам што.

Хјуит-2 титули, 2 финалиња и 4 1/2на вкупно 56 турнири.
Сафин-2 титули, 2 финалиња и 3 полуфиналиња на вкупно 40 турнири.(имал и повреди 2003та и 2006та, ама премалку е) И Дел Потро може имаше шанса сериозно да се доближи до топ 3 во поглед на константност после освоениот УС Опен, ама се повреди.
Родик-1 титула, 4 финалиња, 5 1/2 и 7-8 1/4. На 40 турнири. И он една година стигнува до полуфинале друга отпаѓа у 3то коло.
Само Родик отскокнува колку толку, ама е далеку од денешниве. Да речеш Федерер бил прејак за овие, ама овие биле 2-3 носител, да речеш губеа у 1/2 финале и финале од него, ајде, ама вака нема логика, да споредуваш.

Ете го Хјуит од 2006, кога имал 25 години до денес само 3 пати поминал 4то коло.
Сафин од 2005 кога го освоил АО, само еднаш поминал 3то коло на 16 турнири вкупно.

Спореди со денес
Новак-6 титули плус 5 финалиња+9 загубени 1/2
Надал-12 титули + 5 финалиња+3 1/2+титула на ОИ.
Мареј-2 титули+5 финалиња+6 1/2+титула на ОИ

И пак, ова ни најмалку не ги намалува достигнувањата на Федерер, ама да речеш дека во Сафин, Родик и Хјуит имал поголема конкуренција отколку од 2007-2008 до денес, не оди никако.

Не одговарам веќе, затоа што читате а не дочитувате.

И пак, ова ни најмалку не ги намалува достигнувањата на Федерер, ама да речеш дека во Сафин, Родик и Хјуит имал поголема конкуренција отколку од 2007-2008 до денес, не оди никако.
Ova ne veruvam da e napisano na forumov.
--- надополнето: 16 јули 2013 во 10:48 ---
„Јас го мрзам глумењето на теренот. Секогаш сум ист, никого не копирам, ниту пак глумам. Мене постојано ме водат емоциите во текот на мечот. Кога сум лут публиката ќе го види тоа. Според мене, Ѓоковиќ не е искрен, тој постојано нешто глуми и сака да биде во центарот на вниманието. Од друга страна го имате Федерер, кој е крајно препотентен и вештачки. Воопшто немам чувство дека тој му припаѓа на остатокот од АТП турот“ - рече Јанович

И така, вие како, јаки ?

Ova ne veruvam da e napisano na forumov.
--- надополнето: 16 јули 2013 во 10:48 ---
„Јас го мрзам глумењето на теренот. Секогаш сум ист, никого не копирам, ниту пак глумам. Мене постојано ме водат емоциите во текот на мечот. Кога сум лут публиката ќе го види тоа. Според мене, Ѓоковиќ не е искрен, тој постојано нешто глуми и сака да биде во центарот на вниманието. Од друга страна го имате Федерер, кој е крајно препотентен и вештачки. Воопшто немам чувство дека тој му припаѓа на остатокот од АТП турот“ - рече Јанович

И така, вие како, јаки ?

Oдамна ми се чини му е изјавено ова. Како и да е, ретард да си треба за ова да го изјавиш. Ни на форумов немало досега вакво размислување, И за Ноле, И за Федекс. :D

За Ноле има, веке правен е тој муабет, али со ова за Федекс типот отиде фул ритард моуд

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom