Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Mеме ми се дига до еднаш месечно(тука некаде е7-8 шнајдерска единица за мера)
па не барам совет никогаш,а не пак одма на форум.до душа кај мене и гаранцијата
е одамна со изминат рок, а кај тебе тоа бар важи таму прашај си за совет.
Ај преиспитај се , ти и сите тие што барате помош .. дали на куров прашувате како што треба или треба јас да гледам на гравчиња .... еве не ти кажувам што, ќе си ќутам, и кога ќе го прочиташ тоа што го напиша 10 пати, и ќе ми речеш сфаќаш или не , тогаш ќе правиме муабет ... и пишувај на кирилца зашто сум неписмено копиле !

фала.

Ете одговор погоре,бидеиќи и мене ме збуни прашањето.

go kupiv laptopov pred 1ipol mesec i odese se okej, sea pred 1 den onaka od nikade windowsov pocna da mi dika po 1:20 minuta, a digase za 24 sekundi, staviv sea win 8 a pak sea ke diga za 34 sekundi, vo molam nekoj sovet sto e rabotava .... ako nekoj znae da mi pomogne ke mu bidam blagodaren, fala odnapred

Тегови на бенч ли ти дига ?
Инаку има разлика секако , информирај се НАЈДОБРО ( прочитај убаво ) во САЛОНОТ ОД КАДЕШТО СИ ГО КУПИЛ. И овде ќе ти кажат што е , али не ти е од корист ако е дефект :)

Broadwell исто ко Haswell нема да донесе поголеми перформанси од 5%, само премин кон 14nm, подобро IGP и ништо друго. Дури и се шушкаше дека на нов сокет ќе биде. И да биде на 1150, разликата меѓу Ivy Bridge и Broadwell би била 10-15%, занемарлива.
И сигурно пак i5 и i7 ќе бидат четиријадрени... тоа е тоа, немаат здрава конкуренција од Amd кога се во прашање перформансите и затоа нема напредок.
Haswell е 10-15% бољи од Ivy Bridge. Со намалувањето на производствениот процес помеѓу Sandy и Ivy Bridge, донесе разлика од околу 10%, што претпоставувам дека ќе биде и помеѓу Haswell и Broadwell. Така да, тука веќе збориме за разлика од 20-25%, што не е мала. Во игрите може да биде и за процент поголема.

Дечки, шо да напраам за да не ми се загрева олку компјутеров бе?
Станува збор за hp 650, загрева му ебуа матер, сам ми се гаси на моменти, кулеров работи мислиш ќе ми полета компјутеров.
Чаре некое?

Дечки, шо да напраам за да не ми се загрева олку компјутеров бе?
Станува збор за hp 650, загрева му ебуа матер, сам ми се гаси на моменти, кулеров работи мислиш ќе ми полета компјутеров.
Чаре некое?
Дали кога кога го користиш компјуерот ,затворена му е циркулацијата на воздух,одоздола подлогата .... треба да внимаваш на тоа .... ја имам ацер травелмејт ... истото и мене ми се случува ако нема слободен простор под лаптопот .... остави малку простор и ништо нема да му биде,решен проблем :D

Дали кога кога го користиш компјуерот ,затворена му е циркулацијата на воздух,одоздола подлогата .... треба да внимаваш на тоа .... ја имам ацер травелмејт ... истото и мене ми се случува ако нема слободен простор под лаптопот .... остави малку простор и ништо нема да му биде,решен проблем :D

На рамна површина ми стои, особено пазам да нема проблем со протокот на воздух. Ќе му јебем матер, ме нервира.
Си мислам да му зеам екстерен кулер ако продужи со ова темпо.

ахах ,и јас мрзам искрено лаптоп .... но земав бидејчи бев на брод и ми требаше .... иначе јас сакам оние обичнине компјуери ... се мислев и таблет некој да земам ,за 15 илјади има 10 инчен квадрен процесор ,и да го баталам лаптопот ,да го шитнам .... и еве ќе земам сеа нов статичен компјуер и тоа море јак ..... позз до дечкиве на форумот им дужам пиво ,ми ја склопија конфигурацијата ..... не жалам пари ,знам дека мирна глава ќе ми биде 10 години од ебени надградби постојано на комјутерот .... :tapp:

Haswell е 10-15% бољи од Ivy Bridge. Со намалувањето на производствениот процес помеѓу Sandy и Ivy Bridge, донесе разлика од околу 10%, што претпоставувам дека ќе биде и помеѓу Haswell и Broadwell. Така да, тука веќе збориме за разлика од 20-25%, што не е мала. Во игрите може да биде и за процент поголема.

Како го заклучи ова дека haswell се 10 % бољи од ivy bridge нај добра генерација им е sandy bridge се клокаат ко луди а од ivy bridge да одиш на haswell е неисплатливо

Како го заклучи ова дека haswell се 10 % бољи од ivy bridge нај добра генерација им е sandy bridge се клокаат ко луди а од ivy bridge да одиш на haswell е неисплатливо
Да, во право си, да одиш од Ivy на Haswell не се исплати, но Vori ќе составува нов компјутер, а нема да надоградува, барем јас колку што разбрав. Плус цените не се разликуваат многу, така да, доколку јас купував нов компјутер, би одел со Haswell. Ако не зема Haswell, бар нека земе некоја Ivy Bridge K верзија, како што предложи и ти самиот, да не надоградува некоја година плус.

луѓе луѓе ... пиво ќе нема ако не ми кажете која конфигурација да ја земам ... ај ве молам договорете се која е вистинската добивка од конфигурација компјутер вреден 1000 евра .... дали е оваа конечната ?! :tapp:

CPU: i5 3570
MB: Gigabyte B75-D3V
RAM: 2x4GB DDR3 Kingston HyperX
GPU: Sapphire 7970
SSD: Samsung 840 Pro 128GB
HDD: WD Blue 1TB WD10EZEX
PSU: Gigabyte 620W RP
Case: Gigabyte GZ-G3 Plus Black
и некој режач 900-1000 ден.

58400 ден. се од Анхоч.

луѓе луѓе ... пиво ќе нема ако не ми кажете која конфигурација да ја земам ... ај ве молам договорете се која е вистинската добивка од конфигурација компјутер вреден 1000 евра .... дали е оваа конечната ?! :tapp:

58400 ден. се од Анхоч.
Супер си е конфигурацијава, мене поентата ми беше за во иднина. Иначе колку пари максимум можеш да одделиш за PC?
--- надополнето: 13 јули 2013 во 17:29 ---

58400 ден. се од Анхоч.
Еве пример, наместо со HD 7970, можеш да одиш со клокната GTX 770 за 1600 денари повеќе, исто така од Анхоч.

Супер си е конфигурацијава, мене поентата ми беше за во иднина. Иначе колку пари максимум можеш да одделиш за PC?
--- надополнето: 13 јули 2013 во 17:29 ---

Еве пример, наместо со HD 7970, можеш да одиш со клокната GTX 770 за 1600 денари повеќе, исто така од Анхоч.

GTX 770 мислам дека не се клока

Не ми се проблем парите, предвиден ми е буџетот околу 1000 евра ......

Луѓе дај бе читајте малце. Џабе му е K кога рече дека нема да клока, автоматски и клокањето на GTX770 отпаѓа (ако се реши да клока исто добро се клока и 7970, така да нема разлика ионака рече дека преферира Amd карти), друго i5 4670 го нема моментално никаде на лагер, ако може да чека уште некој месец нека иде со i5 4670 + B85M HD3 (реков јас дека и други делови нема на лагер како хард дискот али тие би пристинале во доста поскоро време)
На крај краева Стефан изгуглај i5 3570 vs i5 4670, читај по форуми, најди некој бенчмарк и види дали има разлика во перформанси. Ако идеме ептен во детали, 3570 има 77W TDP, а 4670 84W TDP ради подобрата интегрирана графичка која и вака и онака нема да му треба.
Исто ќе биде и со Broadwell, CPU дали 3-5% ќе биде подобро, IGP пак ќе добие голем напредок со исто/нешто помало TDP ради 14nm, ако уопште Broadwell биде на 14nm.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom