Епа зошто и е на ЕУ Македониjа?Па и вие кога влеговте во ЕУ ни 70% од условите ги немавте исполнето,ама ве примија.Благодарение на големите сили.
А бе да сакаат Германија или УСА,Македонија да влезе во ЕУ што мислиш вас ќе ве прашаат?Не си играјте бе бајрам со мозокот,па ако им е по ќејф и Авганистан они ќе го примат,ама АКО САКААТ!Доста си мислите дека сте некој ебен фактор и вие и оние грцки педерчина кои случајно на овие УСА и Германија им должат едно 10000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000$$$
Доста баби и жаби кај нив милом или силом,Србите осетија.Така кога ќе одлучат дека имааат интерес Македонија да влезе во ЕУ,вие има со двете раце да гласате ЗА!
Поради стабилност на балканот,во балканските војни се испоубивте со србите и грците кој повеќе ке украде од Македонија.Епа зошто и е на ЕУ Македониjа?
Epa toa e zatoa sto e sezonska a ne postojana rabota, a nekoi i gi vrakjaat...па гледам студенти сега преку агенцииве одат без јазик и работат во германија...
Не мислам дека е можна нова балканска воjна с участието на Бугариja, Романиja или Грциja.Поради стабилност на балканот,во балканските војни се испоубивте со србите и грците кој повеќе ке украде од Македонија.
Поради стабилност на балканот,во балканските војни се испоубивте со србите и грците кој повеќе ке украде од Македонија.
Србиja ке биде примена пред Македониjа во ЕУ и ова се види от политичката реалност. Македониjа не ja видим во ЕУ пред 2025г.
Ама до тогава толку Македонци ке са со БГ пасоши, нема да има нужда Македониja да се зачленува во ЕУ.
Па не сакаат во лоша ситуација се... Ако се промени името, се живо диво ќе се испоебе... некој гинел за ова, умирал се борел... ние неможеме да бидеме друга нација ФАКТ !
Но од патриотизам не се живее... Без економија, без можности , без трговија одиме само надоле... Тоа се докажува и се гледа последниве години...
таа половина ви влада имаат бугарски пасоши вие за неколку луѓе во Куманово се плашиш реално колку што знам 150 000 бг пасоши има во Македонија што нема и 10% од населениетоIako so tesko srce moram da ti kazam deka si vo pravo.... se povece vadat Bg pasosi kolku jas i nekoj drug da debatirame ili da protivrecime vistinata e sosema druga
--- надополнето: 9 јули 2013 во 19:47 ---
Koga ce se promeni imeto pola Makedonija ce bide so Bg pasosi toa e realnost ovde vo Kumanovo e strasno so sekoj sto zboruvam ili e vo procedura ili ima zemeno strasno navistina
ЕУ се декларира дека е економски сојуз и дека на државите им е потребна поради економски раст ама во нашиот случај таа констатација ја побија со политички барања.Грешка си... ЕУ ни треба од економски причини... НАТО ни треба заради безбедносни причини... Си ги измешал работите малку...
таа половина ви влада имаат бугарски пасоши вие за неколку луѓе во Куманово се плашиш реално колку што знам 150 000 бг пасоши има во Македонија што нема и 10% од населението
А што е толку страшно? И шо има врска дали се 150.000 или 500.000 пасоши? Па 99% од тие што земаат бугарски пасош заминуваат да живеат во ЕУ, затоа и го вадат пасошот. Не верувам дека некој би зел бугарски пасош за да остане да живее овде. Така да ништо не е страшно, оти не се зголемува бројот на Бугари во Македонија, туку се зголемува бројот на Македонци со бугарско државјанство и пасоши, но во Германија, Белгија, Скандинавските земји итн итн. а не во Македонија.do pred koja godina bea 150.00 bg pasosi ??? pred kolku godini toa si cital ??? mnogu e pobeter situacijata gledam po bg koli sto se vozat po Kumanovo ne prazni muabeti kolku imaat ovoj perjod podneseno za bg pasos ne si ni svesen strasno
On me prasuva zasto nie sme im potrebni na EU,a ne zosto nas ni treba EU.Грешка си... ЕУ ни треба од економски причини... НАТО ни треба заради безбедносни причини... Си ги измешал работите малку...
ЕУ се декларира дека е економски сојуз и дека на државите им е потребна поради економски раст ама во нашиот случај таа констатација ја побија со политички барања.
Оти секако промена на името не е економска мерка,нели?