Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
jas imam 2 matematika so percentilen rang 3,29 e sega nemie jasno zs kako so ako vece odime na logikata deka to e e od kolku ucenici imas podobar test gledano 10 % padnaja treba da imam nad 10 percentili togas a ne 3,29 i uste nesto ako sakate kazetemi dali ako na tie so che mu ja popra edinicata 2 bi mozelo mene da me turna i da imam 1 posto percentilive mi se mali ?

http://press24.mk/node/18198
Овде се е убаво објаснето, и која е границата за сите оценки. На пример македонски треба да бидеш над 91.7 % за да имаш 5-ка.

http://press24.mk/node/18198
Овде се е убаво објаснето, и која е границата за сите оценки. На пример македонски треба да бидеш над 91.7 % за да имаш 5-ка.

нема врска тоа,според таа логика мат 3ката треба да почиња над 26 а ја имам 22%.Ова се само колку чуѓе имаат 5ки,4рки и тн..нема врска ни со бодовната листа ни со перцентилниот ранк.

нема врска тоа,според таа логика мат 3ката треба да почиња над 26 а ја имам 22%.Ова се само колку чуѓе имаат 5ки,4рки и тн..нема врска ни со бодовната листа ни со перцентилниот ранк.
Па нели перцентален ранк значи од колку души си подобар? Логично е ако имаш 3 да си подобар од тие што имаат 1 и 2, значи сигурно си подобар од тие 26%. Е сеа може ако не ги рачунаат тие што паднале на матурава ко што кажа еден член погоре, па по тоа да се рачуна перцентилниот ранк, затоа и ти со 22% имаш 3-ка.

За 1993 година има резултати или не? дали знае некој или уште не ги објавиле тие гледам само за 1994 има

Што ви се чудам ќе поднесам приговор ќе поднесам ова , да ако сакате да ги частете тоа може оти тие со душа чекаат приговор да поднесеш и на крај пак истото ќе ви го дадат :) . Така да размислете убаво дали да поднесете или не .

Добро е, издржа сајтот :D
Ај да видиме како ќе се справи со генерација 95та :D

се надевам дека генерацијата 85 е задоволна од успехот да ти ебам државата и министерството неписмено и ретардирано.Незнам што уопште очекуваме резултати ние кога тоа хакерите се отидени од работа уште во 3 саат,бидејќи е мачно да внесуваш податоци со клима и тастатура,посебно со тастатура многу букви има у пм....

Шо мислите дали ќе ми смени нешто ако поднесам приговор по македонски имам четворка со 86 перцентили , и стварно неможам да си претпоставам кај имам грешки сто пати се консултирав со професорка по македонски и не си најдов грешка.....евентуално ако ми има земено премногу поени на есејот .... и во рок од колку дена треба да се достави приговор ?
сестра ми има 90.45 перцентили и има 4ка.......ти ако поднесуваш приговор и таа значи ќе мора......:unsure:

па ти си единственио глупак во конверзацијава и мое право е шо сакам да прам

па ти бараш совет,мој совет далеку си од 5ка имаш доста грешки :)

ПРОСВЕТЛУВАЊЕ: перцентилите не се бодови имам другар шо има четворка со 56 перцентили и то самото ти дава до знаење дека во еден перцентил сигурно немаш еден бод а јас со 85.66 сигурно не сум далеку од 5 а и плус знам колку напишав и подоцна се консултирав со професорка стручна по предметот и така да знам шо прам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom