The Championship Wimbledon | 24 јуни - 7 јули, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ако ова не е заслужена титула не знам,бес разлика што Новак изигра лошо,Мареј беше едноставно маестрален:cuc:.Само ми е криво што не им ги погледав уште малу тажниве фаце на британциве.

Sranje publika.Na kakvi vazni poeni urlaa.Australian Open najdobar e za mene vo ovoj pogled.

Епа ај пред споменици нека играат ебаго, нормално е да се возбудиш коа ќе удри линија и се гледа дека е аут...

Сепак единствениот опонент на Новак не бил само тој што го гледа во огледалото ;)

Честитки за Мареј, сосема заслужено, многу титули не освои последниве години, во иднина само вака ;) Конечно и англичаните ќе имаат причина да се испосерат од среќа.

Тоа е тоа, честитки за Енди, сеосема заслужена победа денеска. Како што кажа коментаторот, Мареј беше подобар во секоја смисла на овој меч. Неможам да кажам дека ми е мака што освојува тој, сепак мило ми е што сум сведок на историја, прв пат британец после 70 и кусур години го освојува Вимблдон, премногу емоции на теренот и трибините и мислам дека и тој уште не е свесен што направи. :D Честитки за него и за Бартоли, а Ноле здравје од Њујорк се надевам ќе продолжи да го зголемува бројот на освоени Гренд Слем титули. :)

Конечно после 77 години да победи Британец.. Честитки до Мареј , сосема заслужено..

Епа ај пред споменици нека играат ебаго, нормално е да се возбудиш коа ќе удри линија и се гледа дека е аут...

Само што не беше ни баш блиску до аут.

1373214377101.gif

Неам коментар, што и да се каже излишно е, нема да удирам на муабетот ама Новак не беше на ниво ама ова ама она, едноставно согазен беше.
Нека размисли добро за смена на техничкиот кадар односно на некоја додавка у истиот, ради 2 основни работи, сервисот и смечот, боље на крај без да земе поен да го изгубеше мечот отколку да доаѓаше до тие брејк шанси ( једини гејм денес каде Новак играше аналогно на едно финале на грен слем ), капак на све беше смечот :facepalm:.
Два пати води 4-2 два пати истата приказна, тежок период у неговата кариера, и 2 огромни удари од кои ќе биде потребно многу време за да се рехабилитира, прво Надал сега и Мареј, нема везе што немаше голема неизвесност, фактот што беше прегазен од Мареј е доволен.

Искрени честитки до фановите на Мареј, турнирот со огромни изненадувања зачинет со може и најголемото, освои Шкот.

Ај од мене една од тие финтите со бројките. Денеска е 7.7, а британец после 77 години освојува Вимблдон. Мислам дека ако играа утре Ноле ќе тепаше сигурно. :D

Linija,aut t.e nisto ne te razbrav.

Jas mislev na posledniov gejm koga Djokovic imase smec a tie bas togas pocnaa da urlaat ..I.isto na mec topka..

Последниот гем > сите 3 сета.
Сосема заслужено си тепаше Мареј, не ми е криво толку што изгуби Ноле повеќе сакав да тепа ради британциве да патат :icon_mrgr:
Ноле катастрофа сам се тепаше 2 сета изгуби на идентичен начин :facepalm:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom