The Championship Wimbledon | 24 јуни - 7 јули, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Кај ги гледаше/ Ако ги гледаше на интернет прати ми линк.

Малку јас ги гледав 1/2 финалињата пред два дена а и општо целиов турнир така да нема да типувам на победник нека победи подобриот во мечот.

Не, на Спорт Клуб реприза ги даваа петокот вечерта, а јас не можев да заспијам и ми текна да си ги изгледам целосно. :)

Инаку, само за информација, Мареј и Ѓоковиќ во последните четири Слема три пати го сочинуваат финалниот пар, исклучок е Ролан Гарос годинава.

Не, на Спорт Клуб реприза ги даваа петокот вечерта, а јас не можев да заспијам и ми текна да си ги изгледам целосно. :)

Инаку, само за информација, Мареј и Ѓоковиќ во последните четири Слема три пати го сочинуваат финалниот пар, исклучок е Ролан Гарос годинава.

Нормално е тоа, моментно се двата најстабилни тенисери, со тоа што Мареј е очаен на земја и никогаш нема да игра финале на РГ...

Нормално е тоа, моментно се двата најстабилни тенисери, со тоа што Мареј е очаен на земја и никогаш нема да игра финале на РГ...

Да да, на тоа и алудирав, дефинитивно двајцата најконстантни играчи во последниве година и пол.
Ајде малце и статистика пред финалево. :)
151194.pdf

П.с. Ајде бре Новаковци и Ендијевци каде сте, финале ќе се игра а вас ве нема нигде. :)

Се спремаме психички. Енди во 4 сета (y)

Тоа што го пишав во мојот претходен пост каде ги елаборирав 1/2 финалните дуели може да се види и од сликата што ја ставив погоре. Новак има само една победа на екстра брзите подлоги против Мареј, лани во Шангај, каде беше пред пораз но сепак успеа да спаси 5 меч топки ако не се лажам и го доби мечот. Мареј на ваквиот вид подлоги има 5 победи против Новак: Дубаи, два пати Синсинати, Торонто и лани на ОИ. Тука не го вброив нивниот дуел на УС Опен лани, со оглед на тоа дека е видно успорен за разлика од порано. Ќе видиме, ќе биде доста интересно, многу притисок има пред мечов, дебилниве Британци оделе до таа мера што поставувале прашање што би требало да јаде Енди пред мечот за да игра подобро. :facepalm:

Да да, на тоа и алудирав, дефинитивно двајцата најконстантни играчи во последниве година и пол.
Ајде малце и статистика пред финалево. :)
151194.pdf

П.с. Ајде бре Новаковци и Ендијевци каде сте, финале ќе се игра а вас ве нема нигде. :)

shto ke ne ima , si go stavil na avatar a se pokaza kako kobach pa sakash ushte i muabet da ti praime .Sega za sega ne ti faka magijata za sreka i ako i za finale ne uspee menjavaj profesija a i avatar
--- надополнето: 7 јули 2013 во 14:58 ---
Dubai 2012 koga Novak izgubi , igrashe kako so leva raka , beter beshe otkolku americhkata turneja proletva . Ushte po prvite dva tri gema znaev deka ke izgubi.Igrata na brzi podlogi Novak znachitelno ja podobri vo poslednite tri godini i osven US Open 2012 generalno beshe tesno ama go dobivashe Marejcho , eve AO 2013 relativno lesno go reshi , pa mislam deka e na svojot level Novak i denes ne bi trebalo da e porazlichno

Каков Мареј, каков Новак, Бартоли имала поголем IQ oд Ајнштајн. :cuc:

shto ke ne ima , si go stavil na avatar a se pokaza kako kobach pa sakash ushte i muabet da ti praime .Sega za sega ne ti faka magijata za sreka i ako i za finale ne uspee menjavaj profesija a i avatar

Јас како што памтам ти требаше да носиш аватар од Надал, и тоа до денес ќе ти траеше. Али се гледа дека не си човек од збор.

--- надополнето: 7 јули 2013 во 14:58 ---
Dubai 2012 koga Novak izgubi , igrashe kako so leva raka , beter beshe otkolku americhkata turneja proletva . Ushte po prvite dva tri gema znaev deka ke izgubi.Igrata na brzi podlogi Novak znachitelno ja podobri vo poslednite tri godini i osven US Open 2012 generalno beshe tesno ama go dobivashe Marejcho , eve AO 2013 relativno lesno go reshi , pa mislam deka e na svojot level Novak i denes ne bi trebalo da e porazlichno

АО е се ама брза подлога не. Јас алудирав на екстра брзите подлоги, пример Синси, Монтреал, Шангај, тревната подлога и слично.
И дали за тебе Новак некогаш ќе изгуби заслужено? Со Надал на РГ бил подобар ама изгубил ради судии, зашо не се испрскал теренот, линиите се движеле..., со Мареј играл како со лева рака. Не е семоќен Новак вака колку за твоја информација.
Мене не ме занима како изгубил, битно го загубил мечот. И тоа не е еден на екстра брза подлога, туку шест.

Јас како што памтам ти требаше да носиш аватар од Надал, и тоа до денес ќе ти траеше. Али се гледа дека не си човек од збор.

sum od zbor ama se sluchi toa shto se sluchi , ti prvocirashe , ja ti vrativ , ti shpionirashe , pa Igor me banirashe a trebashe vo paket dvajcata , taka da banot ti e nagrada za opkladata . Inaku ,da ,ja dobi opkladata, ama ti se odolziv so toj nepraveden ban .
--- надополнето: 7 јули 2013 во 15:05 ---
Уште ќе го тупиш за ова?

Ништо не научи до сега?

prijatel , abe shto da naucham , ili ti treba da nauchish,stvarno ne te razbiram . Dali stvarno mislish deka nema mestenki i prvokacii vo sportot

sum od zbor ama se sluchi toa shto se sluchi , ti prvocirashe , ja ti vrativ , ti shpionirashe , pa Igor me banirashe a trebashe vo paket dvajcata , taka da banot ti e nagrada za opkladata . Inaku ,da ,ja dobi opkladata, ama ti se odolziv so toj nepraveden ban .
--- надополнето: 7 јули 2013 во 15:05 ---

prijatel , abe shto da naucham , ili ti treba da nauchish,stvarno ne te razbiram . Dali stvarno mislish deka nema mestenki i prvokacii vo sportot

Проблемот кај тебе е што не знаеш да одговориш на провокација, одма спомнуваш полови органи и слично. Заслужено си изеде бан, а јас немаше потреба да јадам бан, само дебатирав, ништо повеќе.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom