1.
The Shawshank Redemption - the best of the best и што сакате кажете! Совршен во секој поглед, секој!
2.
Forrest Gump - Нема боље одглумено Хенкс во ништо друго. Емоции прскет, се врзуваш со него тотално... жалиш, плачеш, среќен си, те смее.
3.
American Beauty - Знам дека има троа поќе од што треба хејтери ама добро тоа Јо Соно ви го испрал мозкот, свесно или несвесно
. Несекојдневен филм за мене, затоа ме воодушеви. Феноменални ликови на Спејси и тој со црната коса, крајот одличен. Може да се научи од филмов доста за животот. Разбудете се и сфатете што навистина сакате.
4.
American History X - "леле 2 наслова по ред со American во нив. Анон, па тебе ти е испран мозокот не на нас. Западна пропаганда тераш..." Не знам што да кажам за филмов освен Нортон и... брат му.
5.
The Green Mile - Овој филм ми го расипа малце пилотот на ЛОСТ. Само знам дека другар ми се јави и ми кажа да го гледам. Следниот ден беше премиерата на ЛОСТ а јас цел ден мислам на Green Mile. Michael Clarke Duncan!!!!!!!!!!!!!!!!!! Страшно длабок филм на кој не верувам дека нема да пуштите солза. И за овој можам да кажам совршен во секој поглед.
6.
А Clockwork Orange - На времето кога Shawshank ми беше најдобар филм ми се појави овој и никако не можев да одлучам кој ми е подобар. "Еј, овој е подобар поради ова е не другиов е подобар ради ова..." Сеуште не сум одлучен. Alex De Large. Имам пишувано сигурно ама толку јако се ежев кога негде на почетокот на третата третина во филмот почна се да му се враќа во животот, кога го давеа полицајците...!!! Врв. Знам дека треба да се гледа и од подлабока точка, ама мене тоа ми беше најјако.
7.
Oldboy - Еднаш му барав филм на другар со следниот услов "Сакам да се држам за глава 30 минути поради нешто во филмот", не ми даде предлог. Е потоа го изгледав овој филм и јас му го предложив. Е и он се држеше за глава 30 минути. Кореја и нивните одмазди, можеби во најдобро светло.
8.
La Vitta e Bella - Бењини. Детето. Криенка. Тенкот. СОЛЗИ ЦЕЛ ОКЕАН.
9.
Lucky Number Slevin - е за овој би ви прифатил замерка дека не е за 10ка. Мене ми беше, најмногу поради повеќето мајндфакови. Ама не, @Psyside се предвидел од филмот. Со години ме убедува и никогаш нема да му поверувам.
10.
Mr. Nobody - Ха, овој е најнов и ми е последната десетка. Во 80% од сцените од овој филм, уживав во секоја ебана секунда. Гледан ми е 5-6 пати.