Е добро ај ти имаш врска
абе ако неможи да изигра 30 мин. сами ќе кажат не чини и готово, а да те потсетам на изјавата на САФ на последниот меч дека самиот лично кажа: "Не Руни не е за продавање, и немаме намера да го пуштиме"! Еве јас немам врска, тогаш ни САФ ни Мојс ниту никој од клубот нема туку ти имаш и пар други истомисленици твои тука на фанклубов имаат.... абе некој феномен посебен сте вие изгледа, само немам намера да се замарам да ти објанувам тебе, посебно шо понастрана од Велбек незнаеш ништо да кажеш.
Да те прашам само, извини кои глупости ги има направено Руни??? Црвените картони на почетокот на кариерата во Јунајтед кога беше пилиштар? Кавгата со Роналдо во дресот на Англија, за која секој нормален би изреагирал така? Што друго? дај кажими те молам... Ако е така Кин има 100 пати повеќе глупости правено па беше капитен и легенда е на клубот. А за изјавата на САФ еве ја точно како беше: "
Well I don't think Wayne was keen to play simply because he asked for a transfer, I think he needs to think through his mind, I think that is good idea, we are not gonna let him go and I think he is frustrated..." И немој да ми кажуваш дека Вејн одбил да игра, оти ако беше така досега со се сите партали ќе леташе од Јунајтед, оти ова не е сити. Значи да сумирам САФ не го селектирал во тимот за утакмицата, а Вејн почитта кон клубот ја покажа со тоа што и покрај тоа што не беше во тимот седеше на трибини и го гледаше последниот натпревар на САФ, Сколс... бидејќи нели тоа е најмногу што можеше да направи во таква ситуација.
За пресот се согласувам дека Мојс не беше конкретен и дека се е можно и дека сеуште има шанси да замини. Тоа никогаш не го отфрлам јас. Но самиот факт што луѓето во клубот толку се трудат да го задржат, ги побива сите ваши теории дека повеќе не е квалитетен и дека не е никој и ништо. Со душа чекам да почне новата сезона, и при секој постигнат гол на Вејн(ако остане дефинитивно се разбира), кога ќе гледате утакмици на тв да ве потсетува за тоа што го спуштивте човекот подолу и од секој просечен играш во лигата, да не речам го направивте бетар од гомно(се извинувам за речников, ама така е буквално).
И за крај не сум јас некој кој сака да го брани Вејн или нешто слично само убеден бев дека има нешто сосема друго зад сето ова и дека на крај ќе се среди. Али сепак и да замини и да не замини човекот има многу направено за нашиот клуб и не е фер да се навредува на секој можен начин. И мило ми е што кога ќе дава гол секогаш ќе ве потсетува на вашите зборови за него.