Скутерчиња: Се за и околу нив

• Креатор на темата Креатор на темата _FireFox_
  • Време на започнување Време на започнување
Ај едно прашање...

кога е над 50 или 60 моторот нешто крче, тропа силно..се слуша у пичку матер незнам шо е...?

за хамачи 2 тактно
на штендер кога ке го кренеш и кога ке стиснеш гас да работи на поголеми обртаи го има тропањето?
--- надополнето: 3 јули 2013 во 02:17 ---
Ај едно прашање...

кога е над 50 или 60 моторот нешто крче, тропа силно..се слуша у пичку матер незнам шо е...?

за хамачи 2 тактно
на штендер кога ке го кренеш и кога ке стиснеш гас да работи на поголеми обртаи го има тропањето?

--- надополнето: 3 јули 2013 во 02:17 ---

да

Нели продаваше некој ваков скутер ???
или ако некој продава или знаете да продава пишете ПП..

44a58e8d9d794665a98adc8c26f144a0.jpg

Малку офтопик
Значи имам м категорија возачка за скутерче кое што е 50цц е сега немам 2 години искуство
Дали можам да возам после 11? питував секој различно ми вика демек не важело за м категорија.

Имав Пежо лудикс 2004 па сакам да го менјам, гледав во динамикс во ск Џилера рунер 50 и Априлија ср 50 имаат на лагер иако Дербито ГП 1 многу повеке ми факаше око, а го гледав и Пежото СпедФајд 3 ? Па според вас шо ке препорачате и нешто повеке искуство да кажете за овие моторчинја потрошнња,забрзување и сл.

Имав Пежо лудикс 2004 па сакам да го менјам, гледав во динамикс во ск Џилера рунер 50 и Априлија ср 50 имаат на лагер иако Дербито ГП 1 многу повеке ми факаше око, а го гледав и Пежото СпедФајд 3 ? Па според вас шо ке препорачате и нешто повеке искуство да кажете за овие моторчинја потрошнња,забрзување и сл.
Априлиата и ранерот ти се исто пијаџо машина, така да разлика е во изглед и нешто ситно
пежото ... не, од претходните генерации се обрукаа, сега новиве модели којзнае не се покажани, додуша тие беа инџекшн, сепак штознам
ете ти имаш пежо ако те служело добро, тогаш земи си нов спидфајт, не се скапи ич

е сега цените на џилерата и априлијата се за мене преценети, околу 2500-2700 евра е прескапо за 50кубика скутерче, па колку сака нека одело бла бла ...

ако сакаш да поминеш поефтино пежото (ако е со карбуратор) или кимко имаш повеќе модели, квалитетни се доста

GP1%2050.jpg

:vozbud:

Дербито е лудница нема што, таа црвенкастата боја мене највеќе мерак ми прави
плус со ланец е преносот
ама скоро 3000 евра некаде беше цената и ретко го има

Torte и Дербито е Пијаџо машина. И има опција на преносот со каиш или со синџир. Сите се сложуваме дека најатрактивно изгледа, а и поуникатно и поретко е од Априлијата и Џилерата.

Torte и Дербито е Пијаџо машина. И има опција на преносот со каиш или со синџир. Сите се сложуваме дека најатрактивно изгледа, а и поуникатно и поретко е од Априлијата и Џилерата.
Знам де дека и тоа е пијаџо груп
кога ќе видиш се им е тоа иста машина, само разлика во дизајн, материјал итн

за Дербито бев напален и јас ама за жал го нема во динамикс а и во скоро нема да донесат, 2.400 евра мислам дека е

Decki pomagajte... motorov si rabotese najnormalno i od ednas pocna da gubi snaga i da neide. Povekje od 40 ne mrda. Na stender so gas do daska dusa nema povekje od 5000 obrtai nekje da slusne. Proveriv rolni ok se kaisnica ok filter ok karburator okej.... sto kur moze da mu e ? Najinteresno e sto ni na udolnica neide a trkalata ne blokiraat....

Decki pomagajte... motorov si rabotese najnormalno i od ednas pocna da gubi snaga i da neide. Povekje od 40 ne mrda. Na stender so gas do daska dusa nema povekje od 5000 obrtai nekje da slusne. Proveriv rolni ok se kaisnica ok filter ok karburator okej.... sto kur moze da mu e ? Najinteresno e sto ni na udolnica neide a trkalata ne blokiraat....

so motor e kolku ima pominati i od koga pocna da gubi snaga dali naednas ili poleka poleka?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom