- Член од
- 7 јуни 2013
- Мислења
- 35
- Поени од реакции
- 16
Извини ја вака изненадно, али зборот РЕПЛИКА дали знаеш што значи ?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

Ахм, а да додавам 1 капаче ујле екстра во резервар сега или нема потреба? Пошо ми спомнаа на сервис дека би било пожелноПа и не баш... Giannelli Record e класа над Reverse и е во ранг на Stage 6 Pro Replica. Многу добро се поклапа со спорт кит, а стварно убаво работи и со Motoforce Alu Racing никасил кит. Али не е страшно, новите пиаџовци имаат добри и силни машини, само гледај да не го малтретираш до максимум нон-стоп. Сепак не е тоа толку високо резонантен ауспух па да ти ги издува ептен кариките.
Извини ја вака изненадно, али зборот РЕПЛИКА дали знаеш што значи ?![]()

50ка ми е мене цилиндарот, само ауспух е сменет.Пожелно е ама на полн резервоар не на 200 денари 1 капаче и отиде свеќица. Пожелно е поради тоа што самодозирањето е предвидено за 50цц клип а ти ќе имаш повеќе или ако несакаш да додаваш уље у резервоаро можеш да ја сменеш дизната за гориво
http://www.dellorto.co.uk/images/parts/14365.jpg
али треба да експериментираш со димензии![]()
научи ме![]()
50ка ми е мене цилиндарот, само ауспух е сменет.
Мене ми е повеќе да не чади ко луд

Giannelli Rekord дојде со 4.5 ролни, во сервис ми спомнаа дека 68ца дизна имала фабрички априлијатаИли е MHR или не е ако е MALOSSI HYPER RACING тогаш е оригинал и гарантира за квалитет спецификации и слично, а реплика NOT SO MUCH
--- надополнето: 29 јуни 2013 во 18:24 ---
само за ауспух немаш потреба мислев клип е менето. Смени само ролни(со гианели карбон идеа едни мислам 7,5г) и некој број поголеми дизни, 58мислам има dellorthoto стави комотно 62 или 63 и ракета![]()
Или е MHR или не е ако е MALOSSI HYPER RACING тогаш е оригинал и гарантира за квалитет спецификации и слично, а реплика NOT SO MUCH
--- надополнето: 29 јуни 2013 во 18:24 ---
само за ауспух немаш потреба мислев клип е менето. Смени само ролни(со гианели карбон идеа едни мислам 7,5г) и некој број поголеми дизни, 58мислам има dellorthoto стави комотно 62 или 63 и ракета![]()

Giannelli Rekord дојде со 4.5 ролни, во сервис ми спомнаа дека 68ца дизна имала фабрички априлијата
па не се вклопуваш баш во муабетов ама ајде нека ти биди![]()
Што да се фалам друже, да земев некој добар ќе стигнеше и кај вас по едно пиво, искрено од моторчињата што бев да ги гледам тотално се разочарав, им бараат по 400 евра а они едвај 200 вредат, иначе мојот е Yiying марка 50 cc го купив од на тато некој другар за 11.000 денари со 16.500 км поминати, машината му е добра али маските се многу изгорени од сонце има и искршени треба да се потсреди, иначе си го возам сеа, да не го земев овој уште пешки ќе одев, вака вози и свиркај си
--- надополнето: 7 јуни 2013 во 21:51 ---
Иначе која цена се тие буфери и јас треба да ги смена ми се клати цел како пијан пред продавница, и лесно ли се менуваат

ај со среќа нека ти е... сеа не брзај за мотор да не го изедеш истиот стап ко јас... гледај да начекаш некој на зорт ( ако начекаш ) или подсобери уште некој денар па да земеш нешто поасално... ја по мојов фрлив еден куп пари за оправки али тоа е тоа...Другари, го шитнав моторот 230 евра, дај сеа кој продава нека каже па да купам![]()
Другари, го шитнав моторот 230 евра, дај сеа кој продава нека каже па да купам![]()

ај со среќа нека ти е... сеа не брзај за мотор да не го изедеш истиот стап ко јас... гледај да начекаш некој на зорт ( ако начекаш ) или подсобери уште некој денар па да земеш нешто поасално... ја по мојов фрлив еден куп пари за оправки али тоа е тоа...
сакам сеа нешто да прашам кој има искуство со 4тактни мотори.... откако му с менив ролни и ја склопив пак машинава (пошто ми изби диктонот на блоковите ) некако потрошњава му се зголеми... неможам да кажам точно колку троши али над 3 лапа што не е карактеристично за 4тактен мотор иако има поголем клип (47ца)...
претходно со 6 грамски ролни трошеше околу 2 ипол сега над 3 иде... деновиве баш ке тестирам колку е точна потрошња па ке кажам попрецизна информација
, а овој 2.5 трошешеАј едно прашање...
кога е над 50 или 60 моторот нешто крче, тропа силно..се слуша у пичку матер незнам шо е...?
за хамачи 2 тактно