Скутерчиња: Се за и околу нив

• Креатор на темата Креатор на темата _FireFox_
  • Време на започнување Време на започнување
Извини ја вака изненадно, али зборот РЕПЛИКА дали знаеш што значи ?:tapp:

Па и не баш... Giannelli Record e класа над Reverse и е во ранг на Stage 6 Pro Replica. Многу добро се поклапа со спорт кит, а стварно убаво работи и со Motoforce Alu Racing никасил кит. Али не е страшно, новите пиаџовци имаат добри и силни машини, само гледај да не го малтретираш до максимум нон-стоп. Сепак не е тоа толку високо резонантен ауспух па да ти ги издува ептен кариките.
Ахм, а да додавам 1 капаче ујле екстра во резервар сега или нема потреба? Пошо ми спомнаа на сервис дека би било пожелно

Пожелно е ама на полн резервоар не на 200 денари 1 капаче и отиде свеќица. Пожелно е поради тоа што самодозирањето е предвидено за 50цц клип а ти ќе имаш повеќе или ако несакаш да додаваш уље у резервоаро можеш да ја сменеш дизната за гориво
http://www.dellorto.co.uk/images/parts/14365.jpg
али треба да експериментираш со димензии :):):)

Пожелно е ама на полн резервоар не на 200 денари 1 капаче и отиде свеќица. Пожелно е поради тоа што самодозирањето е предвидено за 50цц клип а ти ќе имаш повеќе или ако несакаш да додаваш уље у резервоаро можеш да ја сменеш дизната за гориво
http://www.dellorto.co.uk/images/parts/14365.jpg
али треба да експериментираш со димензии :):):)
50ка ми е мене цилиндарот, само ауспух е сменет.
Мене ми е повеќе да не чади ко луд

Или е MHR или не е ако е MALOSSI HYPER RACING тогаш е оригинал и гарантира за квалитет спецификации и слично, а реплика NOT SO MUCH
--- надополнето: 29 јуни 2013 во 18:24 ---
50ка ми е мене цилиндарот, само ауспух е сменет.
Мене ми е повеќе да не чади ко луд

само за ауспух немаш потреба мислев клип е менето. Смени само ролни(со гианели карбон идеа едни мислам 7,5г) и некој број поголеми дизни, 58мислам има dellorthoto стави комотно 62 или 63 и ракета :)

Или е MHR или не е ако е MALOSSI HYPER RACING тогаш е оригинал и гарантира за квалитет спецификации и слично, а реплика NOT SO MUCH

само за ауспух немаш потреба мислев клип е менето. Смени само ролни(со гианели карбон идеа едни мислам 7,5г) и некој број поголеми дизни, 58мислам има dellorthoto стави комотно 62 или 63 и ракета :)
Giannelli Rekord дојде со 4.5 ролни, во сервис ми спомнаа дека 68ца дизна имала фабрички априлијата

па не се вклопуваш баш во муабетов ама ајде нека ти биди :)

Giannelli Rekord дојде со 4.5 ролни, во сервис ми спомнаа дека 68ца дизна имала фабрички априлијата

може кажав не сум сигурен ама до 5 бројки поглема можеш. за ролните тоа е твој избор јас кажувам мое искуство.
--- надополнето: 29 јуни 2013 во 18:32 ---
па не се вклопуваш баш во муабетов ама ајде нека ти биди :)

Добро Prilepcanecc нека ти биди и на тебе

Што да се фалам друже, да земев некој добар ќе стигнеше и кај вас по едно пиво, искрено од моторчињата што бев да ги гледам тотално се разочарав, им бараат по 400 евра а они едвај 200 вредат, иначе мојот е Yiying марка 50 cc го купив од на тато некој другар за 11.000 денари со 16.500 км поминати, машината му е добра али маските се многу изгорени од сонце има и искршени треба да се потсреди, иначе си го возам сеа, да не го земев овој уште пешки ќе одев, вака вози и свиркај си :свиркам:
--- надополнето: 7 јуни 2013 во 21:51 ---

Иначе која цена се тие буфери и јас треба да ги смена ми се клати цел како пијан пред продавница, и лесно ли се менуваат

Другари, го шитнав моторот 230 евра, дај сеа кој продава нека каже па да купам :ROFLMAO:

Другари, го шитнав моторот 230 евра, дај сеа кој продава нека каже па да купам :ROFLMAO:
ај со среќа нека ти е... сеа не брзај за мотор да не го изедеш истиот стап ко јас... гледај да начекаш некој на зорт ( ако начекаш ) или подсобери уште некој денар па да земеш нешто поасално... ја по мојов фрлив еден куп пари за оправки али тоа е тоа...

сакам сеа нешто да прашам кој има искуство со 4тактни мотори.... откако му с менив ролни и ја склопив пак машинава (пошто ми изби диктонот на блоковите ) некако потрошњава му се зголеми... неможам да кажам точно колку троши али над 3 лапа што не е карактеристично за 4тактен мотор иако има поголем клип (47ца)...

претходно со 6 грамски ролни трошеше околу 2 ипол сега над 3 иде... деновиве баш ке тестирам колку е точна потрошња па ке кажам попрецизна информација

ај со среќа нека ти е... сеа не брзај за мотор да не го изедеш истиот стап ко јас... гледај да начекаш некој на зорт ( ако начекаш ) или подсобери уште некој денар па да земеш нешто поасално... ја по мојов фрлив еден куп пари за оправки али тоа е тоа...

сакам сеа нешто да прашам кој има искуство со 4тактни мотори.... откако му с менив ролни и ја склопив пак машинава (пошто ми изби диктонот на блоковите ) некако потрошњава му се зголеми... неможам да кажам точно колку троши али над 3 лапа што не е карактеристично за 4тактен мотор иако има поголем клип (47ца)...

претходно со 6 грамски ролни трошеше околу 2 ипол сега над 3 иде... деновиве баш ке тестирам колку е точна потрошња па ке кажам попрецизна информација

Фала другар, имам 350 евра па ќе видиме некој поасален, добар е твојот, мојот претходниот што го имав исто како овој што го дадов 4 на 100 трошеше :confused:, а овој 2.5 трошеше

Ако има некој скутер за продавање слики и цена ПП..

Ај едно прашање...

кога е над 50 или 60 моторот нешто крче, тропа силно..се слуша у пичку матер незнам шо е...?

за хамачи 2 тактно

Ај едно прашање...

кога е над 50 или 60 моторот нешто крче, тропа силно..се слуша у пичку матер незнам шо е...?

за хамачи 2 тактно

На мојот кога ќе почне да тресе знак е дека каишот е веќе при крај.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom