дефинитивно време за BYE е.Уште едно паѓање од 10%. Ако падне уште еднаш ќе отиде под 1000 денари, можеби тогаш е време да се оди на buy.
Шортање.
дефинитивно време за BYE е.Уште едно паѓање од 10%. Ако падне уште еднаш ќе отиде под 1000 денари, можеби тогаш е време да се оди на buy.
Прашање е до кога ќе оди, моментално цената се дува врз база на шпекулација дека ќе ја продаваат словенците. Ако не се случи ова тоташ догодина ова време ќе биде <2000 денари.TNB dobro odi... ispadna dobar izbor. Index e na nula od pocetkot na godinata...
Фундаментално е потцента и има добри резултати. Има серија на акции кој се одлични а се ефтини. И во глано се тие кои го натфрлија индексот. ТНБ е една од нив. Може да има и шпекулација ама има и здрава основа за долгорочен раст. Истиов муабет не би го правел за ТПЛФ...подолго време ја сметам за крајно не предвидлива состојба во ТПЛФ.Прашање е до кога ќе оди, моментално цената се дува врз база на шпекулација дека ќе ја продаваат словенците. Ако не се случи ова тоташ догодина ова време ќе биде <2000 денари.
И лани беше потценета, па падна на 1600, и сам знаеш дека кај нас фундаментите не играат којзнае колкава улога при инвестирање, сите ловат (односно пробуваат да ловат) во матно. Лично би платил и 3000 денари догодина ако знам дека плановите за раст и дивиденди ќе си ги остварат, отколку вака да сум во матно.Фундаментално е потцента и има добри резултати. Има серија на акции кој се одлични а се ефтини. И во глано се тие кои го натфрлија индексот. ТНБ е една од нив. Може да има и шпекулација ама има и здрава основа за долгорочен раст.
ako nekoja akcija ne potcenteta neznaci deka nemoze i ponatamu da pagja iako verojatnosta za toa e pomala no vo ni eden slucaj ne e isklucena. Karatkorocno fundamentite nemaat golema uloga nikade. No i te kako igraat uloga posebnot kaj nas. Imavme eden klasicen primer za toa vo 2007/8. I MK pazar se vodi po istite "zakonitosti" kako i sekade i istorijata doduse kratka go potvrduva toa. A za TNB nikoj nemoze da ti garantira deka kje se ispolnat planovite. Prasanje e na procenka dali se realni i ostvarlivi...kolku sto znaeme za 2014 sega tolku kje znaeme za 2015 slednata godina. Ovaa godina e dosta verojatno da bide podobra od 2012ta taka da...И лани беше потценета, па падна на 1600, и сам знаеш дека кај нас фундаментите не играат којзнае колкава улога при инвестирање, сите ловат (односно пробуваат да ловат) во матно. Лично би платил и 3000 денари догодина ако знам дека плановите за раст и дивиденди ќе си ги остварат, отколку вака да сум во матно.
Влез во Еу и Нато. Странците си го селат капиталот во Србија која ќе добие датум за преговори до крај на годинава.Што би ги привлекло?!
Pred ova isto imase edna transakcija od 200 000 evraДа не знае некој со што се занимава овој Селаудин Арифи? Купил пола фабрика ко од шала
Акционерско друштво, фабрика за чоколади, вафли и бонбони ЕВРОПА-Скопје известува дека преку блок трансакција на ден 9 јули 2013 година, со 46.005 акции или 18% од вкупниот број на акции се стекна Друштво за трговија, производство и услуги АС СЕЊАК увоз-извоз Селаудин Арифи ДООЕЛ Кичево.