Конкретно, Acne Aut.
Ама за сушење на акни може да помогне и Бензоил пероксид крема.
Си бил на дерматолог некад? Може да отидеш да те види, ќе ти препише терапија комбинација од 2-3 лекови и за 2 месеци си чист. Значи тука треба и некој антибиотик да се нанесува локално.
Имаш по аптекиве, кажи им бензоил пероксид крема 5%. И ако мислиш да третираш акни на видливи места т.е. изложени на Сонце, летно време не се мачкаат со ништо, оти може да настанат несакани ефекти во комбинација со Сонцево.Кај можам да најдам бензил пероксид крема, или нешто како тоник, а да има бензил пероксид?
Имаш по аптекиве, кажи им бензоил пероксид крема 5%. И ако мислиш да третираш акни на видливи места т.е. изложени на Сонце, летно време не се мачкаат со ништо, оти може да настанат несакани ефекти во комбинација со Сонцево.
Значи не треба ни да се изложуваат на Сонце, тоа е мит дека Сонцево ги лекува акните, бетер работа се прави со Сонцево. Ако се изложени на Сонце, секогаш заштитувај ги со фактор 50+, оти тоа е болна кожа.
Епа јас мислев пред легнување да ставам од таа крема, а не преку ден.
Инаку шо би можело друго за лекување, немам многу, само во пределот на брадата, и не знам што му е, денеска едно ќе згасни, утре ново.
Ам најдобро е на кожен да си отидеш, најголем проблем е то што сите прво пробуваат да се лечат сами дома и тогаш кожава премногу се заситува од кремиве и лечењето после е потешко. Штом гледаш дека проблемот продолжува значи терапијата не е добра.
Упат земи си и на кожен, 40 денари е преглед, што те кошта.
Летно време мене кожен доктор ми има кажано дека не се мачка кожата која е изложена на Сонце со никакви медицински креми, оти може да настане некоја споредна реакција, е сега дали од навечер ќе упие или не, незнам.
Па воглавном тоа е терапијата, креми на основа на бензоил пероксид, салицилна киселина, некој антибиотик ако ситуацијата е многу влошена, дури при многу акни даваат и да се пијат одредени антибиотици. Лосиони за миење на лице, најдобри се оние од Еуцерин со уреа и секогаш заштита од сонце ако се изложени.
Ооо Знам како ти е...Oдам на дерматолог, али кремите кои таа ми ги даде се многу јаки за мојава кожа, ми препорача и други, ама никако да бидни, пробував со еуцерин, не само што е скап туку ми ја првите денови ептен ми ја влоши состојбата, а после ако прескокнев еден ден веднаш излегуваја нови, така да останав сама на себе, а на дерматолог само за третман за црнките.
Ооо Знам како ти е...
Пиши терапија што си добила, има тука доктори, фармацевти, паталци, може да ти помогнат. И смени кожен, отиди уште по едно мислење.
Тоа се многу креми.. Дефинитивно смени кожен, може ќе ти даде да направиш анализа на хормони.Премногу се, еве ќе набројам некои, имам користено Еуцерин, Нивеа, Гринлајн, Гарниер, + тие кремовите од кај неа.
Не ми текнува точно имињата на кремовите и тониците.
И Neutrogena
И јас бев кај еден дерматолог 2-3 пати и ништо не се промени ми препиша триста срања да се мачкам и џабе, сега одам кај друг дерматолог и стварно ми помогна овој малце е скапо ама вреди, ни ти препишува некои креми да се мачкаш ништо такво нема,.. третманот се состои од стискање на акните, доста боли но ако сакаш да ги нема ке истрпиш 20-30 минути неподнослива болка, и после третманот до другиот ден до 12 сат треба да се мачкаш со Клиндамицин лосионот на стисканите места на секои 2 саати и после тоа не го користиш,.. Ако сакате да одите на дерматолог ке ви кажам јас каде одам отидете, не се иде кај било кој дерматолог.Oдам на дерматолог, али кремите кои таа ми ги даде се многу јаки за мојава кожа, ми препорача и други, ама никако да бидни, пробував со еуцерин, не само што е скап туку ми ја првите денови ептен ми ја влоши состојбата, а после ако прескокнев еден ден веднаш излегуваја нови, така да останав сама на себе, а на дерматолог само за третман за црнките.
И јас бев кај еден дерматолог 2-3 пати и ништо не се промени ми препиша триста срања да се мачкам и џабе, сега одам кај друг дерматолог и стварно ми помогна овој малце е скапо ама вреди, ни ти препишува некои креми да се мачкаш ништо такво нема,.. третманот се состои од стискање на акните, доста боли но ако сакаш да ги нема ке истрпиш 20-30 минути неподнослива болка, и после третманот до другиот ден до 12 сат треба да се мачкаш со Клиндамицин лосионот на стисканите места на секои 2 саати и после тоа не го користиш,.. Ако сакате да одите на дерматолог ке ви кажам јас каде одам отидете, не се иде кај било кој дерматолог.
ДР. САМОНИКОВА ГОРДАНАAј предлог дерматолог, мене ми си стега, ама после не се мачкам со ништо.
ДР. САМОНИКОВА ГОРДАНА
Телефон: 02/3229080; 075/456266Адреса: Орце Николов 91Град: СКОПЈЕwww.samonikova.com.mk | samonikovagordana@yahoo.com