The Championship Wimbledon | 24 јуни - 7 јули, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Неко меѓу нама није наш...:eek: Вимбллдонов исполнет со потреси ко никад до сега (барем откако јас паметам). Не одам назад да читам, пошто јас во животов никогаш не сум се ситела кога некој ќе изгуби, и мразам кога другите тоа го прават.

Неко меѓу нама није наш...:eek: Вимбллдонов исполнет со потреси ко никад до сега (барем откако јас паметам). Не одам назад да читам, пошто јас во животов никогаш не сум се ситела кога некој ќе изгуби, и мразам кога другите тоа го прават.

In fact, не е тоа ситење. Тоа е само малце заебавање. :D Јебига, ако сакаш да си меѓу најдобрите во нешто, треба и да си спремен на малце ремет во случај на кикс...кој што кога - тогаш ќе се случи. :)

In fact, не е тоа ситење. Тоа е само малце заебавање. :D Јебига, ако сакаш да си меѓу најдобрите во нешто, треба и да си спремен на малце ремет во случај на кикс...кој што кога - тогаш ќе се случи. :)

Не зборам за ремет, зборам за ситење и вреѓање. Што не се дешава само на форумов туку по сите социјални мрежи. :) Башка ја не сум меѓу најдобрите тенисери, не морам да трпам ремет освен ако ептен не морам.:icon_mrgr:

Дај Боже да сум грешка. :D
Абе утре и Новак ќе изгуби што ви е, а иначе Паире освојува :D. Али сеа стварно сакам да дојдат ликовите што јадеа бубрези за Надал дека не знаел да игра на трева да видам што ќе кажат за Федерер. Да не ме сфатите погрешно, не го мразам Федерер, ниту неговите фанови, туку сакам да кажам дека тоа што се изназбореа и изнахејтаа им паѓа во вода, затоа што ова е спорт и буквално се е можно во него. А башка што е тревната подлога и што голем број на изненадувања се можни.

Штеф,прво смири страсти,форумот не е твој да посочуваш правила.Второ,моментално го злоупотрбувам брат ми,бан добив од Игор и сеуште не ми објасни зошто , оти ке требаше да добиеш и ти.Нејсе ,како и да е .Надал оти е слаб на трева последните две години само ти не знаеш или не сакаш да признаеш ,твој проблем, ама коректно е барем малку повеке објективност . Федерер е друго дваесе ,денес Сергеј одигра најдобар тенис во неговата кариера и за жал ,Федерер беше од другата страна.Можеби годините и ароганцијата (второто ке да е) не му дозволија да му парира на Сергеј и да му изврши поголем притисок па да му падне нивото на Сергеј ама тоа е.За Вимби , овој турнир неслучајно го добил епитетот неофицијално светско првенство и врв на гренд слемовите , затоа што најспремните победуваат ,импровизациите и дефанзивата не помагаат и има ,,изненадувања,, , а не како на РГ , девеесет посто однапред се се знае , историјата покажува. Но пак ,некој објективен ке се согласи , закоравените фанови тешко, а и разбирливо е , ама не негирајте го успехот на победникот. Кулирајте , барајте оправдувања во Хофа,неигранјето на трева пред Вимби(додуша пола од машките не играа на трева пред Вимби) ама остајте малку и сеир да факаат другите нефанови на Надал. Две години по ред иста приказна на Вимби за Надал не ке да е случајна или имате друго видување? Некој ги спомна бројките годинешни , да , на рејсот Надал е прв , ама споредено со ренкингот на турнирите , пата пата се со Новак ,ако се тргнат тие 250 турнирите кои што Новак не ги ни игра додуша.Доволно , ај да не се замараме со Надал на Вимби ,он е веке во Мадрид.Мое видување , Новак ке го освои Вимби , ако нема повреди (како што тргнало со предавањата упм).Мареј да се симне и кралицата на теренот нема шанси,ако и стигне до финале , Гулбис ке е изненадување ,само да го држи мозокот , да не забега.Бердих ке има мака со Брандс и мислам дека само Делпо може да го помачи Новак , под услов да му издржи механиката до средината на втората недела

Мареј најголем пророк излезе. Ви текнува лани кога викаше дека доминацијата на четворката ќе стане минато. После Вимблдон, така некако изгледа работава.

Ти знаеш што е поимот доминација? Доминација се 2005, 2006 и 2007 на Федерер, доминација се 2008 и 2010 на Надал, доминација е 2011 на Новак. А он последниве три години не владее сурово со тенисот, лани имавме 4 различни Грен Слем победници, и со Мастерсите беше тука негде, да беше здрав Надал многу позаплеткано ќе беше, вака за нијанса Ѓоковиќ беше подобар од Федерер на крајот на сезоната, ама далеку е тоа од доминација, ако воопшто знаеш што значи тој збор. 2011 да, човекот си издоминира ненормално и заслужено освои три слема. А оваа година ако не ти е јасно кој доминира отвори на АТП и погледни ја Рејс листата.

Ама изгледа ти заборави дека заврши clay season. Сега доаѓа бетон до крај на сезона, а таму шансите на Надал кои му се според тебе наспроти Ѓоковиќ ама биди реален. Не викам дека Надал нема да земе поени на бетон, дури има шанси да го освои УС опен ама дека ќе биде подобар од Ноле на бетон до крај на сезона мислам дека сега за сега е сулудо да се размислува.

На Јанович се праат тешки пари. :icon_lol:
--- надополнето: 27 јуни 2013 во 08:49 ---
Мареј најголем пророк излезе. Ви текнува лани кога викаше дека доминацијата на четворката ќе стане минато. После Вимблдон, така некако изгледа работава.
Кога ќе испаднат и Мареј и Новак тогаш тоа ќе биде вистина. До тогаш само пусти надевања.

--- надополнето: 27 јуни 2013 во 08:49 ---

Кога ќе испаднат и Мареј и Новак тогаш тоа ќе биде вистина. До тогаш само пусти надевања.

Ја сфаќаш ли воопшто неговата изјава?

Хахахахахахахаха.... Од завист? На кој? На моменталниот број 1? Што има па да му завидам, оној за кој јас навивам има толку многу што нема потреба да му завидам на друг :))) Ај поздрав. Али, знаеш како? Ако бил главен некој, не би губел во најважните полуфиналиња и не би бил потоа симнуван од тронот од некој многу подобар од него, ВО СЕКОЈ ПОГЛЕД.
И со среќа нека му е во доминацијата ;)
Ima razlika, Nole e 26, ke osvojuva uste, osven ako ne se povredi gadno, i ima podocna problemi so toa, ama glupo e da se razmisluva taka, sekako nikoj nikomu ne treba da zaviduva, ja sum zadovolen od toa Nole kako se razvi ko teniser, duri i apla gi nadmina moite ocekuvanja od nego, mnogu gi nadmina, na vremeto kako gubese od Fedeks bev ubeden deka psihicki nikad nema da gi prebrodi tie momenti i vo idnina toa i te kako ke se odrazi vrz nego ali takodze i vo toj segment mnogu napredna i uspea da stane od mnogu mnogu padovi, nesto sto mnogu drugi ne uspeale da go napravat.

Posle Wimboldon otkako go osvoi ja sakam da go vidam so titula i na RG i sve ostalo e samo eden plus, a ke ima dosta i od toa ostalo sakal nekoj ili ne. Zatoa, Wimboldon sega ednostavno mora da go osvoi, Amerika i Avstralija se sledni, podlogi koi i te kako mu odgovaraat pa ako dojde vo Amerika so osvoen Wimboldon i uz put nekoj masters ke e uber idealno za nego, da vleze so ogromna samodovervba. Kako se odvivaat sega rabotite, ima osnova za vakvo nesto, i te kakva osnova, ednostavno mora toa da bide iskoristeno, na krajot od kraistata broj 1 e, i te kako toa mora da bide iskoristeno.

p.s. na rabota sum zatoa latinicava ElNinho, uzivaj
--- надополнето: 27 јуни 2013 во 10:11 ---
Сега кога и Федерер е излезен, навивам за Ноле. Далеку подобар и по симпатичен играч од Мареј.
Ne morase postov da go napises. :D

Штеф,прво смири страсти,форумот не е твој да посочуваш правила.Второ,моментално го злоупотрбувам брат ми,бан добив од Игор и сеуште не ми објасни зошто , оти ке требаше да добиеш и ти.Нејсе ,како и да е .Надал оти е слаб на трева последните две години само ти не знаеш или не сакаш да признаеш ,твој проблем, ама коректно е барем малку повеке објективност . Федерер е друго дваесе ,денес Сергеј одигра најдобар тенис во неговата кариера и за жал ,Федерер беше од другата страна.Можеби годините и ароганцијата (второто ке да е) не му дозволија да му парира на Сергеј и да му изврши поголем притисок па да му падне нивото на Сергеј ама тоа е.За Вимби , овој турнир неслучајно го добил епитетот неофицијално светско првенство и врв на гренд слемовите , затоа што најспремните победуваат ,импровизациите и дефанзивата не помагаат и има ,,изненадувања,, , а не како на РГ , девеесет посто однапред се се знае , историјата покажува. Но пак ,некој објективен ке се согласи , закоравените фанови тешко, а и разбирливо е , ама не негирајте го успехот на победникот. Кулирајте , барајте оправдувања во Хофа,неигранјето на трева пред Вимби(додуша пола од машките не играа на трева пред Вимби) ама остајте малку и сеир да факаат другите нефанови на Надал. Две години по ред иста приказна на Вимби за Надал не ке да е случајна или имате друго видување? Некој ги спомна бројките годинешни , да , на рејсот Надал е прв , ама споредено со ренкингот на турнирите , пата пата се со Новак ,ако се тргнат тие 250 турнирите кои што Новак не ги ни игра додуша.Доволно , ај да не се замараме со Надал на Вимби ,он е веке во Мадрид.Мое видување , Новак ке го освои Вимби , ако нема повреди (како што тргнало со предавањата упм).Мареј да се симне и кралицата на теренот нема шанси,ако и стигне до финале , Гулбис ке е изненадување ,само да го држи мозокот , да не забега.Бердих ке има мака со Брандс и мислам дека само Делпо може да го помачи Новак , под услов да му издржи механиката до средината на втората недела

Лани поразот од Росол беше случајност, нешто што се дешава еднаш во 100 години. Надал не играше слабо него Росол ненормално, сервираше ненормално и едноставно на трева се е џабе ако на некој сервер му оди сервисот.
За разлика од Росол Дарсис го надигра Надал кој иако не изигра којзнае како сепак не играше баш лошо. Стакховски го надигра Федерер исто како што Дарсис го надигра Надал. Тоа е разликата, Надал не е слаб играч на трева него тревата е таква подлога. Лани Федерер ќе летнеше од Бенето за малце у второ коло, Надал пред три години со Хасе и Печнер жива глава спасуваше а подоцна го освојуваше турнирот. Не знам колку знаеш ама тревата е најнеблагодарна подлога за фаворитите.

За акаунтот не се прај улав со сила, не пиеме ние тука нафта, на брат му бил :pos::pos::pos: Мене лично не ми сметаш, коментирај, ама чим Види Фотос сакаше до толку да се придржува до правилата требаше и ти да бидеш санкциониран. Нема везе терај си, само помалце тресење зелени во иднина.

Kick-ass
Што дека била земјена подлога до сеа? Битно Надал е прв сега за сега, што значи дека Новак не доминира. До крајот на сезоната ќе видиме, можно е и да не биде прв Надал не викам не.

edna titula na grand slam vredi ko 10 na masters ... taka ide zborot, Novak ako vodi vo toj segment, ke ima najdobra godina spored mene, u paket so nekoj osvoen masters do krajot na godinata.

Денес Бердих,Делпо,Ноле,Хас,Ферер,Гаске,Андерсон
и Гришо се очекува да поминат полесно,но ништо чудно ако се повтори нешто од вчера па да имаме нов Стакховски или нов Браун.Добар меч се очекува да биде Блејк-Томич,но мислам дека некој спомна Томич се повредил во дабл.Ќе биде штета таков меч да не се одигра.Важно голема среќа за Блејк кој ќе
стигне дури 3 коло.И Раонич-Сијслинг одличен меч.

После елиминацијата на Надал и Федерер...
mkd-59400.jpg

Ајмо #Noleforthewin

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom