Како да се започне Фејсбук разговор?

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.333
Поени од реакции
15.595
Zdravo be.
Koj vika zdravo.
Baska, debilno e da pises na bilo koja ako predhodno ne se "lajkate". Sliki, pesni, statusi...
Treba da ti lajkne i taa nesto, otkaj znaes deka ke tivrati mozda ne i se svigjas.
Kaj mene uvek palat likes. Poke nikako. Poke go koristam za poke wars so jerks kako jonze <3
Muabet = :)
Tie pokreativnite iskacaat so frazi nekoi funny pa vredni se za muabet radi humorot :)
Доволно е и здраво бе, не мрчи :) ... Да не сакате да стоиме на раце додека ви пишуваме за да ви бидеме креативни, женски... Другото се согласувам...

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.924
Поени од реакции
11.305
Дебилно е да упознаваш девојки на фејсбук и воопшто, на нет. Запознај ја во живо, ко секој нормален човек.
Па може да ти се допадне личност со која немаш друг никаков контакт и заеднички пријатели, освен фејсбук контактот, па единствен начин за договарање на кафе и запознавање на истата во живо е преку социјалната мрежа. Може да биде корисен фејсбукот доколку се дозира правилно и умерено.

Јас па на сите му стегам лајкој , онака , за да ги тролам ....:P
Ме подразочара, таман мислев имаме нешто :ROFLMAO:

D

Daedalus

Гостин
Коментирај и на постови (не само да лајкнеш пошто не оставаш простор за продолжување на комуникација) и постирај работи кои знаеш дека може да ја заинтересираат, само гледај да не бидеш очигледен.

Проблемот е ако е атрактивна. Тогаш најверојатно пред тебе и коментирале илјадници што треба да го направи твојот коментар различен од нивниот за да и падне во очи.
Глеј тоа да бидат заеднички теми ко што ти пишаа погоре.
Пробај да и пишеш ствари што ќе ја заинтригираат на позитивен начин.

Здраво/hi, се знаеме?, и слични ствари на чат, никогаш.
Од старт и кажуваш што сакаш како што и кажале и многу пред тебе што не те одвојува од групата на останатите удварачи за нејзе.
Не е проблемот во твојата намера, проблемот е во тоа што девојчињата сакаат спонтаност и слично.
Коментарите и дебатите кои ќе ги иницираш кај нејзе на статус (доколку ја заинтересираш) треба "спонтано" да преминат во приватни муабети. За ова не постои туторијал како и да е, сам треба да си го напраиш.

Евентуално, доколку имате заеднички пријатели или излегувате на исти места, мора да наместиш некако да излезете (индиректно или директно), зошто дур не те упознае у живо ништо не праиш.

Како и да е, у живо според мене е полесно неголи на фејсбук. Можеш слободно да покажеш што мислиш и имаш поширок спектар на муабети и заебанции кои поинаку ќе бидат погрешно разбрани поради недостатокот на комуникација кога си пишувате.

Член од
21 јуни 2013
Мислења
158
Поени од реакции
111
Коментирај и на постови (не само да лајкнеш пошто не оставаш простор за продолжување на комуникација) и постирај работи кои знаеш дека може да ја заинтересираат, само гледај да не бидеш очигледен.

Проблемот е ако е атрактивна. Тогаш најверојатно пред тебе и коментирале илјадници што треба да го направи твојот коментар различен од нивниот за да и падне во очи.
Глеј тоа да бидат заеднички теми ко што ти пишаа погоре.
Пробај да и пишеш ствари што ќе ја заинтригираат на позитивен начин.

Здраво/hi, се знаеме?, и слични ствари на чат, никогаш.
Од старт и кажуваш што сакаш како што и кажале и многу пред тебе што не те одвојува од групата на останатите удварачи за нејзе.
Не е проблемот во твојата намера, проблемот е во тоа што девојчињата сакаат спонтаност и слично.
Коментарите и дебатите кои ќе ги иницираш кај нејзе на статус (доколку ја заинтересираш) треба "спонтано" да преминат во приватни муабети. За ова не постои туторијал како и да е, сам треба да си го напраиш.

Евентуално, доколку имате заеднички пријатели или излегувате на исти места, мора да наместиш некако да излезете (индиректно или директно), зошто дур не те упознае у живо ништо не праиш.

Како и да е, у живо според мене е полесно неголи на фејсбук. Можеш слободно да покажеш што мислиш и имаш поширок спектар на муабети и заебанции кои поинаку ќе бидат погрешно разбрани поради недостатокот на комуникација кога си пишувате.
И јас се согласувам со тебе. Муабетите на фејсбук ми се вештачки зашто не можеш убаво да ја процениш реакцијата. Тонот и изразите на лицето се многу битни додека зборуваш со одредена личност. А сето тоа го нема на фејсбук. Така да најдобро е да бидеш директен/на ако ти се допаѓа некој/а, па ако има повратна реакција покани ја/го на дејт. :)

Г

Грејвдигер

Гостин
Тролови, тролови евриуеар;
Бараш по нејзин профил нешто заедничко, вкус за музика, уметност, филм..
Почнуваш муабети на таа тема, праќаш некој линк, ако ти прави муабет продолжуваш, ако не тогаш батали.

Да, пошто ако ви се свиѓа еден исти артист или имате гледано 5 исти филмови, створени сте еден за друг! :)

O

Orion.

Гостин
Не гледам никаква голема разлика и ништо дебилно, ниту ненормално во тоа да ја запознаеш некоја личност на нет.
Напротив ќе го знаеш барем нивото на писменост и изразување на една личност.
Мислам да се разбереме дебилно е да одиш и рандом да бираш личности по слика од профил и да ги канеш на дејт, но ако со некоја личност се сретнувате во некоја група за заеднички интереси на фејсбук и низ разговор се запознаете не гледам ништо лошо да ја поканиш на дејт ако сте станале пријатели.
Сигурно повеќе ќе знам за една личност кога со неа сум дискутирал на фејсбук, форум или пак некој друг социјален сајт, отколку да ја сретнам рандом во некој локал.
Мислев на девојка за која на пример знаеш каде искача, каде се движи и слично. Спротивно, ако нема никој друг начин како би дошол до нејзе, фала богу дека можеш да и пристапиш и преку фејсбук. Секако без лајкови на слики и слични патетики:)

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Мислев на девојка за која на пример знаеш каде искача, каде се движи и слично. Спротивно, ако нема никој друг начин како би дошол до нејзе, фала богу дека можеш да и пристапиш и преку фејсбук. Секако без лајкови на слики и слични патетики:)
Pateticno e da gledas edna ista devojka na razni mesta, pa duri i da naucis kade iskaca.
Za da naucis kade iskaca ili treba da prasas nekoj (sto e pateticno) ili treba da iskacas sekoj den na razni mesta dur ne naucis kade se dvizi ona (sto e uste tolku pateticno).
Uopste ne e pateticno da stavis 2-3 likes po sliki, ako nekoj ti se dopagja. Lajkovite se nacin na pristapuvanje. Ne odi napadno da i se stais na chat i "Zdravo, moze da se zapoznaeme?".

M-1

Добро утро Махачкала!
Член од
6 септември 2010
Мислења
4.243
Поени од реакции
7.364
Ој нонен, стајвме еден куп кабли и ајде сеа љубов ке водиме хахахаха
Абе Бата ти си бил шашардисан ептен

O

Orion.

Гостин
Pateticno e da gledas edna ista devojka na razni mesta, pa duri i da naucis kade iskaca.
Za da naucis kade iskaca ili treba da prasas nekoj (sto e pateticno) ili treba da iskacas sekoj den na razni mesta dur ne naucis kade se dvizi ona (sto e uste tolku pateticno).
Uopste ne e pateticno da stavis 2-3 likes po sliki, ako nekoj ti se dopagja. Lajkovite se nacin na pristapuvanje. Ne odi napadno da i se stais na chat i "Zdravo, moze da se zapoznaeme?".
Патетично е да гледаш една иста девојка на разни места и да научиш каде искача, да немаш муда да и пријдеш па да ја аднеш на фејсбук и да и праиш lame муабети на чат, заедно со еден куп други beta faggots во извештачена атмосфера, комплетно лишен од спонтаност, говор на тело и флертување.

Иначе прочитај го уште еднаш постот на кој ми одговори, али овој пат сфати го

:)

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Патетично е да гледаш една иста девојка на разни места и да научиш каде искача, да немаш муда да и пријдеш па да ја аднеш на фејсбук и да и праиш lame муабети на чат, заедно со еден куп други beta faggots во извештачена атмосфера, комплетно лишен од спонтаност, говор на тело и флертување.

Иначе прочитај го уште еднаш постот на кој ми одговори, али овој пат сфати го

:)
Ok e seto toa, ama na temava se prai muabet za lugje koi voopsto ne se znaat in real life.
Razbiras? :-D
Znaci ne postoi "ja znam koja e ama se sramam da i prijdam pa zatoa ke ja addnam".
Postoi "ovaa dobra e, ke ja addnam" te prifakja i prasanjeto e: Kako ke i pocnes muabet za da dogovorite date?
Pojasno e sega? :-D
Ili za tebe pateticno e da baras hook ups na fb? :-D

O

Orion.

Гостин
Ok e seto toa, ama na temava se prai muabet za lugje koi voopsto ne se znaat in real life.
Razbiras? :-D
Znaci ne postoi "ja znam koja e ama se sramam da i prijdam pa zatoa ke ja addnam".
Postoi "ovaa dobra e, ke ja addnam" te prifakja i prasanjeto e: Kako ke i pocnes muabet za da dogovorite date?
Pojasno e sega? :-D
Ili za tebe pateticno e da baras hook ups na fb? :-D
Се` во врска со фејсбук ми е патетично.

Kajgana Shop

На врв Bottom