The Championship Wimbledon | 24 јуни - 7 јули, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
И по редот на нештата кретенов ќе изгуби сега у трето 3:0 од некој душбег, ма ајде

Стакховски е се само кретен не. Човекот денес одржа лекција по играње тенис на трева, секоја му чест. Воопшто не е Росол тип на играч, баш напротив, он знае и те како да игра тенис. Кој прати тенис подолго време го памти многу убаво Стакховски, мислам топ 30 играч беше пред неколку години, само го изедоа повредите и затоа толку падна. Увек си играше солидно на Вимблдон. Да не ме сфатиш погрешно, не дека очекував Федерер да изгуби од него, ама Стакховски не е воопшто кретен. Секоја чест за него страшна партија изигра и тотално заслужено победи, нешто како Дарсис завчера.

Јас како фан на играч кој освоил 2 титули тука и играл уште 3 финалиња имам далеку повеќе право да ребрам одколку фан на Ноле...

Е ај да збориме за 64та што се случило.
Темата како што знам е за овогодинешниот турнир, а не за пред 10 години.
Башка во тоа мислење кај што се зафркаваш со фанови на Федерер, напоменато ти е дека е крал, а загубил во второ коло.. ако прајме споредба Федерер вс Надал на Вимби, ич немаш право.
Боли, ама тоа е.

^ Финале Мареј Џокович, победува Џокович во тесна победа после катастрофален допир на Мареј со мрежата. :D

Ако научив нешто овие два дена е дека оваа година нема сигурен тип. Сериозно, како тргнало стварно може да се случи Иванишевиќ сценарио. А уште поинтересно ќе биде некој друг освен Серена да го освои Вимблдон во женска конкуренција. Бар да биде шокот вака сублимиран на две места. :icon_lol:

Инаку заборавив. Секоја чест за Стаховски, мислам дека немам видено вака речиси непознато име да му пружи на Федерер ваков отпор. Човекот беше ко Џејмс Бонд, кулнес левл 100000000. Којзнае како му беше во главата, ама на терен не се познаваше ништо. Го подрекоа Федекс со тоа патиките.:D

И патем онаа му била жена на Стаховски. :icon_lol:

П.С Минута молчење за досегашните паднати жртви на Вимблдон. :icon_lol:

Не е на одмет малце разновидност во тенисот, ама не само епизодни победи.

Нејсе. Одиме понатаму. Кој маж сега ќе прогнозира што ќе се случи? :cool:
Еве ја ќе се осмелам, Ноле освојува

У ваква ситуација се цитира Псај, easy mode-от е активиран за Ноле и ова едноставно мора да го искористи, поседува Се што е потребно да го освои Вимболдон по втор пат, нема проблеми со повреда, константно игра цела сезона ( алудирам на тоа дека немаше паузи ), на турнирите на земја ретко кога и брилјирал освен во 2011, на РГ воопшто не разочара и играше врвен тенис, а сега следува периодот на подлоги кој и те како му одговара и под дифолт ќе дојдат неколку трофеи у негови витрини, е сега важи муабетот од поназад што го начна некој, срамота ќе е за него ако не освои, ова за мене е крајно изненадувачки, не ми се верува дека Федекс сега испадна, џабе го напаѓаа Псај пред некоја недела, во право беше за Федерер.

Колку што е изненадувачки денешниов пораз на Федекс за мене а и за тенискиов свет ( она со Дарцис ништо не е ), толку ќе бидам изненаден и ако Ноле не го освои Вимболдон сезонава, све освен титула е рамно на катастрофа за него.

п.с. Мареј не ме плаши толку колку што бе плаши Бердих, сериозен сум

edit мал, Дел По го забораив, ко да не игра на турниров, таков осет иам, такоџе и он претставува опасност за Новак.

Федерер паѓа под Надал на АТП ранкингот и ќе го заземе 5тото место по кој знае колку време... А мислам дека теоретски е можно и 6то место да заземи, зависно од успехот на Бердих, бидејќи Бердих лани испадна во 1 коло, а со испаѓањето на Федерер идат до 1200 бода разлика.

тотално заслужена победа на стаховски.обично никогаш не го критикувам роџер ама денес изигра буквално како жена, стегнат, никакво ризикување, гледа дека не му иде и си продолжува со неговата тврдоглавост па смени нешто коа веќе не иде.На страна тоа што доби лекција од Стаховски.Ова е веќе голем удар за него и не знам како ке се опраи понатака зашто годинава изгуби на секој можен турнир од секакви играчи, башка веќе не е ни во топ 4

Леле Мареј и Бердих ги спореди, јаооо. Син аман бе, истото што го кажа за Новак дупло важи за Мареј. Федерер му е ноќна мора на Мареј, сега скоро сите коцки му се поклопени на Шкотот. Ако дојде до финале Мареј ќе падне крв за да го освои својот прв Вимблдон веруј, и тоа после 70 и кусур години. Според мене Мареј ќе биде благ фаворит во евентуалното финале помеѓу него и Новак ама да не прогнозираме ништо затоа што турниров е убиј Боже.

Еве ја ќе се осмелам, Ноле освојува

У ваква ситуација се цитира Псај, easy mode-от е активиран за Ноле и ова едноставно мора да го искористи, поседува Се што е потребно да го освои Вимболдон по втор пат, нема проблеми со повреда, константно игра цела сезона ( алудирам на тоа дека немаше паузи ), на турнирите на земја ретко кога и брилјирал освен во 2011, на РГ воопшто не разочара и играше врвен тенис, а сега следува периодот на подлоги кој и те како му одговара и под дифолт ќе дојдат неколку трофеи у негови витрини, е сега важи муабетот од поназад што го начна некој, срамота ќе е за него ако не освои, ова за мене е крајно изненадувачки, не ми се верува дека Федекс сега испадна, џабе го напаѓаа Псај пред некоја недела, во право беше за Федерер.

Колку што е изненадувачки денешниов пораз на Федекс за мене а и за тенискиов свет ( она со Дарцис ништо не е ), толку ќе бидам изненаден и ако Ноле не го освои Вимболдон сезонава, све освен титула е рамно на катастрофа за него.

п.с. Мареј не ме плаши толку колку што бе плаши Бердих, сериозен сум.

Ова ми се петте минути за да се правам џамбаз, ќе ме истрпите :) Втората прогноза ми беше дека Новак ќе игра финале, уште тоа останува да видам дали ќе се реализира. Јас сега веќе пошто немам фаворит, само стискам палци да гледам инфаркт штрасе натпревари. А инаку и јас мислам дека Бердих му е сериозна закана на Новак.

Инаку нема да е срамота да не освои, јас не гледам така на тоа. После овие два дена срамови за Надал и Федерер, тоа ич нема да биде срамота.

Леле Мареј и Бердих ги спореди, јаооо. Син аман бе, истото што го кажа за Новак дупло важи за Мареј. Федерер му е ноќна мора на Мареј, сега скоро сите коцки му се поклопени на Шкотот. Ако дојде до финале Мареј ќе падне крв за да го освои својот прв Вимблдон веруј, и тоа после 70 и кусур години. Според мене Мареј ќе биде благ фаворит во евентуалното финале помеѓу него и Новак ама да не прогнозираме ништо затоа што турниров е убиј Боже.
кај сум ги споредил ? Никаде во мојот пост не се споредени Мареј и Бердих, едно е споредба, друго е да бидат ставени нивните имиња во една реченица.
--- надополнето: 26 јуни 2013 во 21:40 ---
И Дел По треба да те плаши
Едитирав, не примети. :)

Каква срамота бе луѓе, после вакви порази на Федекс и Надал, 1/4 финале нека стигне бомба е. :D

It is Maria Sharapova’s earliest Grand Slam exit since she lost in the Australian Open 1st round in 2010

It is Federer’s 1st defeat by a player ranked outside the Top 100 since losing to No. 101 Richard Gasquet in 2005 at Monte Carlo
It is also the earliest defeat for a Wimbledon defending champion since 2002 champion Lleyton Hewitt lost to Ivo Karlovic in 2003
Roger Federer’s run of 36 consecutive Grand Slam quarterfinal appearances (starting in 2004 at Wimbledon) is now over.

In Andy Murray’s half of the Wimbledon draw, the only seeds remaining are seeded 15, 20, 22, 24, 25 and 32

Страшни факти за по само три дена играње на The Championship... :confused:

BNes4_ACYAAraRk.jpg

Федерер според ова ќе падне на 5 место...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom