Тенис типови

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
22Jun 2013 Eastbourne, Great Britain

I wanted to write and update the blog already many days ago but I have been feeling so sick that I couldn't do it. I played my first round match in Eastbourne on Tuesday against Feliciano Lopez. I lost the match 7-6(3), 7-6(5). It was a high quality match, both of us served and played well. It's not often that I lose a match where my opponent doesn't get to deuce even once in my service games. Lopez just served so well that I couldn't break him in any stage. I had my only 2 break points (set points) in 6-5 in the first set but Lopez hit good serves which I didn't get back. Then in the tie-breaks he played a bit better.

It's obviously not nice at all to lose the first round match but at the same time I felt that there was not so much I could have done better. If Lopez serves like that (his first serve percentage was high, about 80 in the first set), it's extremely difficult to break him on grass. Apparently he has kept playing well because he hasn't dropped a set so far and he is playing finals there today. I knew already before the match that I'm in good shape, practices had gone well etc. I thought that if someone wants to beat me, he has to play really well, unfortunately Lopez did. In terms of a game it was a better match than for example any of my matches in Düsseldorf (where I played finals). In the end it's of course nicer to play for the title than have a first round exit.
Later the day I started to feel very sick, my temperature rose rapidly to 39,5 degrees. Next day I had the same temperature but then I started to vomit and got diarrhea. In the end I had to go to the hospital, things got that bad. Physically it was one of my worst days ever. Last couple of days have been rough but now there's a light in the end of the tunnel. I have told many times in the interviews that one big reason of playing well and solid this year is that I have stayed really healthy almost for two years. It has been great. After Paris I got this pain in the elbow and now I got really sick, these kind of things always cause problems and challenges, especially in this occupation but I hope that I can stay healthy again after this.
If I have been a little unlucky this week, at least I got lucky with the scheduling here in Wimbledon. Half of the draw plays on Monday and half on Tuesday, luckily I'm in the half which plays on Tuesday. I have one more day to get better. I'll play against Llodra. Doubles will be later the week. I play with Tursunov and our opponents are Bopanna/Roger-Vasselin.

И Оливие Рочус бил повреден а факт е дека го предаде мечот во квалификациите,значи сигурно има нешто.

B

Blade Torch

Гостин
Не можам да си простам што не ги играм Ли На и Пучкова да тепаат со хендикеп гемови . :tapp:
Единствено Блејк го изиграв од пораните мечеви , лагано влезе.

B

Blade Torch

Гостин
Леле каква мисла ми дојде , да го играм Викторче да тепа утре над 4.5 гема . Тоа ќе биде прв пат во живот на него да уплатам (ако изиграм)

Овој Кузнецов е гола вода , со оваа фирма Троицки би требало лесно да помине . Шо викате , да верувам во него?

Исто се двоумам меѓу Алмагро и Монако кој да го уплатам со хендикеп да победи :cautious:

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Добро бе... не е греота? 3 тикети, сите по 300 уплата, 19/20 утакмици погодени, една промашена и тоа Ерани... идиоткава изгуби од Пуиг која пред неколку недели загуби од Петкович 6-0 6-0.... смешки. Иначе еден тикет носеше 2670, другиот 5900, третиот 8400.

Еве ви и за утре два тикети, лапајте пари, денеска погодив 6 пара и зедов нешто ситно, ајде за утре главниов тикет да помине и немаме гајле. :D

26.06.2013 GLAVEN TIKET :

Ivanovic - Bouchard 1 (1,20)
Mahut - Robredo 1 (1,45)
Youzhny - Pospisil 1 (1,15)
Troicki - Kuznetsov 1 (1,40)
Paire - Robert 1 (1,25)
Azarenka - Pennetta 1 (1,10)
Jankovic - Dolonc 1 (1,15)

@ 4,43 kvota

26.06.2013 SPOREDEN TIKET :

Brown - Hewitt 9,5+ prv set (1,60)
Tsonga - Gulbis + konecen (1,90)
Benneteau - Verdasco 1 (1,95)
Darcis - Kubot 1 (1,65)
Murray - Lu + konecen (1,90)
Sharapova + konecen (1,90)
Stephens - Petkovic 1 (1,65)

@ 58,26 kvota

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.801
Поени од реакции
44.095
Цонга + или 3:1 конечен
Вердаско +
Јанович +

Што викате за овие 3? И ќе тепа ли Стефенс со Петковиќ? Не знам оти на победа на црнкињата ме влече eптен. :D

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.539
Поени од реакции
17.958
Добро бе... не е греота? 3 тикети, сите по 300 уплата, 19/20 утакмици погодени, една промашена и тоа Ерани... идиоткава изгуби од Пуиг која пред неколку недели загуби од Петкович 6-0 6-0.... смешки. Иначе еден тикет носеше 2670, другиот 5900, третиот 8400.

Еве ви и за утре два тикети, лапајте пари, денеска погодив 6 пара и зедов нешто ситно, ајде за утре главниов тикет да помине и немаме гајле. :D

26.06.2013 GLAVEN TIKET :

Ivanovic - Bouchard 1 (1,20)
Mahut - Robredo 1 (1,45)
Youzhny - Pospisil 1 (1,15)
Troicki - Kuznetsov 1 (1,40)
Paire - Robert 1 (1,25)
Azarenka - Pennetta 1 (1,10)
Jankovic - Dolonc 1 (1,15)

@ 4,43 kvota

26.06.2013 SPOREDEN TIKET :

Brown - Hewitt 9,5+ prv set (1,60)
Tsonga - Gulbis + konecen (1,90)
Benneteau - Verdasco 1 (1,95)
Darcis - Kubot 1 (1,65)
Murray - Lu + konecen (1,90)
Sharapova + konecen (1,90)
Stephens - Petkovic 1 (1,65)

@ 58,26 kvota
Првиот ми личи на добитен:D,колку си сигурен?

Член од
14 април 2012
Мислења
32.944
Поени од реакции
67.690
Цонга + или 3:1 конечен
Вердаско +
Јанович +

Што викате за овие 3? И ќе тепа ли Стефенс со Петковиќ? Не знам оти на победа на црнкињата ме влече eптен. :D

Сега ја гледав H2H, Стифенс има 7 меча во својата кариера на трева.... 7

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Вчера одлични резултати.:)

Вака од сабајле,овие ми прават мерак.:D

Хјуит
Иснер
Бегеман/Емрих
Пуиг
Хси Су-Веи еден сет да освои
Чепелова/Калашникова
Јужни
Блек/Еракович
Бопана/Роџер Васелин(овие ги играм само поради Ниеминен,кој имал проблеми со температура,диареа итн.)
Мугуруза +4,5
Чилиќ 3:0
Мирни/Текау
Гранолерс/Лопез
Хубер/Мирза

Член од
27 март 2013
Мислења
42
Поени од реакции
58
Ево едно тикетче од мене за денес:
Хјуит
Јанович
Чилич
Иванович
Возњацки

Со среќа :)

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
Murray - Youzhny - +31,5
Williams - Lisicki - +17,5
Kanepi - Robson - 2
Verdasco - De Schepper - H1

Овие ко посигурни ми изгледаат за утре.

B

Blade Torch

Гостин
Вердаско х1 сигурно ќе се игра.

Не можам да се одлучам помеѓу победа на Јановиц над 5.5 гемови разлика и победа на Делпо над 5.5 гема разлика . Мислења?

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Eве за утре шо одиграв на 20 денари колку да не глеам за џабе:(Спорт Лајф ги имаше денес во додаток).

Серена-Лисицки Н2(-6,5)@2.00
Радванска-Пиронкова 20,5-@1.95
Дел Потро-Сепи Н1(-5,5)@1.8
Мареј-Јужни Н2(-7,5)@1.75
Ѓоковиќ-Хас 35,5 - @1,9
Бердих-Томич 2 @2,7

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Fognini F./Munoz-De La Nava D. - Beck A./Berrer M. 2 1.75
Во Моцарт 1.75,на нет скоро секаде блокирана е.Бет365 има 1.28.Пробајте,што да ви речам друго.:icon_mrgr:

Kajgana Shop

На врв Bottom