Го убиле пред родителите: Два куршума во глава бидејќи го "навредувал" Мухамед

• Креатор на темата Креатор на темата Caffè
  • Време на започнување Време на започнување
Инаку,за детето не коментирав(нема ни потреба бидејќи е смешно да коментираме нешто што нема исламска основа пред се....така да).
А според која основа му беше згмечена раката со камион?

А според која основа му беше згмечена раката со камион?

Иран е само под наводни знаци исламска република ништо повеќе,нити е исламска нити е шеријатска,се владее таму според желбите и хировите на Хомеини,кој го величаат и нему му упатуваат дови и молби.
Консензусот на улемата во исламскиот свет укажува на Иран и шиитите,кои одамна не се во границите на исламот,одамна не се муслимани.
Не се пали на секакви видеа на youtube.

Иран е само под наводни знаци исламска република ништо повеќе,нити е исламска нити е шеријатска,се владее таму според желбите и хировите на Хомеини,кој го величаат и нему му упатуваат дови и молби.
Консензусот на улемата во исламскиот свет укажува на Иран и шиитите,кои одамна не се во границите на исламот,одамна не се муслимани.
Ти самиот кажа дека шеријатот извршува такви казни, и дека тоа не ги исклучува децата доколку покажат полова зрелост. Тогаш кој дел од видеото не е исламски?

Ти самиот кажа дека шеријатот извршува такви казни, и дека тоа не ги исклучува децата доколку покажат полова зрелост. Тогаш кој дел од видеото не е исламски?

Од првата до последната минута.

Зошто? Објасни.

Веќе објаснив.

Веќе објаснив.

Не те прашав да ми објасниш каков ислам има во Иран, туку што е неисламско во видеото на кое му ја кршат раката на детето кое украло?

Не те прашав да ми објасниш каков ислам има во Иран, туку што е неисламско во видеото на кое му ја кршат раката на детето кое украло?

Во иран и нема ислам,тоа значи дека и тоа што тие го прават не е исламско.
Поздрав.

ibn kajjim Значи до тебе напишав три постови, во кои ти не даваш одговор, туку одговараш само со да, деспоте. Кооператива со право чека твои одговори зашто едноставно не ги приложуваш, подобро кажи незнам не се разбирам, не го поддржувам тоа, не го сфаќам тоа, глупав сум, немам свое ЈАС или едноставно незнам што да ти одговарам бидејќи не сум до толку интелектуално развиен и стручен во оваа област. Еве и ти приложив можни одговори, ако си до толку неспособен и неиздржан во своите ставови, искористи дел од одговориве.

Не се работи за оправдување,туку различни опшества со различни закони.Како што во оваа држава не смееш да ја навредуваш врховната власт,така и во шеријатот(разликата е тоа што во шеријатот власта му припаѓа на бог).
Смртните казни,сечењето раце и каменувањето блудници...како строги закони постојат со цел да се одтргне населението дури од помислата на таква постапка.

Ќе се повторам од претходниот заклучок. Значи и ти се согласуваш некој да биде убиен доколку го навредува усно "семоќниот", овојпат морав да го ставам во наводници зашто ако вакви жртви ви бара вашиот шеритски бог или каков и да е, тогаш вие сте табула раза, бидејќи кога некој се смета за испран значи дека тој имал некаков мозок, мисла, ум, цел во животот, а вие за жал припаѓате на уште бетер категорија т.е - табула раза со психичка парализа (гуглај ако ти е непознат поимов).

Интелектуалецов погоре исто како и ти, спомна дека САМО доколку нешто не подложи на шеритски закони, тогаш истото тоа е за осуда. Значи доколку подложи на тие закони оправдано е, како кршењето раце и стрелањето на деца поради некаква усна навреда на вашиот севишен и преценет бог.
ОК, идеме фигуративно, еве ако некој рандом батка сака да ви го свирне, вие веројатно не би прифатиле без да знаете дека тој е ВИСТИНСКИ хомосексуалец (тоа значи педер, има уште многу синоними но вајда ќе се снајдете), но доколку истиот тој батка е навистина хомосексуалец, ви приложи докази, тапија, сведоци или било што, тогаш вие безрезервно би го прифатиле чинот на давање задник бидејќи се работи за нешто вистинско и докажано кое подлежи на некакви хомосексуални закони. Извинете дечки, ама човечкиот карактер има одредени црти, црвени линии, граници и сл. на работи што никогаш не би ги направил доколку му ги порача и сопствената мајка, татко, брат, најдобар пријател , а камоли некој имагинарен бог. Веројатно (поради примерот со хомосексуалецот) ќе се навредите, налутите и нешто слично, сосема безпотребно, бидејќи јас поставувам паралела на тоа дека луѓето како вас, доколку се напишани некакви норми, закони и правила, се во состојба да направат нешта за кауза која ни самите не ја спознале, виделе, почувствувале и докажале.

ibn kajjim Значи до тебе напишав три постови, во кои ти не даваш одговор, туку одговараш само со да, деспоте. Кооператива со право чека твои одговори зашто едноставно не ги приложуваш, подобро кажи незнам не се разбирам, не го поддржувам тоа, не го сфаќам тоа, глупав сум, немам свое ЈАС или едноставно незнам што да ти одговарам бидејќи не сум до толку интелектуално развиен и стручен во оваа област. Еве и ти приложив можни одговори, ако си до толку неспособен и неиздржан во своите ставови, искористи дел од одговориве.

Друже бараш да одговарам прашање за Ислам,на човек кој се потпишал ДЕСПОТ НА АДОТ :pos:
Ми требаше само пола саат да се соземам :D

Им одговарам на луѓе кои навистина се заинтересирани и поставуваат конструктивни прашања.
Што да ти одговорам тебе кога знам дека веќе го знаеш одговорот ама си дошол да ми кажеш дека религијата ми е заостаната. :)

Добра ноќ.

Друже бараш да одговарам прашање за Ислам,на човек кој се потпишал ДЕСПОТ НА АДОТ :pos:
Ми требаше само пола саат да се соземам :D

Им одговарам на луѓе кои навистина се заинтересирани и поставуваат конструктивни прашања.
Што да ти одговорам тебе кога знам дека веќе го знаеш одговорот ама си дошол да ми кажеш дека религијата ми е заостаната. :)

Добра ноќ.

А ти до толку си заостанат за мојот потпис да го сфатиш толку буквално? Па се гледа дека не си сеуште освестен. Или сеуште те држи жедта да примениш радикални методи на некој што ќе ти каже спротивставено мислење кон шеритскиот семоќен и милостив бог, за кого оправдано е да се одземат ЧОВЕЧКИ животи.

А ти до толку си заостанат за мојот потпис да го сфатиш толку буквално? Па се гледа дека не си сеуште освестен. Или сеуште те држи жедта да примениш радикални методи на некој што ќе ти каже спротивставено мислење кон шеритскиот семоќен и милостив бог, за кого оправдано е да се одземат ЧОВЕЧКИ животи.

Не бе друже,јас ти велам не можев да се соземам од смеење. :)
Обично све ви е на заебанција вам со таквите потписи па затоа и не сфатив сериозно.
Углавном знаев што ти е поентата на прашањето а одамна не одговарам на такви прашања.

Во иран и нема ислам,тоа значи дека и тоа што тие го прават не е исламско.
Поздрав.
Јас не те прашав што има, што нема во Иран! Те прашав што во видеото не е исламско? Значи имаш 8 годишно дете кое украло и на кое му ја кршат раката со камион! Кој дел од ова не е исламски?

Јас не те прашав што има, што нема во Иран! Те прашав што во видеото не е исламско? Значи имаш 8 годишно дете кое украло и на кое му ја кршат раката со камион! Кој дел од ова не е исламски?
se e islamsko samo nesaka da priznae, prvo zaradi javnpto video vtoro poradi iran

Кога Муслиманите директно во лице, без трунка човечност, со насилство побараа слобода за убијците од Смилковско, вие се чудите како се прават на удрени за сите злосторства врз Хрситијаните, недолжните или било што, што не се сложува со нивната доктрина.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom