Го убиле пред родителите: Два куршума во глава бидејќи го "навредувал" Мухамед

• Креатор на темата Креатор на темата Caffè
  • Време на започнување Време на започнување
Јас не те прашав што има, што нема во Иран! Те прашав што во видеото не е исламско? Значи имаш 8 годишно дете кое украло и на кое му ја кршат раката со камион! Кој дел од ова не е исламски?

Ок,како прво не знам колку 8 годишно дете е полнолетно и што би можело да украде.
Шеријатската казна за крадење е сечење на раката,а не газење со камион
38. На крадецот и на крадачката отсечете им ги рацете нивни, тоа нека им биде казна за тоа што го сториле и опомена од Аллах!
А Аллах е Силниот и Мудриот!(сура Ел-Маида)
И тука нормално си има услови кои треба да се исполнат како што се: полнолетноста,психичката состојба,и најважно е што шеријатска држава одредува нисаб а тоа е вредност која треба да ја премине украдената роба за да се изврши казната,не може за чоколадо украдено од супермаркет да ти ја одсечат раката.
Но ете,продолжете си со видеа од јутјуб.
А само овој шеријатски пропис да се извршува кај нас многу подобро би живееле :)

Ок,како прво не знам колку 8 годишно дете е полнолетно и што би можело да украде.
Шеријатската казна за крадење е сечење на раката,а не газење со камион
38. На крадецот и на крадачката отсечете им ги рацете нивни, тоа нека им биде казна за тоа што го сториле и опомена од Аллах!
А Аллах е Силниот и Мудриот!(сура Ел-Маида)
И тука нормално си има услови кои треба да се исполнат како што се: полнолетноста,психичката состојба,и најважно е што шеријатска држава одредува нисаб а тоа е вредност која треба да ја премине украдената роба за да се изврши казната,не може за чоколадо украдено од супермаркет да ти ја одсечат раката.
Но ете,продолжете си со видеа од јутјуб.
А само овој шеријатски пропис да се извршува кај нас многу подобро би живееле :)

:facepalm:

Ако некого се уште го интересира што беше темава, еве го епилогот :D. Мажево не е толку силно кога ќе налета на постари од 8 години :D

http://bosnian.irib.ir/vijesti/blis...bila-saudijskog-zapovjednika-pokreta-el-nusre
Hot News
  • ponedjeljak, 24 juni 2013 13:29
Sirijska vojska zarobila saudijskog zapovjednika pokreta El-Nusre
  • IRIB- Sirijska vojska je zarobila u Halebu saudijskog zapovjednika pokreta El-Nusre.

Arab Times javlja da je on zarobljen zajedno sa 5 pratilaca prije nekoliko sati dok su pokušavali pobjeći.
On je prije nekoliko dana javno pred roditeljima mladića naredio njegovo smaknuće zbog “vrijeđanja” Poslanika, s.a.v.s..

Ако некого се уште го интересира што беше темава, еве го епилогот :D. Мажево не е толку силно кога ќе налета на постари од 8 години :D

http://bosnian.irib.ir/vijesti/blis...bila-saudijskog-zapovjednika-pokreta-el-nusre
Hot News

• IRIB- Sirijska vojska je zarobila u Halebu saudijskog zapovjednika pokreta El-Nusre.

Arab Times javlja da je on zarobljen zajedno sa 5 pratilaca prije nekoliko sati dok su pokušavali pobjeći.
On je prije nekoliko dana javno pred roditeljima mladića naredio njegovo smaknuće zbog “vrijeđanja” Poslanika, s.a.v.s..

Ама нашиве "браќа по раѓање" не убедуваат дека детето е убиено во граѓанската војна, и дека нема врска со вреѓање на пророкот.:confused:

Ама нашиве "браќа по раѓање" не убедуваат дека детето е убиено во граѓанската војна, и дека нема врска со вреѓање на пророкот.:confused:
Баш се чудим:D. Искрено не им ги пратам овие бравурози, на колективен игнор ми се :D.

Сега треба да иде нешто во стилот - Зашто чутите?

ne samo za muslimanite i za hristijanite i za site drugi, i ke vidis a ke ima kradci posle , ke se namali aramilokot.
ти ова сериозно?
па ако е така зошто сеуште на блиски-среден-далечен исток има крадци, педери, слуги, господари, писмени, неписмени, лезбејки и што уште не?
ах бре, неживееш тамо, си имал срека што овде си се родил инаку друг ке ти беше муабетот

Hot News

Хахах
многу јак извор брат,шиитска страница од босна со 2 реда текст без никаков наведен извор на информации.
Браво :)
--- надополнето: 26 јуни 2013 во 01:26 ---
ти ова сериозно?
па ако е така зошто сеуште на блиски-среден-далечен исток има крадци, педери, слуги, господари, писмени, неписмени, лезбејки и што уште не?

Затоа што нема шеријат.

Затоа што нема шеријат.

метта јас те сметав за религиозен човек и учен ама ме изненади

значи нема шеријат и нема муслимани
ок јасно ми е
--- надополнето: 26 јуни 2013 во 01:39 ---
добро зарем никаде никаде ама баш нема шеријат?

метта јас те сметав за религиозен човек и учен ама ме изненади

значи нема шеријат и нема муслимани
ок јасно ми е
--- надополнето: 26 јуни 2013 во 01:39 ---
добро зарем никаде никаде ама баш нема шеријат?

Па реално да имаше шеријат мнооогу помалку ќе постоеја и педери и лезбејки и крадци и силувачи на деца и останата багра,ова го зборувам за земјите во кои муслиманите се мнозинство.

Баш никаде го нема шеријатот во целост, во Арабија основата на законот е шеријатска но и тука сепак како ќе им текне на овие од кралското семејство.

добро метта незнам што да ти кажам
само знам дека и доклку има некаде шеријат, тој ке важи само за обичните смртници, а знам дека и ти тоа добро го знаеш иако несакаш овде да го признаеш( сепак се работи за твојата религија)

добро метта незнам што да ти кажам
само знам дека и доклку има некаде шеријат, тој ке важи само за обичните смртници, а знам дека и ти тоа добро го знаеш иако несакаш овде да го признаеш( сепак се работи за твојата религија)

Јас зборувам за шеријатот како закон а не за тоа како луѓето ќе го спроведуваат.
Но ете ако ти веќе знаеш за кого ќе важи тоа е друга ситуација :D :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom