Колку шо бев во можност да ја пратам Селта сезонава, и од то шо видов, можам мирно да речам... дечки добивме одличен играч!
Одличен како Џо Ален или ?
Аман бе, првин докторот шо е од средниот исток, сеа црнец масер. Расизам anyone?Не не, еве ти за на профилна
И доле пиши:
Силван Ричарсон, ГЕТ Д ФАК АУТ ОФ ЛИВЕРПУЛ, ужасен масеру!
Мм... не... таков впечаток си добил пошто играше место Лукас првите 3 месеци само пошто немаше кој друг а он беше најблиску до таа позиција. Коа се врати Лукас, Ален играше понапред и дефанзивните должности му беа многу понамалени и слободно идеше напред. Он е класичен deep-lying playmaker, само што првава сезона немаше голема самодоверба и малце се подизгуби во настапите, разбирливо пошто и он е млад играч донесен за висока сума и притисокот го праи своето. Тачно е дека не вреди 15 милиони, и тешко дека некогаш ќе вреди толку, али ипак не е толку катастрофален колку што го правите со мојот колега горе. Се надевам сезонава ќе не демантира ситеХендо е греота да се спореди со Ален Ален е типичен деструктивец, налик на Лукас, само многу поплашлив, Хендо е покреативен играч, има добар удар, не се плаши да влези во дуел и секогаш дава максимум на терен. Најмногу кај Ален ме нервира то шо цело време премногу се труди кога е со топка да не згреши, и греши на крај. Секогаш ја одбира најпростата солуција, ама на крај пак не е како шо замислува, мора да grow a pair и да почни да игра како маж
Се надевам дека можи да ме демантира сезонава, макар шо сумљам
Ален е типичен деструктивец
Ален све е само деструктивец не е
Едини играч на кој неможам да му ја разберам позицијата.Да скрати акција неможе (освен со рука да ја фати како со Вест Хем). Плејмејкер исто не е пошто има 0.01 асистенција по сезона(у Ливерпул) .Такада треба да е некој везен играч кој само ќе му ја враќа топката на Агер или на Реина па овие да се потрудат таа да стигне до Кутињо или Џерард.
Ален е се, само дефанзивен везњак не е . Тој е играчот кој треба да е мотор на средина, да трча многу, да ги креира почетоците на нападите, да врши пресинг врз средните играчи, ама никако не е за позицијата на Лукас, ама кога немаме друг, и тој е добра алтернатива. И не, нема да биде продаден, и мене драго ми е, оти има потенцијал во него. Сетете се само во првите месеци колку го фалевте сите, после си дојде и повредата а и неприродната позиција на која мораше да игра заради повредата на Лукас.Добро ајде, дефанзивен везњак нека е, можи така? Не е ни толку битно то, најважното е шо се чини дека никако се можи да се вклопи во философијата.
Сега баш нешто се замислив, колку ќе беше подобро да планиравме да го продајме Ален летово, а да го задржиме Сахин, дури тогаш ќе бевме конкурентен тим.
Tony Barrett @TonyBarretTimes
For all those with asking about Mkhitaryan's future @arturpetrosyan is well worth following.
Artur Petrosyan @arturpetrosyan
When Henrikh signs for #LFC I'll say what other English club were after him and you all will be proud of him.
Изгледа има напредок во преговорите со Micky Ryan...Artur Petrosyan @arturpetrosyan
I hope I was right using "when" instead of "if". Can't add anything else for now, let's cross fingers and wait.