Фан Клуб: Ливерпул

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Член од
16 ноември 2007
Мислења
3.641
Поени од реакции
3.266
Колку шо бев во можност да ја пратам Селта сезонава, и од то шо видов, можам мирно да речам... дечки добивме одличен играч! :)

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
Колку шо бев во можност да ја пратам Селта сезонава, и од то шо видов, можам мирно да речам... дечки добивме одличен играч! :)

Одличен како Џо Ален или ?:)
--- надополнето: 24 јуни 2013 во 03:14 ---
Абе знаете ли дека ќерката на Роџо му е девојка на синот на Паско:)

Хаварија:pos:

Член од
16 ноември 2007
Мислења
3.641
Поени од реакции
3.266
Одличен како Џо Ален или ?:)

Не ме зафркавај, овај барем знај 2 пати на нога да напрај :Р Одличен со топка, брз, снаодлив, добар дриблер, налик на Суарез, само не толку избувлив :Р Не е за џабе идол на навивачите на Селта.

А Џо Ален, не би да го коментирам :) Вториот препреценет играч во Ливерпул (после Керол), ама јбг, се прат грешки, само во нашиот случај и пречести :) Да чукнам во дрво, летово не изгледа како претходните, секако на подобро :)

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Не не, еве ти за на профилна:ROFLMAO:

И доле пиши:
Силван Ричарсон, ГЕТ Д ФАК АУТ ОФ ЛИВЕРПУЛ, ужасен масеру!
Аман бе, првин докторот шо е од средниот исток, сеа црнец масер. Расизам anyone?
--- надополнето: 24 јуни 2013 во 04:18 ---
A вие другите не го тапете за Ален, и Хендо не го биваше првата сезона :)

Член од
16 ноември 2007
Мислења
3.641
Поени од реакции
3.266
Хендо е греота да се спореди со Ален :) Ален е типичен деструктивец, налик на Лукас, само многу поплашлив, Хендо е покреативен играч, има добар удар, не се плаши да влези во дуел и секогаш дава максимум на терен. Најмногу кај Ален ме нервира то шо цело време премногу се труди кога е со топка да не згреши, и греши на крај. Секогаш ја одбира најпростата солуција, ама на крај пак не е како шо замислува, мора да grow a pair и да почни да игра како маж :)

Се надевам дека можи да ме демантира сезонава, макар шо сумљам :)

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Хендо е греота да се спореди со Ален :) Ален е типичен деструктивец, налик на Лукас, само многу поплашлив, Хендо е покреативен играч, има добар удар, не се плаши да влези во дуел и секогаш дава максимум на терен. Најмногу кај Ален ме нервира то шо цело време премногу се труди кога е со топка да не згреши, и греши на крај. Секогаш ја одбира најпростата солуција, ама на крај пак не е како шо замислува, мора да grow a pair и да почни да игра како маж :)

Се надевам дека можи да ме демантира сезонава, макар шо сумљам :)
Мм... не... таков впечаток си добил пошто играше место Лукас првите 3 месеци само пошто немаше кој друг а он беше најблиску до таа позиција. Коа се врати Лукас, Ален играше понапред и дефанзивните должности му беа многу понамалени и слободно идеше напред. Он е класичен deep-lying playmaker, само што првава сезона немаше голема самодоверба и малце се подизгуби во настапите, разбирливо пошто и он е млад играч донесен за висока сума и притисокот го праи своето. Тачно е дека не вреди 15 милиони, и тешко дека некогаш ќе вреди толку, али ипак не е толку катастрофален колку што го правите со мојот колега горе. Се надевам сезонава ќе не демантира сите :)

Инаку коа го спомна Хендо, ти текнува и неговата прва сезона колку беше изгубен, го гледаш дека пишува дека е у составот, а не го гледаш на терен. Ептен беше упрпан али се среди втората сезона и многу ме радуваше кога го гледав како полека-полека завзема контрола над средината на секој натпревар. И Ален е креативен, се надевам оваа сезона ќе покаже и борбеност.

Ај доста беше, идам да полагам матура lol #yolo

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
Ален е типичен деструктивец

Ален све е само деструктивец не е:)

Едини играч на кој неможам да му ја разберам позицијата.Да скрати акција неможе (освен со рука да ја фати како со Вест Хем). Плејмејкер исто не е пошто има 0.01 асистенција по сезона(у Ливерпул) .Такада треба да е некој везен играч кој само ќе му ја враќа топката на Агер или на Реина па овие да се потрудат таа да стигне до Кутињо или Џерард.

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Конкуренција, кокуренција и конкуренција, одлично. Баш ова лани го немавме, немавме играчи кој од клупа можат да влезат и да направат разлика на натпреварот, сега ги имаме. Уште еден стопер (Алдервилд е мој избор), Мики Рајан и Мињоле, и мислам оти сме супер за наредна сезона, позајмици за Сусо и Шелви, Стерлинг да биде резерва, Асаиди, Даунинг, Спиринг аут....Вака би имале доста квалитетен состав а и резерви.

Член од
16 ноември 2007
Мислења
3.641
Поени од реакции
3.266
Ален све е само деструктивец не е:)

Едини играч на кој неможам да му ја разберам позицијата.Да скрати акција неможе (освен со рука да ја фати како со Вест Хем). Плејмејкер исто не е пошто има 0.01 асистенција по сезона(у Ливерпул) .Такада треба да е некој везен играч кој само ќе му ја враќа топката на Агер или на Реина па овие да се потрудат таа да стигне до Кутињо или Џерард.

Добро ајде, дефанзивен везњак нека е, можи така? :) Не е ни толку битно то, најважното е шо се чини дека никако се можи да се вклопи во философијата.

Сега баш нешто се замислив, колку ќе беше подобро да планиравме да го продајме Ален летово, а да го задржиме Сахин, дури тогаш ќе бевме конкурентен тим.

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
Едвај чекам да почнат подготовкиве у пм, 2 месеци ги немам гледано.. вчера дури си ги пуштив против Торонто да ги гледам како играа од што ми фалат подготовките и таквите утакмици,видеа,тренинзи:)

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Јас сум сигурен дека 8-10 да стигне понуда за Ален, ќе биде продаден, одма. Исто така и Асаиди би бил продаден 2-3.

Единствено што од летоска не би продал мислам дека би бил Борини. Се разбира тука го тргам на страна Јесил, зошто е младинец и мислам дека има светла иднина.

Шахин се закова во Дортмунд. Ѓундоган и Бендер си се стандардни. Добар игра е, не велам не ама нит во Реал, нит кај нас покажа нешто посебно. Еве сега и во Дортмунд не може да се врати. Правилен потег беше што го даде уште зимоска.

Ливерпул

Red Scouser
Член од
18 февруари 2010
Мислења
967
Поени од реакции
833
За тие што го кудите Allen повелете:
http://www.eplindex.com/33712/why-joe-allen-can-still-be-key-liverpool-stats-analysis.html

Може да поработи малце на офанзивните задачи (голови, асистенции - бар по 5 :D ), но дека е за никаде... НЕ, има материја во него, плус е само 23 год...

И не верувам дека Rodgers ќе го продаде Allen, пре би го продал Hendo него Allen (љубимец)... Да не ме разберете грешка не верувам дека ќе продаде ниту еден од двајцата, туку ќе останат и ќе се борат за позицијата на Gerrard - кој реално нема уште многу години до пензија.

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Добро ајде, дефанзивен везњак нека е, можи така? :) Не е ни толку битно то, најважното е шо се чини дека никако се можи да се вклопи во философијата.

Сега баш нешто се замислив, колку ќе беше подобро да планиравме да го продајме Ален летово, а да го задржиме Сахин, дури тогаш ќе бевме конкурентен тим.
Ален е се, само дефанзивен везњак не е :) . Тој е играчот кој треба да е мотор на средина, да трча многу, да ги креира почетоците на нападите, да врши пресинг врз средните играчи, ама никако не е за позицијата на Лукас, ама кога немаме друг, и тој е добра алтернатива. И не, нема да биде продаден, и мене драго ми е, оти има потенцијал во него. Сетете се само во првите месеци колку го фалевте сите, после си дојде и повредата а и неприродната позиција на која мораше да игра заради повредата на Лукас.

Ливерпул

Red Scouser
Член од
18 февруари 2010
Мислења
967
Поени од реакции
833
Tony Barrett ‏@TonyBarretTimes
For all those with asking about Mkhitaryan's future @arturpetrosyan is well worth following.
Artur Petrosyan @arturpetrosyan
When Henrikh signs for #LFC I'll say what other English club were after him and you all will be proud of him.
Artur Petrosyan ‏@arturpetrosyan
I hope I was right using "when" instead of "if". Can't add anything else for now, let's cross fingers and wait.
Изгледа има напредок во преговорите со Micky Ryan...

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Според мене ова за Вањама е булшит, али у секој случај ако испадне точно и ако се продаде Хендо само за он да се донесе... т.е ако од 1ви септември у тимот ги нема И Суарез И Хендерсон од било која причина, ја сезонава се вртам против Роџерс.

Kajgana Shop

На врв Bottom