Навивачки групи во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување
Дај кажи и ние така да правиме , како е тоа да бидеме многу храбри како тебе ? :facepalm: ( кој знае колку те тепале па сеа ај ти ги тепаше ) :)

Духовит си ептен, само не читаш предходни постови ;)

Дај закључите ја темава аман, и онака нема нешто асално да се каже за нашиве навивачки групи, барем да не читам дебилски постови на утрипани дечурлаана.

1061807_271338499674083_988936922_n.jpg

сигурно бил јак фајт за да ја земат :cuc:

Ги згрбачија они Гробари бе кога дојдоа, знаеш колку маици и шалови им земаа, ехеее...
Wait, wait. :cautious: Гробари не беа во Скопје бе, немаа муда да гостуваат. :гик:
Море среќа што имаат повеќе знамиња од Фаланга, иначе Војводи ќе ги расформираа нив :D

btw ваква мајца Гробари првпат гледам,изгледа од новите се,за новата сезона.......:drk:
Сега ќе објават на Ultras Tifo net....маица на Гробари падна среде Охрид....:)фајт екипата на Шкендија повторно на сцена....:drk:

Навивачите на ЦСКА Софија го нападнале фудбалскиот сојуз на бугарија,го демолирале и го запалиле...

1040033_485826761496964_1332574178_o.jpg

Ние ова можевме до сега да го направиме милион пати,ама пусто македонче,јако на фејсбук и на маалски муабет,а да покаже со дела колку е јак,никаде го нема.
Јебеш га,тоа е реалноста.

Навивачите на ЦСКА Софија го нападнале фудбалскиот сојуз на бугарија,го демолирале и го запалиле...

1040033_485826761496964_1332574178_o.jpg

Ние ова можевме до сега да го направиме милион пати,ама пусто македонче,јако на фејсбук и на маалски муабет,а да покаже со дела колку е јак,никаде го нема.
Јебеш га,тоа е реалноста.

Не очекувајте вакво нешто во нашава држава.
Ова е научна фантастика за нас.
Во МК ептен политиката е навлезена и меѓу самите групи и во самите клубови, и тие ги контролираат.
Убав секс ни маваат. :)

Глеам погоре некоја тензија меѓу комити и Ф.А . Искрено ја пратам ситуацијата у двете групи, и морам да истакнам дека и у двете групи има влијание ВМРО, индиректно преку клубовите, бидејќи јавна тајна е дека сегашната власт ги направи вардар и мзт тоа што се моментално - шампиони у својот спорт. И банално е да се збори дека некој фрлал пари за трансови,капи,маици и слично. Ивица Коневски нормално дека ќе е миленик меѓу Ф.А бидејќи досега невидено се залагаше за клубот, а преку тоа индиректно и за целокупната македонска кошарка. И зошто да не му биде некој благодарен за тоа? без разлика дали е вмро или не. Немора некој да го гласа за да го почитува. Ја не сум гласал за никој, но сепак имам респект спрема него, дали ме тоа праи вмровец?
Иам идено и на Вардар и на мзт, и искрено не се замарам кој каде што како, едноставно си ги пратам клубовите (не нешто ептен хардкор, ама релативно често идам на утакмиците). И незнам дали има простор за расправа, незнам зашто така тензии меѓусебе.

Кој е појак, па добро бе уште ли тие филмови?? Кој имал подобри гостувања, кој имал поголема бројка, кој праел поголеми гостувања.
Реално, у македонија ретко се дешава(последните 6-7-8 години) да има повеќе од 1200 души на трибина и тоа на дерби. На обична утакмица има по 200,300,400 души и Комити и Ф.А,Чкембари,ЦПБ (било која навивачка група, вклучувајќи ги и шверцери и балисти) кога игра нивниот клуб.
И двете екипи имале смешни гостувања, да не вадам бројки сега(со 20ина навивачи). Така да излишно е да се споредуваат, кога секоја група има фејлови има океј страни и тн.
Македонија е мала земја, има многу мала навивачка сцена. Ретко кој иде на фудбал/кошарка од љубов према играта и клубот, од тоа што сака да го гледа клубот, туку поради адреналин,тепање, некои заради јачање, заради дружење,заебанции,национализам(што е и океј за мене) , да си помине убаво и ред други работи генерално НЕПОВРЗАНИ со спортот(тоа е случај со 90+ проценти). Ретко се дешава некој на трибина 90 мин (у фудбал) или 40 мин (у баскет) да ја гледа утакмицата, бидејќи реално немаме квалитет, и неможеш бе да очекуеш да собереш којзнае колкава бројка навијачи против х.турново,дрита или у баскет против кожув,лирија,струмица и незнам кои буквално аматерски екипи.
На пример Италијаниве(ултраси) не се нешто ептен вокално јаки, но не се таму заради имиџ,мода,курчење,тепање туку се таму заради клубот, затоа што сакаат да гледат фудбал.Чисто како за пример ги дадов.
Нигде на балканов нема да видиш секоја утакмица 2000/3000 души (освен некои, сега Ѕвезда бидејќи се бореше за титула после 100 години и освен грците и турците ако ги сметаме за балканци, или пак на најголемо дерби) бидејќи фудбалот нема никаков квалитет, скоро и да е мизерен, има криминал у самиот фудбал и самите (водачи на ) навивачките групи се секад контроверзни ради константната поврзаност со организираниот криминал(посебно у србија).

Што се однесува до аеродромци. Незнам, некои велат дека се вакви-онакви, сељаци, тренерка стил фурање. Но според мене, аеродромците за македонски услови се ДРЖАТ заедно, не се препоподелени, има некаква почит меѓу нив, за разлика од другите населби, секако има искључоци нели. Се организирани, се држат,го има она маалското. Можеби бидејќи ги сплотува една населба и клуб, но незнам. И баш поради тоа мислам дека таму албанци нема да има уште долго време. И како и да е, треба да се подучи нешто од тоа заедништво(за македонски услови) што го има меѓу помладите у аеродром.

Ете едно скромно мислењње од мене, поздрав!

Barav nesto ponazad na temata i slucajno go sretanav postot carvajal togasen a sega ciccko kumplug pa aj rekov da mu naprava kief da go potsetam i stavam nekoe od slikite od godinasnite gostuvanja na N.G.Ckembari ,ne znam oti mi se cini deka mi falat sliki ama nema vrska dovolno se i ovie !
Pokraj mizernite rezultati na klubot sme odrabotile cinam najmnogu gostuvanja ovaa seozna vo 1MFL a normalno prisustvuvavme i na site domasni natprevari isto vredi da se spomene deka napravivme edno od najgolemite gostuvanja poslednite godini na bilo koja grupa na natprevarot vo Skopje protiv vardar esenta ,potoa sleduvaa zabrani i slicni sranja taka da sum zadovolen kako izleze sezonata od navivacki aspekt ako se znae za toa deka kaj drita renova i skendija i sileks tesko se obezbeduvaat gostuvanja dobro pominavme ovaa izminata sezona :D
Ај па и вие,и така нигде не гостувате.:D
Чичко Кумплунг, 20 август 2012

Само 2 коло не бевме со Металург за следните ќе праиме мубает друг пат .... долга е сезоната ...

Ајде да видиме...
Samo za tebe carvajal ;)
10601_564017210317232_330987240_n.jpg
Бараж натпревар со скопје во кичево
947106_543555915696695_378753676_n.jpg
работнички скопје
163917_542380652480888_556049809_n.jpg
вардар скопје
321696_542022085850078_502939384_n.jpg
работнички
10082_532177146834572_1172653550_n.jpg
турново
3446_474376282614659_645964115_n.jpg
кичево со напредок
542836_468003913251896_1069641839_n.jpg
штип со брегалница
39434_442162712502683_1684594622_n.jpg
тетово со тетекс
304410_449256981793256_141478976_n.jpg

Солидни бевте годинава, ама немате највеќе гостувања :D
Ние бевме во Кичево, Штип, Турново, Тетекс во Тетово, Ренова во Тетово, Дрита во Боговиње (одложена но сепак се отиде), Кратово вратени од пред стадион, а ако ги рачунаме Работнички во Маџари и Металург во Железара, испаѓа дека само со Шкендија не сме биле :icon_mrgr:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom