Доберман

• Креатор на темата Креатор на темата Lu
  • Време на започнување Време на започнување
Аххх, прекрасна боја. Најмногу ми се допаѓаат кафеавите добермани.
Од кај го зеде и колку пари ?
Мора и јас да чувам некогаш доберман!
Инаку за исхрана, од Royal Canin подобра нема, мислам дека имаат магацинче долу во Рамстор. И да, поскапа е ... повеќе од обичната храна. Позз
Го земав од еден пријател, 200 евра, а да го начекаш вака со педигре и со квалитетна крф, минимум 350 евра.

Прегледај го приврзокот 58177
Прегледај го приврзокот 58179
Прегледај го приврзокот 58178

Еве го мојот доберман ... тежок е одприлика 40 - 45 кг, висок 70 цм ... има 10 ипол месеци.
Па да ми предложите некоја исхрана и можеби некои витамини за кучево :)

Убав примерок ... како се вика и кои му се родителите ? :)

Со кој дехидрат го имаш досега хрането ?

Непостои најдобар дехидрат, туку постои дехидрат кој што организмот на кучето најдобро ќе го прифати.
Значи ако одреден дехидрат на некое куче се покажал одлично, тоа немора да значи дека и кај твоето куче ќе се покаже одлично, баш напротив, може да се покаже катастрофално.

Затоа мој совет, пробај повеќе дехидрати и види кој ќе даде најдобри резултати кај твојот доберман.
Јас би ги препорачала Brit Care и Brit Premium, или како алтернатива Natural Trainer.

Конкретно кај мојата доберманка Brit Care се покажа фантастично.

А за витамини и минерали се знае ... Калциум Мултивит и Кафортан.

Убав примерок ... како се вика и кои му се родителите ? :)

Со кој дехидрат го имаш досега хрането ?

Непостои најдобар дехидрат, туку постои дехидрат кој што организмот на кучето најдобро ќе го прифати.
Значи ако одреден дехидрат на некое куче се покажал одлично, тоа немора да значи дека и кај твоето куче ќе се покаже одлично, баш напротив, може да се покаже катастрофално.

Затоа мој совет, пробај повеќе дехидрати и види кој ќе даде најдобри резултати кај твојот доберман.
Јас би ги препорачала Brit Care и Brit Premium, или како алтернатива Natural Trainer.

Конкретно кај мојата доберманка Brit Care се покажа фантастично.

А за витамини и минерали се знае ... Калциум Мултивит и Кафортан.
Се вика Арон а родители му се "Escalibur salute di ferro" и "Dolly Kaja".
Го хранев со дехидрат, и му купував витамини за коските ... али веќе подолго време е на варено месо со ориз.
Сакав да прашам, пошто малце (многу малце) му се криви предните нозе, али има топчиња на зглобовите ... некои ми имаат кажано дека уште расте чим го има тоа, али сепак да си прашам.

Ова е вчера сликан :)

DSC_0283-1-1.jpg

Се вика Арон а родители му се "Escalibur salute di ferro" и "Dolly Kaja".
Го хранев со дехидрат, и му купував витамини за коските ... али веќе подолго време е на варено месо со ориз.
Сакав да прашам, пошто малце (многу малце) му се криви предните нозе, али има топчиња на зглобовите ... некои ми имаат кажано дека уште расте чим го има тоа, али сепак да си прашам.

Ова е вчера сликан :)

Ако си од Скопје, дојди утре во вториот дел на градскиот парк од 14:30 часот или во недела од 11 часот, ќе се собираме ние Доберманџиите и ќе ги тренираме Доберманите, па ќе си напраиме муабет и ќе научиш многу корисни работи.
А за предните нозе, може не си давал доволно калциум, а можеби е генетиката ... затоа во живо треба да се види кучето за да се каже точно во што е проблемот.

Ако си од Скопје, дојди утре во вториот дел на градскиот парк од 14:30 часот или во недела од 11 часот, ќе се собираме ние Доберманџиите и ќе ги тренираме Доберманите, па ќе си напраиме муабет и ќе научиш многу корисни работи.
А за предните нозе, може не си давал доволно калциум, а можеби и е генетика ... затоа во живо треба да се види кучето за да се каже точно во што е проблемот.
Би дошол, али незнам како ќе се понаша со други кучиња ... ми делува агресивен, се пушта, али како и да е, ако дојдам како да те најдам ? :)

Би дошол, али незнам како ќе се понаша со други кучиња ... ми делува агресивен, се пушта, али како и да е, ако дојдам како да те најдам ? :)

Таман, ете ќе видиш како ќе се понаша со други кучиња, а за агресивноста не се секирај, млад е сеуште, а и сосема нормално е мажјак Доберман да биде доминантен и до некоја граница агресивен кон други мажјаци.

Ние ќе бидеме големо друштво собрани со многу Добермани, утре од 14:30 во вториот дел на паркот ... скроз на крајот кај што завршува зоолошката градина во вториот дел ... ако доаѓаш утре нама шанси да не промашиш, ептем сме упадливи со 15 - 20 Добермани собрани на едно место ;)

Оскар ;)

oscar_3years.jpg

Е овие змиичкиве колку добро изгледаат на краткодлаки кучиња тоа е чудо!

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu
_MG_9653.jpg

Еве ја Зое, кафеавата доберманката на Јордан ... она е ќерка на Оскар :)

На сликата јасно се гледа што има освоено ;)
Моментално најдобра млада женка во светот ... ова е огромен успех и гордост за Доберманџиите од Македонија :)

Јас би сакал доберман кафеав. Но, понатаму тоа, кога ќе си имам своја куќа и добра плата за грижа.
Ме интересира посебно Lu кажи ми, отприлика месечно колку има трошоци за грижата на доберман да го хранам со најквалитетна храна ?

Јас би сакал доберман кафеав. Но, понатаму тоа, кога ќе си имам своја куќа и добра плата за грижа.
Ме интересира посебно Lu кажи ми, отприлика месечно колку има трошоци за грижата на доберман да го хранам со најквалитетна храна ?

Јас мојата Доберманка (Астра) ја хранам со квалитерен дехидрат и месо (пилешко / телешко / риба ... + ориз).
Месечно само за исхрана, минимум ме фаќа околу 70 - 80 евра ;)

Јас мојата Доберманка (Астра) ја хранам со квалитерен дехидрат и месо (пилешко / телешко / риба ... + ориз).
Месечно само за исхрана, минимум ме фаќа околу 70 - 80 евра ;)
Таман,како и за дете.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom