Македонија се “излеа“ во Грција - хаос на „Богородица“ и „Дојран“

• Креатор на темата Креатор на темата Supervisor
  • Време на започнување Време на започнување
Па ако се правиш паметен и го вееш знамето кога минуваш граница и главата ќе ти ја сокршат не само колата ! - бек офф патриоти плис....

што ме интересира политиката кога јас одам таму на одмор ?

Политика е да сакаш да ти биде залепено на прозор од кола знамето на сопствената татковина? Или да го носиш на грб тоа истото знаме? Без разлика каде патуваш и која граница ја минуваш? Тоа е политика? Тоа е правење паметен?

Не дечко, тоа е основно човеково право, кое ти го гарантира универзалната декларација за човекови права.

А сите вие кои одите на одмор кај јужниот ни сосед, имајте убав помин, се надевам дека таму кога ќе ве прашаат од кај сте, не се кажувате дека сте срби!

Политика е да сакаш да ти биде залепено на прозор од кола знамето на сопствената татковина? Или да го носиш на грб тоа истото знаме? Без разлика каде патуваш и која граница ја минуваш? Тоа е политика? Тоа е правење паметен?

Не дечко, тоа е основно човеково право, кое ти го гарантира универзалната декларација за човекови права.

А сите вие кои одите на одмор кај јужниот ни сосед, имајте убав помин, се надевам дека таму кога ќе ве прашаат од кај сте, не се кажувате дека сте срби!

Дај ми пари во шпанија ќе одам океј ??

А 200 евра да оставам во охрид мало морген.....

И сите ја знаеме ситуацијата со грција каква ни е,што има со сила да се правиш патриота кога одиш таму ?
Си тргнал на одмор или роуд шоу правиш ?

ок бре мрза, ај вака. јас ќе ти пцујам се мило и драго, али ти дојди кај мене да престојуваш (имам апартмани за издавање). и како десерт, ќе те тормозам пред да дојдеш/идеш (адекватно на граница), а можда и шлаг ќе ти става мна десертот во вид на кршење на шофершајбна.
кажи ми искрено, би ми бил гостин?

Па според твојава логика ние и од Македонија треба да се селиме. Пошто државава спрема народот едно мајчински што се понаша....

cekame sekoja godina OHRID da gi NAmAli cenickite pa ke si sedime u Makedonija

прочитај ми ги претходните постови, и ќе видиш дека има за исти пари на други места. а згора на тоа и ќе те гледаат ко човек, во вистинска смисла на зборот. од сето набројано, турците се цареви
Не можам да го најдам постот, ако можеш ископирај ми.

Друже ти ме зезаш мене, споредуваш цени Турција и Грција, знам дека веројатно поубаво ќе ми биде таму, ама дур стигнам до таму треба како прво дупло да платам за превоз. За смештај и да не правиме муабет.

Море си е море, идам да пливам на море, затоа не ми ги спомнувај Македонските градови (Охрид, Дојран итн).
Друго, за разлика од повеќето, не сум таков тип што кога иде на одмор, не иде за да искача, да иде на журки, туку да ОДМОРИ.
Воглавно во 11 веќе спијам, а на плажа сум уште од 7 сабајле :icon_mrgr:
Со оглед на тоа што во Грција одам на места кај што нема којзнае каков ноќен живот, ми доаѓа како кец на десетка :)

Не можам да го најдам постот, ако можеш ископирај ми.

Друже ти ме зезаш мене, споредуваш цени Турција и Грција, знам дека веројатно поубаво ќе ми биде таму, ама дур стигнам до таму треба како прво дупло да платам за превоз. За смештај и да не правиме муабет.

Море си е море, идам да пливам на море, затоа не ми ги спомнувај Македонските градови (Охрид, Дојран итн).
Друго, за разлика од повеќето, не сум таков тип што кога иде на одмор, не иде за да искача, да иде на журки, туку да ОДМОРИ.
Воглавно во 11 веќе спијам, а на плажа сум уште од 7 сабајле :icon_mrgr:
Со оглед на тоа што во Грција одам на места кај што нема којзнае каков ноќен живот, ми доаѓа како кец на десетка :)
имав работа па не бев на ПЦ. ќе го најдам и ќе ставам линк. е сега, за македонскиве градови никаде ништо не спомнав. спомнав за други држави. ти спомна дупло за превоз. ДА! нема збор за тоа. дупло за превоз. али затоа се друго е поефтино, така да разлика во сума сумарум и да нема, или и да има не е толку голема за да се фаворизира грцја која на секој начин те навредува.
понатаму, и јас сум стар за ноќен живот, така да и јас сум у 11ч у кревет. и јас го подразбирам одморот ко и ти.
но како за крај, ќе го повторам она од прееска, сите ги мрзи да возат 500+км или пак 12ч. до ЦГ е за 12ч, го турција 13-15ч, шпанија во 2-3 тури, по пут ќе видиш и други убавини, дали италија, дали азурна обала, ........ шетање без пресија. но ова го зборам ако не си пинџур турист. и тогаш математиката не е така лоша, но треба да има човек доблест и храброст да тргне на таква авантура.
--- надополнето: 20 јуни 2013 во 21:48 ---
еве каде сум ЗА, и еве каде и зошто сум ПРОТИВ

имав работа па не бев на ПЦ. ќе го најдам и ќе ставам линк. е сега, за македонскиве градови никаде ништо не спомнав. спомнав за други држави. ти спомна дупло за превоз. ДА! нема збор за тоа. дупло за превоз. али затоа се друго е поефтино, така да разлика во сума сумарум и да нема, или и да има не е толку голема за да се фаворизира грцја која на секој начин те навредува.
понатаму, и јас сум стар за ноќен живот, така да и јас сум у 11ч у кревет. и јас го подразбирам одморот ко и ти.
но како за крај, ќе го пофторам она од прееска, сите ги мрзи да возат 500+км или пак 12ч. до ЦГ е за 12ч, го турција 13-15ч, шпанија во 2-3 тури, по пут ќе видиш и други убавини, дали италија, дали азурна обала, ........ шетање без пресија. но ова го зборам ако не си пинџур турист. и тогаш математиката не е така лоша, но треба да има човек доблест и храброст да тргне на таква авантура.
Те сфаќам другар, ама мислиш не сакам ли јас да идам во Шпанија? :D
Не сакам ли до Египет да тркнам? :icon_mrgr:
Секој сака, ама финансиите не дозволуваат.
Реално финансиите на просечниот Македонец му даваат неколку избори Македонскиве езера, Грција, Бугарија, и максимум ако си бар мналку над просекот Турција и Јадранот.
Од Македонсквие градови си одам само во едно Дебарско село пошто имаме куќа таму, па некој викенд на Дебарско не е на одмет, ама од остатоков реално Грција највеќе се исплати ако сакаш сда одмориш и да се изнапливаш, и Бугарија ако сакаш да дупиш Бугарки, да се изнажуркаш, ама да се молиш да се погоди да нема бранови за да можеш да пливаш.
Така да нема потреба да се замерува на тие што одат во Грција, пошто изборот е тој.
Остај ги ти хоштаплерине што пропагираат, си имат они длабоки џебови, можат на Хаваите да одат, па сега демек не требало да одиме ние во Грција, кога за нив Грција е ко во Пинтија да отишле...

Те сфаќам другар, ама мислиш не сакам ли јас да идам во Шпанија? :D
Не сакам ли до Египет да тркнам? :icon_mrgr:
Секој сака, ама финансиите не дозволуваат.
Реално финансиите на просечниот Македонец му даваат неколку избори Македонскиве езера, Грција, Бугарија, и максимум ако си бар мналку над просекот Турција и Јадранот.
Од Македонсквие градови си одам само во едно Дебарско село пошто имаме куќа таму, па некој викенд на Дебарско не е на одмет, ама од остатоков реално Грција највеќе се исплати ако сакаш сда одмориш и да се изнапливаш, и Бугарија ако сакаш да дупиш Бугарки, да се изнажуркаш, ама да се молиш да се погоди да нема бранови за да можеш да пливаш.
Така да нема потреба да се замерува на тие што одат во Грција, пошто изборот е тој.
Остај ги ти хоштаплерине што пропагираат, си имат они длабоки џебови, можат на Хаваите да одат, па сега демек не требало да одиме ние во Грција, кога за нив Грција е ко во Пинтија да отишле...
ок, те сфаќам, али еве едно прашање кое мене секогаш ме води “каде и кога на одмор“.
колку пари сакаш/треба да потрошиш и за колку дена?
П.С. немој само да ми кажеш 7-10 дена. тоа не е одмор, тоа е продужен викенд. јас викам 12+ и ова го кажувам за економик класа, да си на едно место, а не да секој 3-4 дена мењаш локација, тогаш веќе е друга математика, а ја бараме поефтината

ок, те сфаќам, али еве едно прашање кое мене секогаш ме води “каде и кога на одмор“.
колку пари сакаш/треба да потрошиш и за колку дена?
П.С. немој само да ми кажеш 7-10 дена. тоа не е одмор, тоа е продужен викенд. јас викам 12+ и ова го кажувам за економик класа, да си на едно место, а не да секој 3-4 дена мењаш локација, тогаш веќе е друга математика, а ја бараме поефтината
Колку пари... што помалку се знае :icon_mrgr:
Ете лани за 10 дена поминав со 190 евра во шпицот на сезоната:) (во мај и септември мои познаници со 200 евра поминуваа 15 дена таму:)).
Поцигански амин, а не се штедев за ништо, бар не кога е јадење во прашање (нормално не трошев по 10 евра за коктели како секој просечен младич кој оди на летување и се слика на ФБ додека им ги проебал парите на неговите).
Годинава во план се накај 15 дена, во план за трошење се околу 300 евра :)
Ако ми најдеш подобро место од Грција за тие пари, слободно пиши ми :)

Од земјава и на одмор неможеш на раат да отидеш, триста комплименти ќе ти закачат. Од каде цела години ги слушаш, па и кога ќе решиш на одмор да отидеш да се одмориш ќе ти се одмили, на глава ќе ти се качат. Нели? :D
Прво од каде бе пари за на одмор?
Второ, а каде ќе одиш кај Грците ли што те плукаат?
Трето курви ова Македонкиве бе пу, кај и да отидам на други даваат мене не ме е....т.
Има ли полошо од Македонче бе, тоа ти збирштина од клето, завидливо и лицемерно/контрадикторно створење.

џабе објаснуваш,не вреди..Види што ти викаат иди во Шпанија:icon_lol: Искрено тие што идат си ја знаат математиката и што добиваат,за таа пара изборот ти е Грција,Црна гора и Бугарија..Грција ти е најразвиена туристички и највеќе природна убавина,морето и тн..А за нас ефтино пошто ни е блиску,да видите само колку плаќаат другиве па и србиве затоа Охрид ќе им е убаво после.Треба да сум будала ради патриотизам да си заебувам одмор и пресметки,повеќето што тресат на темава ќе си отидат во Шпанија..И ја бев по патриотизам запален првите години да не идам,сеа да пуштам вести 3 минути секаква трошка патриотизам умира во мене.

Страшни бројки .... во нашиве места не ви чини , охриѓани биле вакви онакви , струга е полна со орлиња , а кај народ што ве мрази и ви го горчи животот со години трчате да потрошите од заштеденото

Гркињи не се плескале со Македонци? - Момче не само што се плескаат , туку во Струмичко познавам најмалце 20 случаеви што си земаа и гркиња за жена. Незнам колку им ја знаете моменталната финансиска ситуацијата , али секоја сабота во Струмица на пазар стигаат 10 автобуси , 5 се грчки 5 се бугарски , и се ценкат за пижами или маица од 400 денари да им ја намалиш на 300. Еве до таму им е дојдено.

Што се однесува за одмор во грчка не практикувам да одам 15 дена , туку си го распоредувам секој викенд. Минатиот викенд потрошив околу 40 евра со се превоз дотаму и назад , морето ми е на само 1 саат возење, плус јадење и пиење цел ден , плус лежалки на плажа и еден куп пичиња па бирај. Плус да напоменам дека сезоната уште не е ни и почната како што треба , во Јули и Август ќе се наебеме шпањолки и германки , буквално врие по островите. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom