Да не треба да им донирам за да си го развијат бизнисот? Нека си земат кредит бе, нека вложат, нека реализираат - па ќе им дојдам.
Или како во Охрид пред 2 години, јас да им купам јас четка за тоалетот за да го потпомогнам туризмот? Или тоалетна хартија? Или да се туширам со ладна вода, за да не им стигне голема сметка? А бе друже, миљонче да им оставам, тие за следната сезона пак ќе ја остават истата четка со 3 влакна или душеко од 1950-та на кој починал дедо Трпе. Таков е менталитетот. Не очекувај промена ни со тон пари.
Мене како турист не ме интересира ништо што ти погоре напиша. Зошто ти е толку тешко сфатливо тоа?
Македонија има милиони и милиони кои може да ги искористи на попаметни работи од камен и метал (Скопје 2014). Јас ли треба да си го жрвувам одморот за срање услуга и услови, ама со гордо „патриотско“ чувство во градите? Ти се молам, биди реален
Годинава сум бил барем на 10 туристички локации во Македонија, вклучувајќи и „непознати“ места како Јанче. И сум оставил пари и таму, така да, според твоите критериуми јас сум помогал во фиктивното „градење“.. И иако имаме убави места за посетување, тврдам дека тие НЕ СЕ ЗА ЦЕЛ ОДМОР (7-14 дена) туку само за прошетка или викенд.