Македонија се “излеа“ во Грција - хаос на „Богородица“ и „Дојран“

• Креатор на темата Креатор на темата Supervisor
  • Време на започнување Време на започнување
Добро јас знам дека Грци немаат проблем со идентитет кога во прашање се Македонки, затоа што тие лесно симнуваат гаќички, нели?:)
Aj сеа дигни си ги гаќите и одмарај 21 ден од темава.

Другите учесници кои беа офтопик си добија казнени поени.
Вратете се на темата, пошо избришав над 50 мислења кои немаа врска со темата.

без нерви. да си кажиме отворено дека најблиска и најефтина варијанта е грција(барем за мене). охриѓани ги кренаја цените така да можиш да бираш езеро или море. секако секој кој можи да си дозволи до кај 300 евра можи да ужива 7-10 дена на море. така да допрва очекувајте излевање на македонија во грција(во јужна македонија де :) :X3: ).
џабе плукаме по грција во другите теми, а и тука кога пола од овде за некоја недела-две до септември ќе го прчат грција на плажа. сите сме патриоти ама сепак треба да се прифати реалноста каква што е.

Имам еден другар кој патриотски строго одбиваше да оди на одмор во Грција, и се ожени, му се роди дете и - правец Грција.

Ке одам таму кога ќе си го добијам назад имотот,засега не планирам да ги вадат ѓупцине од економска криза.А и левичаркси ориентиран сум,не би сакал кукасти крстови да ми ја декорираат колата.

Колку пари... што помалку се знае :icon_mrgr:
Ете лани за 10 дена поминав со 190 евра во шпицот на сезоната:) (во мај и септември мои познаници со 200 евра поминуваа 15 дена таму:)).
Поцигански амин, а не се штедев за ништо, бар не кога е јадење во прашање (нормално не трошев по 10 евра за коктели како секој просечен младич кој оди на летување и се слика на ФБ додека им ги проебал парите на неговите).
Годинава во план се накај 15 дена, во план за трошење се околу 300 евра :)
Ако ми најдеш подобро место од Грција за тие пари, слободно пиши ми :)
прво ако може да ми го објасниш болдот,, а за математика еве една за турција(кушадаси). нормално, НЕ идеш сам него со друштво, 4-ца е најубаво, али и со тројца може
да земеме дека патот коште 250евра (небитно дали со дизел или плин, бензин никако). овој податок е дури и повеќе од што треба, реално е 220-230. али ете.
потоа таму апартман (кој патем речено е а 4-5 луѓе) наоѓаш за .... еве да ја земеме повисоката цена, 28евра од ден, не од човек, ОД ДЕН. значи за 12 дена тоа се 336 евра. ако сите заедно учествувате за зелен картон, тоа се уште 90 евра вкупно. храна, ...... пошто имаш кујна со сите тракатанци, комплетно опремена, 50 се више него доволни по човек. е сега, да сумираме и дојдеме до тоа колку по човек.
250+336+90=876.тоа да се подели на три дела се добива околу 300 евра по човек. а ако се 4-ца тогаш математиката е уште поубава, .... 240евра. плус тие 50 за храна е 350. и нормално по некое пивце или кафе на плажа ќе додјеме до 400 максимум. сега тука нема многу заеебанции за идење по водени аркови, кои ги има 3 на број во кушадаси, или тури до памук кале, или нешто трето, али за скромен и убав одмор ете. а мислам дека баш таков одмор ти опиша.
и ако ова го немам, не ни идам на одмор, си седам дома и се ладам на клима, ко оваа година на пример.
се надевам дека ако нишо друго со математикава ги заголицав “противниците“ и дека ќе се замислат дека има и други места за посетување освен грција.

Еј, абе немаше ваква тема и минатата година?

И таа пред неа? Па и таа пред неа? Веројатно и таа пред, пред, пред неа...

:)
Има бе секоја година, ова е рекреативно плукање :D
Имаш сезонски дежурни плукачи, имаш тромесечни и годишни. Членарина у УМС се плаќа.

Има бе секоја година, ова е рекреативно плукање :D
Имаш сезонски дежурни плукачи, имаш тромесечни и годишни. Членарина у УМС се плаќа.

Јас генерално имам еден куп работи да кажам против одењето во Грција на одмор, но нема апсолутно никава цел. Овој народ е цврсто и недвосмислено докажа дека е најопорунистичкиот и најанемичниот народ во поновата светска историја, така да, одиме на капење Лептокарија. :)

Грција си е Грција. :D

Што секогаш ме потсеќа на вицот кога ќе се сретната двајца пријатели, и едниот му вели на другиот, кај беше бе? А другиот одговара, на парастос. Првиот, абе Грција си е Грција... :гик:

Мислам дека и лани го кажав овој виц, на истата тема. :facepalm:

Една од најверните другарки ми е Босанка и идеме со години и години наназад на одмор заедно. Ете една. La Española; абе дуд а ти познаваш ли некоја Албанка што иде сама со женско друштво на одмор?:D да напраиме две вака од рака, иако познавам преку 50тина лично и дуде 50 ете ти стотка.
Минатата година бев во Струга на одмор и имаше многу Албанки,не можеше да се приметат додекане ги слушнеш како зборат.,а тоа дали беа од градот или од други места и нее толку важно.

почит до тебе, но овој пат не се сложувам. поефтин е во грција од охрид.......ДА. али исто така и турција е поефтина, а и црна гора не е нешто страшна со цените (се наоѓа за добра цена), а и шпанија е исто така ефтина. ме мрзи да куцам, има многу но ги имам сите потребни математики за набројаниве. но, ...... сите фраери се кога треба да се седне да се извозат само 200-300км, али за нешто повеќе од 500км, или возење повеќе од 12часа одма квичат ко пичкици. леле, кој ќе вози, далеку е, ако детето ми се разболи, одма сум дома (глупост невидена е овој изговор) ...... и што ти ја знам други изговори. еве за пример цени на апартман и студио во набројаните. тур=23-28евра апартман за 4-6 луѓе, кревети), ЦГ до 35евра (на потег од тиват до Нерцег нови), барса 25-35 апартман/студио, не си во центарот, но затоа плажите се близу (а и комплескот има свој базен). во турција цените за храна се поефтини од скопје, шпанија исти или многу малку поскапи, додека во ЦГ се најскапи, али ништо што не би можело да се толерира.
П.С. не се рачунаат пинџур туристите кои се си носат од дома, со 1 пакет млеко, 2 гајби патлиџани, вреќа пиперка, а богами и 1кило гравче, ........ знаеш, во лето е најубаво да се јадат манџи, особено грав.
Zaboravi ovde Albanija da ja spomnes kako opcija za odmor. Jas sum bila I do sega najubav odmor u život sum pominala. Eftino e, duri I poeftino od kaj nas, za hrana. Alkoholot malku im e poskap, ama nisto strašno. Plus moreto e epten čisto. I nema da ti bide strav deka nešto ke ti se sluci, lugeto se epten ljubezni. 10 saati imas vozenje do tamu, ama vredi za 10 dena da pomines vo relaksiranje na plaza. Preporacuvam da odu sekoj koj ke ima šansa, ostavete gi samo stereotipite doma.

Разбирам да си згазне некој на сопствениот интегритет за да заработи нешто и прехрани фамилијата, ама за да појде на одмор е тоа не можам да го разберам.
Загревотичка нашите граѓани од тоа што се принудени мораат да одат во државата која што најмалку 25 % од нивните пари ќе ги употреби за да ги навредува, омаловажува, употребува економски блокади и директно го загрозува економскиот просперитет на околината во која што егзистираат.

Мене мојот интегритет ми значи многу повеќе од 100-200 евра годишно што треба да ги платам за да појдам на друго место, за вас навистина не знам.

Не споредувајте со Охрид, Бугарија, Црна Гора и нивниот однос таму за да си ја смирите совеста дека сепак имате интегритет, тоа е исто како да си изгазил намерно мало маче и да се тешиш со фактот дека не си направил толку лошо дело оти е црно.

4750334311_e0144922b5_z.jpg

Упознај свет да би га волео! Не се работи за некакви големи или важни пари. Плус ние од друга мака си патиме.
Така да нема ништо лошо во тоа да се оди на одмор. Нема поубава комбинација од топло море, сонце, ветарче, убави гркињи шо се забавуваат неоптеретени со политики...

Можеби одат да агитираат кај Грците да не признаат под уставно име, од кај знате што прават таму :pos:

Грција е поевтина од Хрватска и е поблизу. И затоа се колоните а ако Македонците ги интересираше политиката до сега ќе требаше целосно да се изолираме оти не мрази и го мразиме скоро цел Балкан. Инаку сите не прешишаа во туризмот, Албанија ќе стане Монако.

Грците имаат понуди со превоз и смештај 7 дена за 35 евра...кога и Охриѓани ќе го направат истото, со задоволство ќе идам таму.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom