Македонија се “излеа“ во Грција - хаос на „Богородица“ и „Дојран“

• Креатор на темата Креатор на темата Supervisor
  • Време на започнување Време на започнување
Кога некој не те сака ти за инат му се вртиш со задникот или му седнуваш во скут за да одиш во гејлада на одмор,да ви ги шкртаат,кршат колите,да ве мајтапат,да ве прогласуваат персона нон грата и ич око да не ви трепне,ама важно се сунчате на плажа со некој геј од гејлада.
Што дрога користите бе да ги голтате овие срања

Ne sekoj e politcki Isfrustrian so pileski patriotski gradi da cuka po tastaturata vreskajki ne idam be ne idam....Sekoj so svoi pari na odmor ...Politikata na strana .....Toa sto odmor vo grcka na more e poeftin od domasniot na ezero ne se krivi grcite . Nacionalizmot i Patriotizmot ostajte gi doma.

Јас искрено не им судам на тие кои одат, но јас не би идел Грција освен ако немам друг избор.
Повеќе од патриотизам е работава.Некој да не ти признава име,нација,јазик(во глобала ништо не признаваат) т.е кршење на основни човекови права и јас да идам таму на одмор не фала :confused:

И како тоа вам животот ви станува подобар со тоа што не идете/терате други да не идат?

Истите тие што ви пропагираат патриотизам се со недели на одмор во Грција. ;) Не бидете заслепени.

П.С Башка што кршат коли со македонски таблици, можно е да те заебаваат на граница без причина и шансата некој да ти наштети само заради тоа што си македонец се зголемува од ден на ден.

Па ако се правиш паметен и го вееш знамето кога минуваш граница и главата ќе ти ја сокршат не само колата ! - бек офф патриоти плис....

што ме интересира политиката кога јас одам таму на одмор ?

И како тоа вам животот ви станува подобар со тоа што не идете/терате други да не идат?

Истите тие што ви пропагираат патриотизам се со недели на одмор во Грција. ;) Не бидете заслепени.
Не не ставај нас во ист кош со "нив". :)

Врти сучи пак тие истите 5-10% се наместо Скопје на кафе идат во Грција на кафе.
Можеби и уште 10% кои земале кредит за да се прошетаат надвор од Македонија.

Статистика ти е тоа имаме 30 - + невработеност(најверојатно +), башка голем дел идат на печалба наместо на одмор.

Не за хејтање колку да хејташ реална ситуација е дека поголемиот дел од Македонците нема да одат никаде на летен одмор.

Многу голем дел од Македонците коишто се непријавени работат во реалност како што и многу Цигани што работат земаат и социјално.

Неможе 60% од Скопје да е празно преку јули и август и да зборуваме за 5-10%. Значи не зборувам за студентарија, туку за луѓе што живеат во Скопје. За другите 40% не зборувам затоа што Скопје не е населено само со Македонци, туку и со Ш*птари, Турци, Босанци, а скоро 95% од нив не одат на одмор поради нивната религиска перцепција. Колку Ш*птарки, Турчинки или Босанки одат на одмор и тоа сами со друшство? Ниедна така? Значи треба повеќе фактори да се разгледаат, а не само првиот.

П.С Башка што кршат коли со македонски таблици, можно е да те заебаваат на граница без причина и шансата некој да ти наштети само заради тоа што си македонец се зголемува од ден на ден.
Ти го доживеа ова или ти кажале исто другарчињата патриоти кои не биле у Грција?

Ne sekoj e politcki Isfrustrian so pileski patriotski gradi da cuka po tastaturata vreskajki ne idam be ne idam....Sekoj so svoi pari na odmor ...Politikata na strana .....Toa sto odmor vo grcka na more e poeftin od domasniot na ezero ne se krivi grcite . Nacionalizmot i Patriotizmot ostajte gi doma.
почит до тебе, но овој пат не се сложувам. поефтин е во грција од охрид.......ДА. али исто така и турција е поефтина, а и црна гора не е нешто страшна со цените (се наоѓа за добра цена), а и шпанија е исто така ефтина. ме мрзи да куцам, има многу но ги имам сите потребни математики за набројаниве. но, ...... сите фраери се кога треба да се седне да се извозат само 200-300км, али за нешто повеќе од 500км, или возење повеќе од 12часа одма квичат ко пичкици. леле, кој ќе вози, далеку е, ако детето ми се разболи, одма сум дома (глупост невидена е овој изговор) ...... и што ти ја знам други изговори. еве за пример цени на апартман и студио во набројаните. тур=23-28евра апартман за 4-6 луѓе, кревети), ЦГ до 35евра (на потег од тиват до Нерцег нови), барса 25-35 апартман/студио, не си во центарот, но затоа плажите се близу (а и комплескот има свој базен). во турција цените за храна се поефтини од скопје, шпанија исти или многу малку поскапи, додека во ЦГ се најскапи, али ништо што не би можело да се толерира.
П.С. не се рачунаат пинџур туристите кои се си носат од дома, со 1 пакет млеко, 2 гајби патлиџани, вреќа пиперка, а богами и 1кило гравче, ........ знаеш, во лето е најубаво да се јадат манџи, особено грав.

Ти го доживеа ова или ти кажале исто другарчињата патриоти кои не биле у Грција?
Епа тебе може не ти ја искршиле колата што не значи дека не може да биде,ама лани комшијата си дојде со скршена шофершајбна и нацртани кукасти крстови.
Оваа година на одмор ќе оди на Јадранско море

не истото, али нешто слично ми се има случено. а имав само 16 години, уште бевме југославија

Не е 5-10% , туку многу, многу повеќе. Не се фолирај. Сега ќе видиме во август кога нема да има живо пиле низ гладното и сиромашно Скопје(y)
Затоа Куманово ти е full од албанци т.е кога се враќаат од европа, а во тој период сите се на море. И си гледаш фифти-фифти, за нијанса како да се повеќе. Арно направиле што го поништиле пописот. Којзнае колку ќе искочивме. :)

почит до тебе, но овој пат не се сложувам. поефтин е во грција од охрид.......ДА. али исто така и турција е поефтина, а и црна гора не е нешто страшна со цените (се наоѓа за добра цена), а и шпанија е исто така ефтина. ме мрзи да куцам, има многу но ги имам сите потребни математики за набројаниве. но, ...... сите фраери се кога треба да се седне да се извозат само 200-300км, али за нешто повеќе од 500км, или возење повеќе од 12часа одма квичат ко пичкици. леле, кој ќе вози, далеку е, ако детето ми се разболи, одма сум дома (глупост невидена е овој изговор) ...... и што ти ја знам други изговори. еве за пример цени на апартман и студио во набројаните. тур=23-28евра апартман за 4-6 луѓе, кревети), ЦГ до 35евра (на потег од тиват до Нерцег нови), барса 25-35 апартман/студио, не си во центарот, но затоа плажите се близу (а и комплескот има свој базен). во турција цените за храна се поефтини од скопје, шпанија исти или многу малку поскапи, додека во ЦГ се најскапи, али ништо што не би можело да се толерира.
П.С. не се рачунаат пинџур туристите кои се си носат од дома, со 1 пакет млеко, 2 гајби патлиџани, вреќа пиперка, а богами и 1кило гравче, ........ знаеш, во лето е најубаво да се јадат манџи, особено грав.
Верувај дека 90% се такви,а после ќе се фалат дека биле во гејлада на одмор

Јас искрено не им судам на тие кои одат, но јас не би идел Грција освен ако немам друг избор.
Повеќе од патриотизам е работава.Некој да не ти признава име,нација,јазик(во глобала ништо не признаваат) т.е кршење на основни човекови права и јас да идам таму на одмор не фала :confused:

Ok sto ako te priznae ime nacija i drugi raboti? Sto licno od tie raboti ke imas ti? Ete crnogorcite ni gi priznavaat site tie raboti pa gleam se otepavme kaj niv idenje na odmor.Toa so kolite posti sekade.Vo Ohrid da ne ti ja grebat kolata na praking ili pred zgrada? Nemoj ziti se so tie argumenti. Imame more na 2-3 saata vozenje so ceni poeftini od ohrid , privatni vili za rentanje i so usluga podobora od nasata.

Верувај дека 90% се такви,а после ќе се фалат дека биле во гејлада на одмор
хахаах, знам, знам, затоа и го оставив тоа за крај, да се препознат “туристите“ :sneaky:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom