„Белите слонови“ на Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата chipicaoo
  • Време на започнување Време на започнување
Кога може лимени може итн.барокни..значи штом може лимени апла Стоилко,може и сламени,камени..зашто да не и барокни.

Тоа е тој пиљарски ум на вемерото.Само во сендвичари, кафичи и ресторани им е умот.

За жал уште ќе се доунакажува градот. Вчера прочитав на едно место дека ке граделе некакви барокни сендвичарници кои не личат на ништо. Кога ги видов само ги склопив очите и си помислив во себе: Ехххх моја македонијо..........
--- надополнето: 20 јуни 2013 во 15:09 ---

Јас ке отидев да го посетам ама кога видов дека е забрането фоткањето се откажав :)

аааа тие отоманските сендвичари :eek:

Тоа е тој пиљарски ум на вемерото.Само во сендвичари, кафичи и ресторани им е умот.

Не збори така,па кафана е комуњарска традиција..порано па и денес таму држава се водела,фабрики процветувале,певаљките им се мотив у животот.

Најголем бел слон ќе биде ГТЦ кога ќе го преслечат во барок.Однадвор ќе изгледа како некој музеј, а внатре продавници, кафичи. Happy times!

А шо би кажал Микеланџело за Скопје 2014?

И ќе дојде некој по паметен и ќе ти рече добро барем овие нешто градат, и со тоа ми се губи секоја желба за муабет (n)

Па тоа е поентата на проектов да се истакнат дека градат а тие пред нив ништо не граделе. Овие зданија ќе седат со децении и тие сакаат да ги памтат кој ги изградил.

Има тема за Дизниленд 2014. Нека ја спојат админите. Фала

Па тоа е поентата на проектов да се истакнат дека градат а тие пред нив ништо не граделе. Овие зданија ќе седат со децении и тие сакаат да ги памтат кој ги изградил.

Има еден огроооомен проблем во иднина со Скопје 2014. Како и све во Македонија, откако ќе помине медениот месец и ура ура, зградите и спомениците нема повеќе никој да ги оддржува(пошто нели ќе откријат дека оддржувањето е скапо) и кога тоа све ќе се запусти, биче бруке.Ама затоа сега пајо ќе ви скоцка едни предвремени избори наесен. (y)

еве citro ќе ви каже за Скопје во 2014та :D
А чекај бе до 2014 нема шанса да завршат допрва ГТЦ, Владата, министерства, палати мора да го променат рокот барем до 2017та

Toa e тој проблем. Што сите ние мислиме дека кад тад проектов ќе заврши и мирно ќе си седиме и ќе си чекаме да се уклопи све.
Знаеш како тоа викаше еден на времето:
Дојдоа по синдикалците и социјалистите, јас стоев отстрана.
Дојдоа по евреите, мене не ме болеше уво.

На крај дојдоа по мене но предоцна беше.

Проектов сам по себе е склон да нема крај. Затоа што се работи за психолошки случај.

Кога на еден странец му покажав слики од Скопје со изградените споменици, објекти и мостови знаеш што ми кажа? Ми кажа: вашиот град изгледа како некој смешен имагинарен град од Star Wars филмовите :D

Камо да беше како Star Wars :(. Јас прв ќе се потпишев за поддршка на изградба на Death Star, два Сторм трупери и Дард Вејдер фонтана која на секој саат извикува Noooooooo !

Камо да беше како Star Wars :(. Јас прв ќе се потпишев за поддршка на изградба на Death Star, два Сторм трупери и Дард Вејдер фонтана која на секој саат извикува Noooooooo !
Хахахахаха фала ти за постот. Одамна не сум се изнасмеал вака на некој пост (серазбира позитивно) :pos:

Toa e тој проблем. Што сите ние мислиме дека кад тад проектов ќе заврши и мирно ќе си седиме и ќе си чекаме да се уклопи све.
Знаеш како тоа викаше еден на времето:
Дојдоа по синдикалците и социјалистите, јас стоев отстрана.
Дојдоа по евреите, мене не ме болеше уво.

На крај дојдоа по мене но предоцна беше.

Проектов сам по себе е склон да нема крај. Затоа што се работи за психолошки случај.

Проектов е проектиран да и наметне на Македонија личен сопствен идентитет преку антиквизирање. Затоа е веројатно психолошки случај.

Има еден огроооомен проблем во иднина со Скопје 2014. Како и све во Македонија, откако ќе помине медениот месец и ура ура, зградите и спомениците нема повеќе никој да ги оддржува(пошто нели ќе откријат дека оддржувањето е скапо) и кога тоа све ќе се запусти, биче бруке.Ама затоа сега пајо ќе ви скоцка едни предвремени избори наесен. (y)
Само сметката за струја за осветлението на тие зградите што ги изградија од другата страна на Вардар чинат цело богатство, додај и трошоци за одржување на сите тие граѓевини и имаш еден ТЕЖОК ЗАГУБАР во МК кој ке "цица" пари од државава со години и години понатака......:(

Ебати градот цел го превртев кога бев а не најдов Барок точак па стварно безобразулук невиден срам да им е на Владата
--- надополнето: 20 јуни 2013 во 17:45 ---
Кога на еден странец му покажав слики од Скопје со изградените споменици, објекти и мостови знаеш што ми кажа? Ми кажа: вашиот град изгледа како некој смешен имагинарен град од Star Wars филмовите :D

да беше како star wars ја прв ке излезев и ке викам од радост ЈОДА Фонтана па владата како Јода Сити папапа убавини невидени и сите џедаи кај нас ке беа и ке имаше со што да се фалиме:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom