leandra
Модератор
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 23.641
- Поени од реакции
- 38.562
И да не седнеш и да не ни даваш
И да не седнеш и да не ни даваш
Не дека го сакам анархизмот, ама пре би тоа, него вакви чудесии од луѓе
Анархизмот ти е како рапот. Одреден стил на живот без некоја реална конструктивност во своето поле.
Нешто како пародија на музика.. овај, пародија од идеологија му иде.
Анархизмот ти е како рапот. Одреден стил на живот без некоја реална конструктивност во своето поле.
Забележав.Моите мислења околу анархизмот ги имам изнесено понапред во темата, нема потреба да се повторувам.
.
Јасно поради либералноста.Не се согласувам со истиот, но тоа не значи и дека го исмевам.
Може да бидеш појасна, ако алудираљш на тоа дека сум планирал да исмеам некој ништо од твојата психологија, ако збнаеш или сметаш дека си приближно до мојот идеал уште полошо.Пожално е да се трудиш да исмееш некој друг, него да имаш ,,лош/невозможен идеал,,.
Не постои проблем-тоа е тоа што ти не го разбираш.не е проблемот во нив, туку во него
Ако идеалнт на поединец се состои од омаловажување на туѓи идеали
Ама готово е, добро е што разбра.Hiryu никако не брани никого. Готово, дојде крајот на анархистичките филозофирања и идеи штом ти се откажа да ги браниш. Еве и тие што останаа сеа ќе си напраат по едно харакири разочарани од помислата дека ти не ги браниш.
Исто ти се фаќа де, битно ги разочара. Сега на душа ќе ги носиш сите. Преживеаните ќе те слават како Поразителот на Анархизмот.Немора харикири, ги бива за пиење солна киселина(Е’дит ми текна и Ланатан) и фрлање од станови, а постариве повеќе јуа ценат кинетичката енергија на воз за разлика од помладиве кои се во хармонија со земјибата гравитација за време на падот, а за солната киселина не зборувам некој ќе помисли дека мислам на арапите(киселини)
Исто ти се фаќа де, битно ги разочара. Сега на душа ќе ги носиш сите.
Не, со нив ќе направиме споменик за виртуелните борци.Преживеаните ќе те слават како Поразителот на Анархизмот.
Како што и забележивте веќе капитуилирав.Анархизмот ти е како рапот. Одреден стил на живот без некоја реална конструктивност во своето поле.
Ако има уопште, но мое мислење е дека токму така треба да делуваат, ако не е прекасно веќе.Драги пријатели таканаречени Анархисти(и проанархистички настроени), јас би сакал навистина да ви кажам зошто не сум како вас.
Имено, ако е точно вашето тврдење дека Државата и системот моментално е штетен(војни завери со вирусии и полу човексвиња крава убер солјер, читање мисли бууу) и дека се врши негативна селекција или како што би рекол некој се создала државата(и правилата на игра) од луѓе кои физички не можеле да си обезбедат опстанок, епа тогаш зошто вие се однесувате како паразит на системот а не вирус??
Зошто да ако сте способни не се самоорганизирате(хехе самоорганизирање) и не ги искористите(заедно) истите механизми на тој систем, за да заавладеете со него т.е да бидете власт(сеедно дали првен во сенка а потоа и) де факто и де јуре?
Ете затоа не сум како вас пријатели анархисти, бидејќи ако досега наместо графити,панк и трева заземавте директорски, минестерски и сл позиции и капитал тогаш и системот ќе беше среден.
Овој систем само сопствените механизми ќе го сменат или сакате да се самоорганизираме и да го ремоделираме по вкус кој ни(ви) одговара?
Значи не сум како вас бидејќи вие не сте како мене.
Забележав.
Јасно поради либералноста.
Може да бидеш појасна, ако алудираљш на тоа дека сум планирал да исмеам некој ништо од твојата психологија, ако збнаеш или сметаш дека си приближно до мојот идеал уште полошо.
Не постои проблем-тоа е тоа што ти не го разбираш.
Секоја ти чест ако ова го сметаш за идеал:
Не очекував нешто налик ова од тебе.
Разбирам да го оправдуваш Бродот на милки ривер вардар ама ова не, дефинитивно не.
Ама готово е, добро е што разбра.
Немора харикири, ги бива за пиење солна киселина(Е’дит ми текна и Ланатан) и фрлање од станови, а постариве повеќе јуа ценат кинетичката енергија на воз за разлика од помладиве кои се во хармонија со земјибата гравитација за време на падот, а за солната киселина не зборувам некој ќе помисли дека мислам на арапите(киселини)