Dragonball

Член од
14 март 2013
Мислења
2.875
Поени од реакции
8.678
Една неполна епизода да го изнашиба Фриза и то е то. :P
Баш голема штета, а ептен badass ми бил откога се појави. Татко му не толку, бидејќи на мали години ко бев го мразев ептен. :D

Овој цртан ептен ми е во спомените, особено моментот кога Јамча умре... се скапав од плачење! :pos:
--- надополнето: 19 јуни 2013 во 14:12 ---

До некаде и очекувано е Гохан да биде најјак, земи ги во предвид менторите што му беа.. Пиколо и татко му Гоку...
Мене оваа сцена и ден денес ме намовнува

2

~2A

Гостин
Мене оваа сцена и ден денес ме намовнува

Јас искрено сакав овде пичлемото да изеј некој ќотек, а не да се уплаши и да избега! Дали се сеќаваш Крилин и Пиколо ко го замаваја тој келешо заборајв како се викаше :pos: и Гохан се уплаши, не сакаше да го мавни.. но како и да е, епик момент!
--- надополнето: 19 јуни 2013 во 14:18 ---
P.s. ептен ме потсеќа на Zoro од One piece, упм!

Член од
13 март 2009
Мислења
1.968
Поени од реакции
1.868
стигнат сум до 150та епизода и копилево Cell се покажа како премногу јако (иоако ми изгледаше несериозен).
Ама од друга страна жими к**о со Пиколо, го запоставија ликот во серијава ептен е слаб за разлика од Гоку и Гохан...

И земјаниве цел живот тренирај и само ќотеќ јади :)

Член од
13 март 2009
Мислења
1.968
Поени од реакции
1.868
За нив не прам муабет, кога можеше додека беше мал Гоку да ги испотепа......

Ама зш никој не тренираше на гравитација или никој не ојде во онаа собана кај ками? Како намерно да се запоставувани.

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Ама зш никој не тренираше на гравитација или никој не ојде во онаа собана кај ками? Како намерно да се запоставувани.
После Фриза, евидентно е дека земјаните веќе не можат да се носат со новите сили и теретот паѓа на плеќи на сајонците. Сел при своите први две форми ги убива Пиколо и Тиен, Јамча оддамна ја фрли крпата, а Крилин во тој период се заљубува :icon_lol:.

Гравитацијата ја пробаа сите кога умреа во првата сага. Кај Кинг Каи, Пиколо одлично се снајде и поради тоа се проба против Фриза на Намек, ама едвај потпираше и тој на втората негова форма (и тоа споен со најсилниот тамошен намеќианец). А собата со временска аномалија кај Ками ја користеа само сајонците, главно поради потенцијалот кој го имаат во себе, а уште не им беше откриен и развиен. Земјаните немаа што да бараат, мисловна именка беа тие моќи за нив. Гохан таму прв пат премина во ССЈ, а Транкс го надмина и татко му во сила. Кои бед ес фаци се овие двајца во Сел сагата, уффф ..

А што ќе кажете за првите 10ина епизоди на Намек, кога Крилин и Гохан постојано се криеја и пазеа на енергетското ниво за да не ги фатат Веџита од една, и Фриза со неговите потрчковци од друга страна. Потензични епизоди од овие, здравје. Срцето ми има лупано, чиниш и јас сум со нив таму .. :pos:

C

Castiel

Гостин
Oва е пародија на ДБ З...вреди да се изгледа доста смешно е.....Дечкиве кој ја прават пародијата доста се популарна по интернетов за вакви пародии.....
еве им го и youtube каналот....
http://www.youtube.com/user/TeamFourStar

Член од
13 март 2009
Мислења
1.968
Поени од реакции
1.868
После Фриза, евидентно е дека земјаните веќе не можат да се носат со новите сили и теретот паѓа на плеќи на сајонците. Сел при своите први две форми ги убива Пиколо и Тиен, Јамча оддамна ја фрли крпата, а Крилин во тој период се заљубува :icon_lol:.

Гравитацијата ја пробаа сите кога умреа во првата сага. Кај Кинг Каи, Пиколо одлично се снајде и поради тоа се проба против Фриза на Намек, ама едвај потпираше и тој на втората негова форма (и тоа споен со најсилниот тамошен намеќианец). А собата со временска аномалија кај Ками ја користеа само сајонците, главно поради потенцијалот кој го имаат во себе, а уште не им беше откриен и развиен. Земјаните немаа што да бараат, мисловна именка беа тие моќи за нив. Гохан таму прв пат премина во ССЈ, а Транкс го надмина и татко му во сила. Кои бед ес фаци се овие двајца во Сел сагата, уффф ..

А што ќе кажете за првите 10ина епизоди на Намек, кога Крилин и Гохан постојано се криеја и пазеа на енергетското ниво за да не ги фатат Веџита од една, и Фриза со неговите потрчковци од друга страна. Потензични епизоди од овие, здравје. Срцето ми има лупано, чиниш и јас сум со нив таму .. :pos:

Да да пробаа сите кај Кинг Каи и добро се снајдоа сите, нели тогаш се тепаа против мртвинте џинју форс, само тоа е 10х гравитација, зошто не пробаа на оние машинине од Булма на х20,30,50?

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Да да пробаа сите кај Кинг Каи и добро се снајдоа сите, нели тогаш се тепаа против мртвинте џинју форс, само тоа е 10х гравитација, зошто не пробаа на оние машинине од Булма на х20,30,50?
Добро што пропушташ ? Најмоќен од НЕсајонците се покажа Пиколо - тој издржа само до втората форма на Фриза. Да не се претвореше Гоку во ССЈ, Фриза немаше кој да го скине. После таа битка, беше јасно дека веќе од наредната сага ќе доаѓаат само појаки негативци (од Фриза) - а со тоа и борците кои МОЖАТ ДА ИМ ПОТПРАТ се сегментираат исклучиво на супер сајонци. Што ќе им беа вежбите на земјаните, кога немаа никаква скриена моќ да ослободат. Капацитетот им беше лимитиран и не можеа да бркаат ССЈ форма, оти не се сајонци. Плус тоа, Веџита беше единствениот кој вежбаше како луд на 400+ гравитација, поради пустата желба и фрустрација да го надмине Гоку. А тоа му ја разви само снагата и брзината, а ССЈ трансформацијата (која му беше неопходна за да се носи со новите зликовци) ја доби на друг начин - кој немаше толку врска со интензевниот тренинг. Гохан на пример порутински и поедноставно ја совлада техниката, а ниту еднаш не вежбаше на + гравитација.

Гледај од 1-40 натаму ..

Mr. Mojo Risin'

Porka de Majorka
Член од
14 септември 2008
Мислења
3.514
Поени од реакции
4.396
Вегета кога му призна на Какарот дека He's the Best срцето ми застана...Тоа е таа сцена која што ми е најјака во целиот серијал. А ги имаше ептен многу!

Член од
25 јуни 2013
Мислења
594
Поени од реакции
251
да не знае некој каде можам да најдам да го гледам на германски:X3:

Kajgana Shop

На врв Bottom